Öncelikle belirtmeliyim ki oldukça uzun bir süredir Türkiye' de bulunmadığım için fiyat-ürün dengesini kurmakta zorlanıyorum keza şimdi linklerdeki fiyatları görünce gözlerim fal taşı gibi açıldı.
3. sırada yazdığınız ürünü, 4-5 ay önce bir arkadaş için almıştım ve şu an ki fiyatı Windows 10 dahil 1000 Euro. Yani, Türkiye şartlarında dahi olsa kesinlikle bir fiyat manipülasyonu var buna dikkat ederek başlayın bana kalırsa. Bu fiyat manipülasyonunun sebebi ise 1-2 ay içinde Intel ve Nvidia' nın yeni ürünlerini piyasaya sürecek olması, yeni ürünler piyasaya çıktığında bu absürt rakamlar düşecektir, biraz beklemek lazım. Ben size en iyisi direkt bir notebook önermektense, işinize yarayacak özellikleri yazayım ki baktığınız notebookları karşılaştırma imkanınız olsun.
İşlemci : i7 8700HQ (yakın zamanda piyasaya çıkacak ve 7700HQ dan oldukça hızlı ve daha çok işlem çekirdeği barındıracağı söyleniyor. Bazı, custom notebook üreten firmalar hali hazırda 8. nesil Coffee Lake masaüstü işlemci içeren modelleri piyasaya sürdüler bile. Notebook' a özel işlemciler de 1-2 ay içinde düşer pazara)
Örn:
https://www.cyberport.at/?DEEP=1C10-34K&APID=294&STOREID=7
RAM : En az 16 GB olmasına dikkat edin. Program farketmeksizin "Render" sözcüğünü duyduğunuz an da RAM ne kadar fazlaysa o kadar işinize gelir.
Ekran : Mühendis olduğunuz için renk doğruluğu gibi olayların çok ta önemli olmadığından yola çıkarak . Herhangi bir 1080p TN veya IPS panel işinizi görecektir.
Ekran Kartı : 1060 sizi mutlu edecektir. Catia, Solidworks, AutoCAD vs. tamamı ekran kartının nimetlerinden yararlanıyor. Mühendislere ve tasarımcılara Quadro, Fire PRO gibi Workstation kartları öneriyorlar genelde ancak hiç ama hiç gerek yok, bu kartların çok ama çok spesifik alanlarda artıları var ve gereksizler bana kalırsa (Uzay mekiği tasarlamayacaksanız tabi
).
Batarya : Yüksek TDP değerine sahip işlemciler kullanacağınızdan dolayı, batarya süreniz maks. 2 saat olacaktır bunu unutmayın.