passshow974
Decapat
Daha fazla
En azından kötü niyetli şahısların eline geçmesini veya orta düzey devlet izlenmesini engellemek istiyorum. Zaten federallerden kaçış yok, bunun ben de farkındayım. Yazarken fazla paranoyak kaçmış olabilirim ancak ben sadece gerçek hayatta uygulanabilecek, daha pragmatik önlemlerden bahsediyorum. Yoksa Richard Stallman gibi Javascript içeren sitelere katiyen girmemek gibi önlemler zaten fazla abes.Kullandığın işletim sistemine kadar biliniyor sen neyin kafasındasın.
Zaten ben aktif olarak sosyal medyayı fazla kullanan birisi değilim ve şimdiye kadar(küçüklüğümdeki birkaç fotoğraf hariç) internete fazla da bilgimi ifşa etmiş birisi değilim. O konuda 2-0 önde başladım diyebilirim.Bu durum için en iyi önerim sosyal medya kullanmamak, bunu yapamıyorsanız size ait olan fotoğraf, isim vb şeyleri sosyal medya gibi yerlerde kullanmamanız. Diğer durumda bu dediklerinizi yaparsanız ve size ait bir sosyal medyanız olursa bu yaptıklarınızın hiçbir anlamı kalmaz.
Spesifik birisi izlemiyor zaten. Öyle bir risk söz konusu değil. Sadece çeşitli siyasi düşüncelerimden ya da izlediğim videolardan/okuduğum yazılardan ötürü profillenmek ve bu profile göre de bir yaptırıma girmek istemiyorum. Mesela "Halkı kin ve düşmanlığa iten" şeyleri okuduğum için Aras Kargo gelmesin. Ya da Efe Aydal(Muhalif bağlamda popüler bir figür olduğu için örnek verdim) izlediğim ve onun videolarına yorum yaptığım için "memurluğum yanmasın".Ben ne okudum az önce? Kimin sizi izlediğini anlamadım. Biraz daha açıklar mısın?
Son düzenleme: