Makina Mühendisliği için Macbook

Macbook ile AutoCaD, Catia, Matlab, Solidworks, Ansys ve Siemens NX ve Autodesk Alias Programları

• Evet rahat bir şekilde bu programları Macbook-Pro ile kullanabilirsin.

Oy: 14 60,9%
  • Üzgünüm, başka bir bilgisayar bakman gerekecek.

Oy: 9 39,1%

• Oy verenlerin toplamı
    23
Ben 3 aya kadar bilgisayar almayı düşünüyorum. Bu süre içerisindebir indirim yakalarsam direk alacağım. İndirim kovalayıp güzel bir fiyata bu bilgisayarı bulabilirsem kaçırmam. Dediğiniz gibi 8. Nesil i7 işletim sistemide mevcut bu bilgisayarda.

Peki bu türkçe klavye stickerlarını nerde bulabilirim? Bi fikriniz var mı?
Buradan sipariş verebilirsiniz,
https://www.amazon.de/Tastaturaufkl...217&sr=8-2&keywords=tastatur+sticker+türkisch

Dostum makine mühendisliği okuyorum ve okul laboratuvarlarında Autocad, Solidworks gibi programları 2GB Ramli bilgisayarlarda çalıştırıyoruz. Çok fazla kasmana gerek yok, Windows'un yelpazesi daha geniş olduğu için Windows taraftarıyım ben.

SOLIDWORKS 2018 System Requirements

http://files.goengineer.com/docs/support/Hardware Recommendations SWx 2016.pdf

Windows konusunda katılıyorum. Yukarıda uzunca bahsettik bundan; Açabiliyor olması efektif çalıştığı anlamına gelmez. Bu tarz programlar dipsiz kuyulardır ve tatsız sürprizlerle karşılaşmamak için hazır olmak gerekir . İşin içine 3D modelleme giren her programda olduğu gibi " ne kadar ekmek o kadar köfte" noktasına er ya da geç gelinir. 56 çekirdekli render farm' da dahi renderını almakta zorlandığımız Solidworks projesi vardı bir arkadaşın, dediğim gibi dipsiz kuyu .
Örneğin;
https://www.pugetsystems.com/recommended/Recommended-Systems-for-SOLIDWORKS-150/Buy_196

SOLIDWORKS 2018 System Requirements

http://files.goengineer.com/docs/support/Hardware Recommendations SWx 2016.pdf

Windows konusunda katılıyorum. Yukarıda uzunca bahsettik bundan; Açabiliyor olması efektif çalıştığı anlamına gelmez. Bu tarz programlar dipsiz kuyulardır ve tatsız sürprizlerle karşılaşmamak için hazır olmak gerekir . İşin içine 3D modelleme giren her programda olduğu gibi " ne kadar ekmek o kadar köfte" noktasına er ya da geç gelinir. 56 çekirdekli render farm' da dahi renderını almakta zorlandığımız Solidworks projesi vardı bir arkadaşın, dediğim gibi dipsiz kuyu .
Örneğin;
https://www.pugetsystems.com/recommended/Recommended-Systems-for-SOLIDWORKS-150/Buy_196

Bu hafta içerisinde bilgisayarımı alacağım inşallah. Şimdiye kadar burada önerilen bütün Laptopları magazalarda deneme fırsatım oldu. Ancak hiç biri tam istediğim noktaları karşılayamadı. Hiç oyun oynayan birisi değilim ve üniversitede çok araştırmadan aldığım Msi GT70 serisinden sonra oyuncu bilgisayarlarından aşırı derecede soğudum. Neredeyse masaüstü gibi hiç biryere taşıyasım gelmiyordu bilgisayarı. Bu yüzden incelerken bulduğum birkaç bilgisayarı daha paylaşmak istedim.

ASUS Vivobook Pro N580VD-FI033T, Notebook mit 15.6 Zoll Display, Core™ i7 Prozessor, 16 GB RAM, 1 TB HDD, 256 GB SSD, GeForce® GTX 1050, Gold Metal

ASUS ZENBOOK PRO I7-7700HQ/16GB/512GB SSD BLACK, Notebook mit 15.6 Zoll Display, Core™ i7 Prozessor, 16 GB RAM, 512 GB SSD, GeForce® GTX1050, Matte Black

DELL XPS 15, Notebook mit 15.6 Zoll, 512 GB Speicher, 16 GB RAM, Core™ i7 Prozessor, Windows 10 Home (64 Bit), Schwarz/Silber

ACER Aspire 7 (A715-71G-791K), Gaming Notebook mit 15.6 Zoll Display, Core™ i7 Prozessor, 8 GB RAM, 512 GB SSD, 1 TB HDD, GeForce® GTX 1050Ti, Schwarz (Aluminium A- & C-Cover)

Acer alacak olursam ek olarak 8 Gb ram takviyesi yapacağım.

Bu programları kullanırken bu bilgisayarlar çok fazla ısı değerlerine çıkmaz ve bundan dolayı problem çıkartmaz ise hiç düşünmeden uygun olanı almak istiyorum. Ama bunlarda uygun olmayacak ise mecburen ve daha fazla para vermek istemeyerek bunu almak zorunda kalacağım.

DELL Inspiron 15 Firestar 7577 Notebook i7-7700HQ SSD FullHD GTX1050Ti Windows10

Son düzenleme:
Yolladığınız bilgisayarlardan sadece Dell XPS modelini deneme imkanım oldu ve bana kalırsa gayet güzel bir cihaz, malzeme kalitesi çok iyi ve o ekran çerçevesinin ince olması güzel bir his açıkçası ancak fiyatı tabi biraz daha yüksek muadillerine göre. Isı meselesini için İnternet' ten bir araştırma yapmak lazım, kullanıcı deneyimlerini okumadan bir yorum yapmak yanlış olur.
Bu arada burada da güzel fırsatlar oluyor, takip etmekte fayda var;
Laptops & Elektronik kaufst Du bei notebooksbilliger.de

Yukarda belirttiğim bilgisayarların CPU sıcaklığı incelemelerde 45dklık yüksek kaliteli oyunlarda yüksek grafik seçeneklerinde full yüklemeyle ortalama 88-90 derece, ekran kartları 75-79 derece civarı. En yukardaki belirttiğim Asus Vivobook Pro (94 derece CPU ortalama) hariç. Ben Msi GT70 serisini üniversite 2. Senesinde Solidworks ve AutoCad gibi uygulamaları rahat kaldırsın diye almıştım. Ama inanın onun üçte biri fiyatına bir Laptop alıp okuldan mezun olabilirdim. Ama Almanya’daki Otomotiv ve Motor Teknolojileri master programımda bu programları lisans programımdan daha fazla kullanacağım kanaatindeyim. Siz burda okuyan biri olarak bu programları ne sıklıkla kullandığınızı belirtebilir misiniz? Eğer yine çok fazla kullanmayıp önemi olmayacaksa oyun bilgisayarı almanın bir önemi kalmıyor. Belirttiğim orta düzey Laptoplar bu durumda işimi görür olacak gibi duruyor.

Ben dijital sanat üstüne çalışıyorum dolayısıyla kullandığım programların çoğu yine 3D, fizik ve hatta mukavemet hesaplamalarına dayanıyor, ancak o bahsettiğiniz programları sıkça kullanan mekatronik mühendisliği ve mimarlık bölümlerinde yüksek lisan yapan arkadaşlarım da var, o sayede biliyorum neler kullandıklarını ve neler tasarladıklarını. Mühendis olan arkadaş baya komplike tasarımlar yapıyordu her dönem proje olarak . İşin terminolojisine hakim olmadığım için şu makine bu cihaz diyemeyeceğim ancak direkt pazara yönelik komplike projeler tasarladığını söyleyebilirim, bölümün ders programına bakarsanız daha net bir fikriniz olacaktır .
Catia' nın tonla modülü var ve bildiğiniz gibi, baya çalışan bir makine tasarlanıyor sonuçta ve her bir makine elemanının simülasyonunu yapıyor. Solidworks(biz de kullanıyoruz) keza öyle ki, her ekstra çekirdek size performans olarak iyi geri dönüş yapar. Matlab da ekstra çekirdeklerden ve komplike bir grafik gösterecekseniz OpenGL' den faydalanır. Bu arada bahsettiğim "performans" kelimesini asla gereksiz bir hız olarak algılamayın, çalışmanızın bölünmemesi ve cihazın verimli çalışırken donanımı zorlamaması olarak düşünün.
Ekstra bir tecrübemizi anlatayım, bizim bu mekatronik yüksek lisansı yapan arkadaş zamanında çok araştırmadan HP'nin i5 işlemcili güçlü bir modelini aldı bölüm için, 2. senenin sonunda ağır yük dolayısıyla anakart ve ekran kartı bozuldu, bir de projeyi diskten kurtarmakla uğraştık sonra(sanıyorum solidworks projesiydi). Bu arkadaşa i7' li, manda kasa, ısınmayan, güçlü bir thinkpad aldık ve rahat etti adam. Solidworks tarafından katledilmiş notebook ta bende kaldı bu arada :)
Söylemeyi unuttuğum bir şey var, Almanya' da çoğu üniversitenin öğrencilere özel indirimli notebook kampanyaları olur, üniversitenizin sitesinde böyle bir şey varsa hakkınızı kullanabilirsiniz öğrenci kimliğinizle.

Ne kadar teşekkür etsem az size. Zamanınızı ayırıp aklımdaki tüm soruları cevapladınız. Söylediğiniz şeyleri dikkate alıp ben yine de kendimi garanti altına alıp sağlam birşey alsam iyi olcak, ilerde pişman olmamak icin. Okul sitesindende bi araştırma yapmam lazım indirimli bir kampanya olup olmadığını. 😄

2 gün evvel Intel 8. nesil i7xxxH seri kodlu dizüstü işlemcileri piyasaya sürdü, 7. nesil notebook larla fiyatları yakın ve çok daha performanslı çalışıyor test sonuçlarına göre(resmen devrim yapmışlar). Daha almadıysanız tekrar bir fiyat karşılaştırması yapmanızda fayda var.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı