Mahmut Özer: 198 sınıfta yüz yüze eğitime ara verildi

Milli eğitim bakanı Mahmut özer, yüz yüze eğitimin ilk haftasında 850 bin sınıftan 198'inin yakın temas veya vaka nedeniyle ara verildiğini ancak uzaktan eğitime devam edildiğini söyledi.

57 bin 108 devlet okulu olmak üzere toplam 71 bin 320 okul bulunduğunu ve vaka nedeniyle tamamen tatil edilen hiçbir okulun bulunmadığını da belirtti.

Ayrıca okulların açık kalması için her türlü tedbirin alınacağını ve sürecin devam etmesinin okul bazlı değil, vaka bazlı olduğunu belirtti. Vaka sayılarına göre tedbirlerin de sık sık güncelleneceğini belirtti.

Anlaşılan yeni Milli Eğitim Bakanı okulların yüz yüze devam ettirilmesi konusunda kararlı olduğu gözüküyor. Siz ne düşünüyorsunuz?

Yardım alınan kaynak
 
Bugün güvenlik kulübesinde nöbetçiydim, yaklaşık 2-3 sınıf karantina nedeni ile okuldan ayrıldı pansiyondaki eşyaları ile beraber. Kendi sınıf düzeyimde, yan sınıfımda bir pozitif, dört temaslı var. Pansiyonda insanlar uyurken, yemek yerken, genel olarak otururken de maske takmıyor. Koronavirüs enfektesi bir kişi pansiyonda kaldığı müddetçe bizim okul birkaç haftaya kalmaz tatil edilir.
 
En azından bence 1-1.5 ay açık kalmalı okullar. Vaka sayısı artsa bile diretmeleri gerekiyor. Uzaktan eğitimde anlamamaktan çok öğrenciler dersi dinlemiyor, gerek duyulmuyor. Yüz yüze özellikle lise ve 8. sınıflarda bu işin ciddiyetinin farkına varılabilmesi için gerekli bana kalırsa.
 
Pandemi artık bir bahane oldu. Yerinde karar artık eğitime ara verilmemesi gerek.
Kesinlikle katılıyorum fakat önlemler inanın bana anlatılanıyla alakasız. Bizim okulda 60 masalık pansiyon yemekhanesi var, her masa 6 sandalyeli. Öğlenleri ağzına kadar doluyor. Pansiyonda insanlar uyurken maske mi takacak? Normal zamanda 6 kişi kalıyorlardı odalarda, 5'e düşürmüşler. Bu önlem değil maalesef.
 
Ben şahsen yüz yüze eğitim taraftarıyım. Zaten çocukların yarısının içi boş sosyalleşme yok, uzaktan eğitim olunca da herşeyden soğuyorlar. Ne saygı ne sevgi ne de yaşantı olmuyor.
 
İronik.
 

Dosya Ekleri

  • Ekran Alıntısı.PNG
    Ekran Alıntısı.PNG
    106,3 KB · Görüntüleme: 106

Yeni konular

Geri
Yukarı