Mahalle düğünlerinin yapılması normal mi?

Sizce mahalle düğünlerinin yapılması normal mi?

• Normal

Oy: 26 9,9%
  • Saçmalık

Oy: 154 58,6%
  • Yapılmalı ama gürültüsüz yapılmalı

Oy: 72 27,4%
  • Sanane kardeşim?

Oy: 11 4,2%

• Oy verenlerin toplamı
    263
Sosyal bir ortamda insanların bu denli rahatsız edilerek yapılması uygun değil istersen çoğunluk onaylıyor diyebilirsin lakin azınlık az diye onların düşünceleri yok saymak ve bu insanların çıkar ve istekleri için kurulmuş otorite tarafından böyle muamele görmesi berbat bir sorun.

Şahsi fikrimi beyan etmem gerekirse eski çağda bireylerin evlendiğini haber etmek ve kutlamak için böyle şeyler ortaya çıkmış baslarla kolonları titretelim, alkol verilmezse düğünde arkadaşlarla mevzu çıkartıp ziyan edelim gibi şeylerden değil. Kültür demişsin işçi sınıfının bariz bir şekilde çoğunlukta olduğu bir yerde oturuyorum her türlü kültüre saygım var lakin bu zırvalık, bağnazlık ve vandalizmden başka bir şey değildir. Sabah'ın 4'ünde işe giden dostlarım var bak insanlar demiyorum samimi tanıdığım insanlar ve düğünün bitmesi herkesin toparlanması ateş atma merasimi zaten gece ziyan oluyor.

Ha tabii ki de düğünlerin mahallede veya insanların rahatsız edici şekilde yapılmasına karşıyım bence de düğünler daha erken saatlerde ve daha kısa sürelerde biraz daha az sesle yapılması lazım çünkü çocuklarda ve sesten rahatsız olanlarda veya aşırı uzun oturmak istemeyen ve oturmaması gerekenlerde geliyor.

Yaz ayları dolayısıyla çevremde (şehrin ortası, her yer apartman veya site) sık sık mahalle düğünleri yapılmaya başladı ve bu durum beni rahatsız ediyor, zira akla mantığa sığmayacak kadar yüksek seste müzik açıp havai fişek (kuşlara olan zararını söylemiyorum bile) patlatıyorlar. Ki bunu sınırlayan hiçbir şey de yok, polis geliyor uyarıp gidiyor ama polis gider gitmez de aynı şekilde devam ediyorlar. Bence mahalle düğünlerinin rahatsızlık vermekten başka yaptığı hiçbir şey yok.

Sizler ne düşünüyorsunuz?

Saçmalık gibi sabahtan beri ev çiye ev çiye diye şarkı duyuyorum kardeşimi uyutuyorum sesten geri kalkıyor dayanılmaz hele hele kürt düğünü ise

Yapıyorlarsa yapsınlar ama çok yüksek seste saçma sapan şarkıları dinlemek zorunda değiliz.
Sence bir düğün az düzeyde sesle olur mu? Dev hoparlör ve kulak tırmalayan , yanındakini bile duymanı engelleyecek düzeyde ses düğünün şovudur.

Çok geç saatlere kadar kalmadığı, izin alınmış olup ses belli bir desilbeli aşmadığı sürece benlik sıkıntı yok. Evimizin önü çok geniş bir boşluk, boşluğun yakınında apartman, site vs yok. Sadece dublex veya çift katlı geniş bahçeli evler var ve onlar da aralıklı diyebiliriz. Orada çocukluğumdan beri sık sık düğün yapılıyor. Açıkçası sesi rahatsız etmiyor. Düşününce düğün salonuna harcanacak binlerce liradan daha mantıklı ancak yer belirlerken belediyenin daha katı olması gerekiyor. Havai fişek güzel bir görsel şölen ancak bahsettiğiniz gibi kuşlara olan zararından dolayı kullanılmaması taraftarıyım.

Sence bir düğün az düzeyde sesle olur mu? Dev hoparlör ve kulak tırmalayan, yanındakini bile duymanı engelleyecek düzeyde ses düğünün şovudur.

Açtıkları şarkıları dinlemek zorunda değiliz. Rahatsız olanlar da var. Akşam saatlerinde bu kadar açılmasına gerek yok.

Son düzenleme:
Etik bir davranış değil fakat düğün fiyatları çık artınca herkes kendine farklı bir yol uygun fiyat bulma çabasına gidiyor.

Buda salon yerine en ucuz mahalle düğünü oluyor masa sandalye ve bir kaç ışık alıyorlar kiralıyorlar

Yaz ayları dolayısıyla çevremde (şehrin ortası, her yer apartman veya site) sık sık mahalle düğünleri yapılmaya başladı ve bu durum beni rahatsız ediyor, zira akla mantığa sığmayacak kadar yüksek seste müzik açıp havai fişek (kuşlara olan zararını söylemiyorum bile) patlatıyorlar. Ki bunu sınırlayan hiçbir şey de yok, polis geliyor uyarıp gidiyor ama polis gider gitmez de aynı şekilde devam ediyorlar. Bence mahalle düğünlerinin rahatsızlık vermekten başka yaptığı hiçbir şey yok.

Sizler ne düşünüyorsunuz?

Daha dün vardır burada kafam şişti. Gidin salonda yapın.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı