Quartz110
Femtopat
Daha fazla
Merhaba, bilgisayarıma Manjaro kurmaya karar verdim ve kurdum. Fakat kurduktan sonra hardware error hatası veriyor ve geç açılıyor. Bunu nasıl düzeltebilirim? Bu arada Manjaro archlinux tabanlı.
lspci -nn|grep "microcode"sudo pacman -S amd-ucodesudo pacman -S intel-ucodesudo grub-config -o /boot/grub/grub.cfgmkinitcpio -Psudo rebootOrada büyük ihtimalleİlk olarak büyük harf küçük harf fark etmekte.
Kod:sudo grub-mkconfig -o /boo/grub/grub.cfg
Aynen yazıp tekrar dener misiniz? Bazen dalgınlıkla büyük harf yerine küçük harf, ya da tam tersi şekilde yazılabiliyor.
Yine olmazsa.
Hata nedir? Hatayı yazar mısınız? Grub yüklü olamasa:
Bu ekrana gelemezsiniz. Grub ya da başka bir önyükleyici var mı?
Bir de hangi adımları uyguladınız? Bir de sisteminiz UEFI mi yoksa legacy mi?
grub-mkconfig komutunu yanlış yazdı, elinize sağlık.Bu seferde mkinitcpio -P komutu başarısız oluyor.Ikisi ayrı komut hangisinde diyor?
sudo grub-config -o /boot/grub/grub.cfg
Yazınca mı?
Yoksa
sudo mkinitcpio -P
Yazınca mı?
Birde başlangıçta şöyle bir uyarı daha veriyor:Orada büyük ihtimallegrub-mkconfigkomutunu yanlış yazdı, elinize sağlık.
Bu seferde mkinitcpio -P komutu başarısız oluyor.
Unable to write to /boot/initramfs-5.10-x86_64.img
Unable to write to /boot/initramfs-5.10-x86_64-fallback.img
Bu seferde mkinitcpio -P komutu başarısız oluyor.
Unable to write to /boot/initramfs-5.10-x86_64.img
Unable to write to /boot/initramfs-5.10-x86_64-fallback.img
Birde başlangıçta şöyle bir uyarı daha veriyor:
APIC 0 microcode 44
Evet kurulurken bir hata vermişti. Deneyeceğim, teşekkürler emeğiniz için.Terminalde $ işareti mi var yoksa # işareti mi?
$ işati varsa
sudo mkinitcpio -P komutu deneyiniz.
Olmadıysa eğer acaba manjaro kururken hata meydane geldi ve linux kerneli de mi kurmdı?
Öyleyse
sudo pacman -S linux linux-firmware linux-headers
yazın
Sonra
sudo grub-mkconfig -o /boot/grub/grub.cfg
sudo mkinitcpio -P
Yazın.
Sorun intel-ucode ya da amd-code olmamasından. Onu indirdiniz. Yukarda yazdıkllarımı yapıp reboot ettiğinizde düzelecek. Kurulum sırasında düzgün kurulum yapmamış.Kuru
Keşke konu açsaydınız, ne olduğunu hatırlıyor musunuz?Evet kurulurken bir hata vermişti. Deneyeceğim, teşekkürler emeğiniz için.
Evet kurulurken bir hata vermişti. Deneyeceğim, teşekkürler emeğiniz için.
Ne yazık ki tüm adımları denedim. İnternetede baktım ama bir faydası olmadı. Tekrardan emeğiniz ve bana ayrıdığınız zaman için çok teşekkür ederim. Büyük ihtimal başka bir işletim sistemine geçeceğim, sağolun.Yardımım dokunursa ne mutlu bana. Linux Kernel'i de yok muhtemelen. Olsaydı hata ççıktısında kernel görünürdü. Yukarıda adımla birlikte o da düzelecek.
En kötü ihtimal kendim sanal makinede ya da kendi makinemde silip düzeltip video ile gösteririm.
Ne yazık ki tüm adımları denedim. İnternetede baktım ama bir faydası olmadı. Tekrardan emeğiniz ve bana ayrıdığınız zaman için çok teşekkür ederim. Büyük ihtimal başka bir işletim sistemine geçeceğim, sağ olun.
Evet aynı hata:Ne demek hocam bir şey yapmışta sayılmam çözülmedi. Peki yine aynı hatayı mı verdi?
Evet aynı hata:
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.