Merhaba, bilgisayarıma Manjaro kurmaya karar verdim ve kurdum. Fakat kurduktan sonra hardware error hatası veriyor ve geç açılıyor. Bunu nasıl düzeltebilirim? Bu arada Manjaro archlinux tabanlı.
Merhaba, bilgisayarıma Manjaro kurmaya karar verdim ve kurdum. Fakat kurduktan sonra hardware error hatası veriyor ve geç açılıyor. Bunu nasıl düzeltebilirim? Bu arada Manjaro archlinux tabanlı.
USB ile Manjaro'yu Live olarak başlatınız. Sonra terminale. users yazıp kullanıcı adına bakın.
Sonra CTRL+alt+F2 ile Tty'ye geçin ve user kısmına yazan kullanıcı adını yazın. sudo su
İle root iznine geçin. Ve. pacman -S arch-chroot
İndirin. lsblk komutu ile Manjaro nereye yüklü bakınız.
Kod:
lsblk
NAME MAJ:MIN RM SIZE RO TYPE MOUNTPOINTS.
sda 8:0 0 931,5G 0 disk.
├─sda1 8:1 0 300M 0 part /boot
├─sda2 8:2 0 8G 0 part [SWAP]
└─sda3 8:3 0 923,2G 0 part /
sr0 11:0 1 1024M 0 rom
Mesela benim sistemde sda3'e yüklü. mount /dev/sda3 /mnt
Yazın.
Sonra. arch-chroot /mnt
Yazın.
Sonra yukarıda yazdığım adımları sırasıyla uygulayın.
Manjaro linux'u bilmiyorum ama işlemci çok yeni bir işlemciyse kurulan manjaro'daki kernel eski bir versionsa işlemciyi kontrol edemediği için bu hatayı veriyor olabilir. Veya eski sürüm bir manjaro'nun kurulumunu yapıyorsanız yine aynı mantık.
Aynen yazıp tekrar dener misiniz? Bazen dalgınlıkla büyük harf yerine küçük harf, ya da tam tersi şekilde yazılabiliyor.
Yine olmazsa.
Hata nedir? Hatayı yazar mısınız? Grub yüklü olamasa:
Aynen yazıp tekrar dener misiniz? Bazen dalgınlıkla büyük harf yerine küçük harf, ya da tam tersi şekilde yazılabiliyor.
Yine olmazsa.
Hata nedir? Hatayı yazar mısınız? Grub yüklü olamasa:
Bu ekrana gelemezsiniz. Grub ya da başka bir önyükleyici var mı?
Bir de hangi adımları uyguladınız? Bir de sisteminiz UEFI mi yoksa legacy mi?