MAG241C Youtube bulanıklığı sorunu

coskun_443

Decapat
Merhaba arkadaşlar, uzun yıllar dizüstü bilgisayar kullandıktan sonra masaüstüne döndüm ve monitör olarak da MSI MAG241C modelini aldım. Default görüntüsü çok kötü oluyor ilk başta ama biraz gaming OSD ile ve AMD ayarlarından kalibrasyon yaparak bana göre uygun bir hale getirdim görüntüyü. Ama sanki Battlefield V'de karanlık köşelerde ,sokaklarda çok siyah oluyor gibi geliyor bana. Belki de oyun öyledir bilmiyorum.

Sizin monitör ayarlarınız nasıl? Paylaşırsanız sevinirim.

Youtube'da oyun videoları izlerken de laptop ekranından daha kötü şekilde bulanık görünüyor sanki. Laptop ekranında bile böyle olmuyordu. 840M ekran kartı olmasına rağmen.

1080p 60FPS olarak izliyorum.
DP ile bağlantı yaptım 144Hz de çalışıyor G-sync açık.
Ekran kartım RX 580 8GB.

Black Friday'de indirimden alan çok kişi var bu monitörü, ya ben iyi bir ayar yapamadım ya da monitörden çok aşırı beklentim vardı bilemiyorum.

Teşekkürler şimdiden
368068

Son düzenleyen: Moderatör:
Kardeşim daha çok ekran kartlık bir durum değil de,
Aslında çözünürlük problemi bu senin için sanırım.
Gözün küçük ekrana alıştıktan sonra büyük ekrana geçince,
aynı pürüzsüz ekranı bulamıyor gözler bir anda.
Üstelik aldığın monitör 24 inç sanırım ve 1080p.
Bende 10 gün önce 22 inç den 24 inç monitöre geçtim,
Üstelik 2k olmasına rağmen eski monitörüm den kötü geldi görüntü.
Çünkü ekran büyüdükçe daha fazla pikseller dikkat çekiyor.
Biraz gözünün alışması lazım, kendine zaman ver.
Ben alışmaya başladım yavaş yavaş.

Ayarları da zamanla gözüne göre kurcalaya kurcalaya yaparsın.

Son düzenleme:
Black turner 10, response time fastest, anti motion blur on, image enhancement medium, contrast 80, sharpness 0, color temp warm.
Oyun ayarlarim bu şekilde. Masaüstünde ise default ayarlarindan sadece parlaklığı biraz açarak kullaniyorum. Dp baglanti 1080p 144hz de kullaniyorum.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı