Mafia 2'nin kötü olması (Kişisel)

Evet dostlar, Mafia 2'den bir GTA olmasını bekleyen birisi.

Bu oyunun dünyasını canlı kılmayan ne? İlk 5 bölümdeki atmosfer harika seviyesinde, sonraki bölümler de hiç fena sayılmaz. Evet, objektifine koşarak gidip atmosferi hiç önemsemez isen bunları göremezsin. Ve bu şekilde de oyunu suçlamamalısın.

Sıkıcı, evet sana bir soru sormam gerek. Hiç GTA 4 ya da RDR1'i oynadın mı? Onların kaç görevi çatışmasız geçiyor, ama bunlar bu oyunları sıkıcı kılmıyor. Chapter 4'e kadar, evet GTA 5'teki gibi ilk görevden aksiyona giremiyorsun.

Rahat olmayıp kasıntı olması derken? Evet, oyunun ilk 10 Chapter'ı oyunu kaliteli yapmak için ellerinden geleni yaptıklarını gösteriyor.

Finali kötü deyip geçemezsin, çünkü o finalin bıraktığı merak duygusunu yaşamadın. Evet, hikayeyi yarım bırakıyor ve kalanını bizim düşünmemizi istiyor. Sonrasını biliyoruz tabii, Mafia 3 var. Bir De; Başlarındayken sıkılıp sonra finaline bakıp geçecek isen, Bioshock İnfinite'yi oynamanı önermiyorum.

5-6 kez bitirmiş birisi olarak, bazı eleştiriler olabilir tabii ama onları da sen yapmamışsın. Oyunun room Service'nin son objektifi ile olmak üzere oyunu uzatmaya başlıyor. Cutscene'ler ile halledilebilecek iken, haritanın bir ucundan bir ucuna gitmemizi istiyor. Adamlar da farkında, oyun kısa kalmış.

Ya da, dediğim kısımdan itibaren oyunu acele ile bitirmeye çalışmışlar. Yarım yamalak Cutscene'ler, fazlasıyla kolay bozulabilen, bug Fix'i bile yapılmamış oyun ve aşırı eğlenceli olmayan bölüm tasarımları. Escape the Dragon bölümü mesela, size gizlice ilerle diyor lakin bir yerden sonra silahlarınızı kullanmanız her türlü gerek. Yani, bu kötü ve tamamlanmamış bölüm tasarımıdır.

Bunlar gibi ciddi ve kişisel olmayan sorunlar varken, senin kişisel ve çoğu kişinin yaşamadığı sorunları dile getirmen mantıksız. Mafia 1 de güzeldir, ama Görkem'in de dediği gibi ikisi de birbirinden güzel oyunlar.

Bu oyunun dünyasını canlı kılmayan ne? İlk 5 bölümdeki atmosfer harika seviyesinde, sonraki bölümler de hiç fena sayılmaz. Evet, objektifine koşarak gidip atmosferi hiç önemsemez isen bunları göremezsin. Ve bu şekilde de oyunu suçlamamalısın.

Sıkıcı, evet sana bir soru sormam gerek. Hiç GTA 4 ya da RDR1'i oynadın mı? Onların kaç görevi çatışmasız geçiyor, ama bunlar bu oyunları sıkıcı kılmıyor. Chapter 4'e kadar, evet GTA 5'teki gibi ilk görevden aksiyona giremiyorsun.

Rahat olmayıp kasıntı olması derken? Evet, oyunun ilk 10 Chapter'ı oyunu kaliteli yapmak için ellerinden geleni yaptıklarını gösteriyor.

Finali kötü deyip geçemezsin, çünkü o finalin bıraktığı merak duygusunu yaşamadın. Evet, hikayeyi yarım bırakıyor ve kalanını bizim düşünmemizi istiyor. Sonrasını biliyoruz tabii, Mafia 3 var. Bir de; başlarındayken sıkılıp sonra finaline bakıp geçecek isen, BioShock Infinite'yi oynamanı önermiyorum.

5-6 kez bitirmiş birisi olarak, bazı eleştiriler olabilir tabii ama onları da sen yapmamışsın. Oyunun room Service'nin son objektifi ile olmak üzere oyunu uzatmaya başlıyor. Cutscene'ler ile halledilebilecek iken, haritanın bir ucundan bir ucuna gitmemizi istiyor. Adamlar da farkında, oyun kısa kalmış.

Ya da, dediğim kısımdan itibaren oyunu acele ile bitirmeye çalışmışlar. Yarım yamalak Cutscene'ler, fazlasıyla kolay bozulabilen, bug Fix'i bile yapılmamış oyun ve aşırı eğlenceli olmayan bölüm tasarımları. Escape the Dragon bölümü mesela, size gizlice ilerle diyor lakin bir yerden sonra silahlarınızı kullanmanız her türlü gerek. Yani, bu kötü ve tamamlanmamış bölüm tasarı mıdır?

Bunlar gibi ciddi ve kişisel olmayan sorunlar varken, senin kişisel ve çoğu kişinin yaşamadığı sorunları dile getirmen mantıksız. Mafia 1 de güzeldir, ama görkem'in de dediği gibi ikisi de birbirinden güzel oyunlar.

1.evet oyunu suçladım.
2.GTA 4'te oynadım RDR1 de oynadım sıkıcı değildi çünkü kaliteli oyundu. GTA 5 ilk görevden aksiyona girmek sizi neden bozdu onu anlayamadım.
3.karakterin ve dünyanın kasıntıdan ibaret olup 1.oyundaki gibi rahat olmaması kaliteli olduğu anlamına gelmiyor.
4.dostum finali kötü deyip geçtim. Merak duygusu umurumda değil. Görevler sıkıcı olduktan sonra neden oynayayım. Ayrıca kalan tüm bölümleri de izledim Mafia 2'deki.
5.yazdıklarımın eleştiri değil de kişisel fikirlerim olduğunu anlamadan yapamamış demek biraz garip.
6.ikisi de birbirinden güzel oyun değil Mafia 1 güzel bir oyun Mafia 2 kötü bir oyun (tekrar dediğim gibi kişisel fikir, tercih) malum Mafia 2 fanları oyunu sevmeyenleri anlamıyor :)

Finali kötü deyip geçemezsin, çünkü o finalin bıraktığı merak duygusunu yaşamadın. Evet, hikayeyi yarım bırakıyor ve kalanını bizim düşünmemizi istiyor. Sonrasını biliyoruz tabii, Mafia 3 var. Bir de; başlarındayken sıkılıp sonra finaline bakıp geçecek isen, BioShock Infinite'yi oynamanı önermiyorum.

Ya da, dediğim kısımdan itibaren oyunu acele ile bitirmeye çalışmışlar. Yarım yamalak Cutscene'ler, fazlasıyla kolay bozulabilen, bug Fix'i bile yapılmamış oyun ve aşırı eğlenceli olmayan bölüm tasarımları. Escape the Dragon bölümü mesela, size gizlice ilerle diyor lakin bir yerden sonra silahlarınızı kullanmanız her türlü gerek. Yani, bu kötü ve tamamlanmamış bölüm tasarı mıdır?

Bunlar gibi ciddi ve kişisel olmayan sorunlar varken, senin kişisel ve çoğu kişinin yaşamadığı sorunları dile getirmen mantıksız. Mafia 1 de güzeldir, ama görkem'in de dediği gibi ikisi de birbirinden güzel oyunlar.

Tek kelime ile özeti geçmiş harika yazı.

6.ikisi de birbirinden güzel oyun değil

Evet 2 oyun de birbirinden güzel oyunlardır kalite olarak birbirlerine çok yakın.

Her oyun herkese gore degildir ve bu da insanlari ayirmaz birbirinden.

Mesela Bethesta oyunlari agir sikicidir. Oynanisi kotu olsugu icin bana hitap etmiyor. Ama Cyberpunk 2077'de bence super bir sey.

1.evet oyunu suçladım.
2.GTA 4'te oynadım RDR2 de oynadım sıkıcı değildi çünkü kaliteli oyundu. GTA 5 ilk görevden aksiyona girmek sizi neden bozdu onu anlayamadım.
3.karakterin ve dünyanın kasıntıdan ibaret olup 1.oyundaki gibi rahat olmaması kaliteli olduğu anlamına gelmiyor.
4.dostum finali kötü deyip geçtim. Merak duygusu umurumda değil. Görevler sıkıcı olduktan sonra neden oynayayım. Ayrıca kalan tüm bölümleri de izledim Mafia 2'deki.
5.yazdıklarımın eleştiri değil de kişisel fikirlerim olduğunu anlamadan yapamamış demek biraz garip.
6.ikisi de birbirinden güzel oyun değil Mafia 1 güzel bir oyun Mafia 2 kötü bir oyun (tekrar dediğim gibi kişisel fikir, tercih) malum Mafia 2 fanları oyunu sevmeyenleri anlamıyor :)

İyi. Bak senin hatan; önemsemediğin bir şeye kötü deyip geçmen. Neden kötü peki?

GTA 4'ün uncle vlad görevi öncesi hakkında düşüncelerin neler peki? Yani Mafia 2'ye sıkıcı diyorsan, kusura bakma ama onlar da yakınlar. Ek olarak, RDR2 demedim 1 dedim. Onun başlarındaki macfarlane görevlerini de seveceğini düşünmüyorum, ya da RDR2'nin epilogue 1'inin başları.

Kasıntı ve rahattan kastın neler onu söyler misin? Yani, ciddilik diyor isen Mafia 1'den çok daha rahat karakterler. Evet kirli işler yapmışlar ama salieri suç ailesi kadar değil, en azından chapter 10'a kadar.

Merak duygusu umurunda değil ise, o zaman aynı şeyi diğer oyunlarda da yapmalısın. Oyunu bitirmeden finaline bak, nasıl olsa umurunda değil. Bak tüm olay, senin hikayeyi önemsemeyip keyifli görevler, rahat mekanikler gibi şeyler araman. BioShock infinite, Spec Ops: The Line gibi oyunları da oynamanı önermiyorum. Çünkü bu oyunlar, hikayesi ile ön plana çıkan oyunlar.

Misal, 3 metro oyunundan herhangi birini oynadın mı emin değilim ama oynadıysan da; o oyunun karakterlerine, hikayelerine hiç odaklandın mı? Ya da önüne geçen herkesi keserek oyunu bitirdin mi?

Bir de, görevlerin sıkıcı olan kısımlarını söylemen gerek. Sebebini belirtmen gerekli. Chapter 4'e kadar gelip bırakmış olmanı varsayıyorum, evet o bölümler tamamen aksiyon dolu değiller. Karakterleri, ideallerini ve atmosferi gösteren bölümler. Büyük ihtimalle opa kısımlarını da oynamadın.

Yazdıkların, eleştiri değiller mi? Eleştiri olmaya çalışmışlar, lakin o niteliğe ulaşamamışlar. Çünkü, eleştirilerin sebeplerini bile yazmamışsın. Eleştiriler kişisel görüşlerdir zaten, yaptığın da oyunu eleştirmek.

Mafia 2'ye yapılan eleştiriler kaliteli olsa niye anlamayayım ki. Kendi mesajımda da dediğim gibi, oyunun fazlasıyla sorunu var. Ve hepsi de belli bir sebep ile belirtilmişler, kişisel bile diyemeyiz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı