Makedonya'dan iPhone almak

Ledikom'dan iPhone 14 pro max almış birisi olarak yönlendirme yapabilirim hocam. Apple'ın kendisi bizzat bulunmuyor ama Mekadonya'daki yetkili Apple satıcısı istyle diye bir firma. Telefonu kutusundan çıkartırsanız herhangi bir gümrük işlemine tabi değil. Ek olarak yanınızda mutlaka cihazın bedelini Euro olarak nakit götürün. Makedonya'da para çekme işlemleri baya sıkıntılı ve komisyonlar yüksek. iPhone 14 Pro Max - iSTYLE
hocam merhaba makedonyadan telefonu alan birisi belgrada geçip oradan türkiyeye dönerse makedon sırp sınırında bir problem oluşur mu? Belgrad'ta Sırp sim kartı takmak ve telefonu orada kullanmak bir sıkıntı yaratır mı?

Teşekkürler hocam, Istyle'dan alışveriş yapabiliyor muyuz? Ledikomun sitesinden baktığımda Makedonya dinarı olarak aldığımda euro olarak vereceğim paradan daha az para vereceğim TL bazında. Ama dediğin gibi komisyon sıkıntısı olur diyorsan o zaman ben oradan direkt euro ile ödemem mantıklı o zaman.

Bir de taksi vs. için de euro ile mi ödeme yapıyoruz? 3 gün için de yemek masrafı vs. 250 euro yeterli olacak mıdır sence :) teşekkürler.

Tamamdır, evet 6K ücret var bu sene onu biliyorum. Ama hesap yaptım 3 gün üsküpte kalıp telefonu alınca + IMEI ödeyince yine Türkiye'deki kadar belki biraz daha azını ödemiş oluyorum.

20k kayıt.

Makedonya iPhone fiyatları avantajlıyken (hem kur farkı hem de vergi oranı farkı gibi detaylar nedeniyle) tercih edilebilir alternatiflerden biri. Ama şunu da unutmamak lazım ülkeye girişte pasaport kaydını yaptırmak vb. hep ekstra maliyetler mevcut, eğer ekstra maliyetleri aza indirgenirse karlı oluyor.

Benim bulduğum en güncel haliyle fiyatlar bu şekilde görünüyor https://teknooloji.com/makedonya-iphone-fiyatlari teknoloji marketleri fiyatları üzerinden alışveriş yapabilmek bu fiyatlarla TL bazında neredeyse yarı yarıya.

Son düzenleyen: Moderatör:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı