Madencilik Rehberi - Crypto Mining

Rehberi Beğendiniz mi?

• Oy verenlerin toplamı
    98
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Çok sıkıyorum ama, ileride kullandığım bilgisayarın yanına 4 kart takabileceğim bir sistem kurmak istiyorum 1 kartla başlayıp teker teker takarım, bulduğum bilgilere göre depolama için 16 GB bir usb bellek bile işe yarayabiliyor(linux üstünde) 8 GB ram yeterli midir ? Hangi anakart - işlemci kombinasyonunu önerirsiniz ?
Linux'ta 2 GB bile yeterli. Ama yine de 4 GB bir RAM almanda fayda var. Anakart olarak MSİ H270 Gaming M3 anakart öneririm 6 GPU destekliyor. İşlemci olarak ise İntel Pentium G4400'ü öneririm.

Son düzenleyen: Moderatör:
1 Bitcoin R7 370 gibi bir kartla kaç günde elde edilir?

Bitcoin kazmak çok daha zordur, altcoinler aracığılıyla dönüştürmek daha mantıklı ayrıca 1060 ile ZEC kazıyorum ve aylık 0.04 bitcoin çıkıyor hesabı sen yap artık.

Şu an Bitcoin kuru yaklaşık 2651.5 $, 9655.02 TL

1 Bitcoin R7 370 gibi bir kartla kaç günde elde edilir?
3 sene :ROFL: Şaka bir yana artık GPU'lar ile Bitcoin madenciliği yapılmıyor. Bitcoin madenciliği için özel ASIC cihazlar var. Fakat Altcoin (Ethereum Zcash) madenciliği yapabilirsin . Ethereum madenciliği ile aylık ortalama 60 dolar gibi bir para kazanırsın.

Hocam bir şey sormak istiyorum; bu BTC için olan USB minerlar Zcash'de de çalışmıyor mu?

Merhabalar, yine ben. :) Halihazırda kullandığım 7890K sistemi 1600TL'ye satıp bu işe girmeyi kararlaştırdım. Kendime düşük bütçeli bir sistem kuracağım. Tasarladığım sistem ise şöyle (ZCash için)
  • Msi H110M Pro-VD anakart=200TL
  • Pentium G4400=240TL
  • Kingston HyperX Fury black 4GB 2133mHz= 155TL
  • Sapphire Pulse RX560 1750MHz modeli 2GB tanesi 500TL desek x2= 1000TL yada bulabilirsem bir adet RX 470.
  • Şuan için bir adet USB riser 50TL
  • Eğer 2x RX560 ile başlarsam, ilk karlar ile 1 adet RX 470 alacağım.

Evet şimdi senden PSU, sabit disk(benim kafama 60GB SSD yatıyor) ve ekran kartı seçimim için destek talep ediyorum. Şimdiden teşekkürler. :)

Öncelikle bulabilirsen tabii ki tek RX 470 öneriyorum. Bulamazsan RX 560 4 GB modelini öneririm. Çünkü ilerde Ethereum madenciliği yaparsan 2 GB VRAM yetmeyecektir. HDD olarak istediğini alabilirsin. Hatta Linux üzerinde çalışırsan USB bellek ile işini görebilirsin. PSU bütçene ve kaç karta kadar çıkacağına bağlı.

Sabah 2.150 TL'den RX 480 buldum fakat alıp almama arasında kalıp, karar verene kadar stok bitti :) Ardından yine 2.150 TL'ye çokça RX 470 buldum ve onlarda kısa sürede bitti. Bu fiyatların çok olduğunu düşünüyorum ama sizce nasıl?

Amazon'da RX580 Nıtro+'ı 1200-1300 TL civarlarında buldum fakat onuda alsam 1 ayı falan olacak.

Yanlış hesap yapmadıysam RX 400 serisini yazdığım fiyatlardan aldıgımda kendisini amorti etmesi 4 ayı buluyor. Yine yukarıdaki fiyatlardan RX 580 2 +/- 15 günde kendini amorti ediyor. Ürünün 1 ay sonra geleceğini hesaplayınca 3 ay sonra geri dönüş almaya başlıyorum.

2.el ürünlerde pek sıcak bakmıyorum. Çünkü teslim alırken tam olarak nasıl kontrollerden geçireceğimi veya bunu nerede yapacağımı, 4-5 tane alacağımı düşünürsek ve hepsi aynı kişiden olmayacağı için büyük uğraş, bilmiyorum.

Yoksa AMD ve Nvidia'nın çıkaracağı yeni kartları düşünerek bu yatırımı bekletmek mi mantıklı olur?

Not: Amorti olayını hesap ederken negatif yönde hesap yaptım.

Sabah 2.150 TL'den rx480 buldum fakat alıp almama arasında kalıp, karar verene kadar stok bitti :) Ardından yine 2.150 TL'ye çokça rx470 buldum ve onlarda kısa sürede bitti. Bu fiyatların çok olduğunu düşünüyorum ama sizce nasıl?

Amazon'da rx580 nıtro+'ı 1200-1300 TL civarlarında buldum fakat onuda alsam 1 ayı falan olacak.

Yanlış hesap yapmadıysam rx400 serisini yazdığım fiyatlardan aldıgımda kendisini amorti etmesi 4 ayı buluyor. Yine yukarıdaki fiyatlardan rx580 2 +/- 15 günde kendini amorti ediyor. Ürünün 1 ay sonra geleceğini hesaplayınca 3 ay sonra geri dönüş almaya başlıyorum.

2.el ürünlerede pek sıcak bakmıyorum. Çünkü teslim alırken tam olarak nasıl kontrollerden geçireceğimi veya bunu nerede yapacağımı, 4-5 tane alacağımı düşünürsek ve hepsi aynı kişiden olmayacağı için büyük uğraş, bilmiyorum.

Yoksa Amd ve Nvidia'nın çıkaracağı yeni kartları düşünerek bu yatırımı bekletmek mi mantıklı olur?

Not:Amorti olayını hesap ederken negatif yönde hesap yaptım.
2100 TL çok pahalı. Aynı fiyata 1070 alınıp Zcash madenciliği yapılabilir. Bence bekle hem Vega kartlar çıkacak hen de mining için özel üretilmiş kartlar çıkacak. Bu arada 1070 Zcash madenciliğinde 480'den daha performanslı.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı