Malatya'da depreme dayanıklı diye satılan bina yıkıldı

35/40 beton ne güzelmiş öyle. Sırf oradan belli yalan söylediği. C35 ya da C40'tır.
En basitinden alüminyum doğrama bile kullanılmayan (Görseller yeterli değil ama ülkenin hali belli. Keza bahsi geçen sitede aynı mahallede benzer ilanlara baktım, hepsi PVC.) yere birinci sınıf denmesi de ayrı güldürdü.
 
Japonya'daki teknoloji ile ülkemizdeki teknoloji bir mi? Ülkemizdeki insanlar para kazanmak için her hileyi katıyorlar. Ayrıca teknoloji ne kadar iyi olursa olsun depremden net şekilde kaçış yok.
Bu teknoloji Japonya'ya gökten inmedi nihayetinde. Ülkemiz halkının tembelliği, bazısının umursamazlığı ve yüzsüzlüğü bunlara neden oldu. Japonlar şans eseri mi buldu o teknolojileri? Hayır, adamlar bizim kaç mislimiz daha fazla çalışıyor böyle konularda..
 
Bu teknoloji Japonya'ya gökten inmedi nihayetinde. Ülkemiz halkının tembelliği, bazısının umursamazlığı ve yüzsüzlüğü bunlara neden oldu. Japon'lar şans eseri mi buldu o teknolojileri? Hayır, adamlar bizim kaç mislimiz daha fazla çalışıyor böyle konularda.

Başka ülkeler bir şeyi başarabilmek için çalışırken, bizim ülkemizdekiler nasıl en kolay en ucuz şekilde kâr yaparım diye çalışıyor.
 
Japonya'da 9 şiddetinde deprem oluyor. Bir şey olmuyor ama.
Adamlar atom bombası yemesine rağmen ülkeyi şahlandırdılar.
Biz dâhâ bugün deniz kumu ile inşaat edilmiş binalarla uğraşıyoruz.
 
Konu deprem olunca kaçış olmuyor maalesef.

Deprem olunca kaçışı olmuyor maaleseflik bir durum yok.

Malzemeden çalan müteahhitler var bu memlekette. Adam ucuz olsun diye çimento içine kum karıştırıyor.

Belki böyle şeyler yapmasalar en dayanıklı malzemeleri kullansalar bu yıkılan evler yüzlerce değil de onlarca olur. Kayıplar binlerce değil yüzlerce olurdu.

Düzgün bir kontrol dahi yok, bu kontrol yokken kaçışı olmuyoru yok.

Japonya'daki teknoloji ile ülkemizdeki teknoloji bir mi? Ülkemizdeki insanlar para kazanmak için her hileyi katıyorlar. Ayrıca teknoloji ne kadar iyi olursa olsun depremden net şekilde kaçış yok.

Bu erişilemeyecek olduğu anlamına gelmiyor maalesef.

Eğer ki devlet Japonya'da kullanılan teknolojilerin yeni binaların hepsinde kullanılmasını mecburi kılsa böyle şeyler olmaz.

5-10 seneden eski binalar için güçlendirme projeleri zorunlu tutulsa ve her şey tamamen prosedüre uygun üç kağıtçılık yapılamayacak şekilde olsa emin olun böyle.

3-4 sene içinde depremzeler için bina yapılır Allah bilir onları da kira sistemli açarlar.
 
Japonya ile Türkiye'yi bir mi tutuyorsun?
Niye tutmayalım? Adamlara vuran güneş +9 da bizimkisi +0 mı? Adamların binayı lonca demircisi bizimkini köydeki demirci mi yapıyor? Paran varsa aynı imkanlar sende de var. Paran olmadığı için ucuz bina almaya gidiyorsun. Ucuz binayı da şerefizler yapıyor. Sonra da böyle çöküyor.

Elin çöl vatandaşı kuma 800 metre bina dikiyor, bina rüzgarda beşik gibi sallanıyor ama bir şey olmuyor. Zemin o kadar berbat ki adamlar zemindeki tuz kazıklara zarar vermesin diye elektroliz yapıyor.
 
Son düzenleme:

Yeni konular

Geri
Yukarı