Mahalle serserileri

Türkiye'de işleyişin geldiği son durum maalesef bu. Bir polis amirinin veya hatrı sayılır bir iş adamının başına gelmedikçe müdahale edileceğini sanmıyorum. Taşınma imkanınız varsa taşının grup dediğiniz gibi tehlikeliyse zaten polis bunları hapise atmayacağı için bu sefer başınıza daha çok bela olur.
 
Yanında birileriyle gezecen serserilerle dolu bir yerde yaşıyorum tek sakin mahalle benim şu anki olduğum diyebilirim onun dışında her yerde serseri kaynıyor (İstanbul esenyurt bu arada) yapabileceğiniz tek şey 4 kişiden fazla gruplar halinde gezmek ve göz teması kurmamak.
 
Özellikle akşam saatleri evimin önündeki parka bile çıkamıyorum. Ortalık serseri dolu. Kuduz köpek sürüsü gibi ellerinde çakılarla dolaşıp insanları rahatsız ediyorlar. Çardakta otursan gelip kalkmanı söylüyorlar, kalkmazsan tehdit ediyorlar. Bakkal, market ve tekelin yakınında dilencilik yapıyorlar. Millete dik dik bakıp taciz ediyorlar. Sigara içenden zorla dal alıyorlar. Sokak köpeklerini kışkırtıyorlar. Bütün gece anıra anıra, hayal edebileceğiniz en iğrenç şeyleri konuşuyorlar. Çocuklar ebeveynsiz dışarı çıkamıyor. 11-12 yaşında çocuğu yanında dolaştıran bir kansız bile gördüm. Polis hiçbir müdahalede bulunmuyor, bir araba gönderip yarım saat sonra geri çağırıyorlar. Mahalle toplanıp bekçi, görevli vs. tutmuyor. Ne yapacağım bilmiyorum. Bir tavsiyeniz, çözümünüz varsa paylaşın.

Polis çağrırsanız dahi size musallat olurlar bırakın kendi pisliklerini yapsın ne demiş şehmuz:
İtin yoldaşı it olur.
 

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı