Mantis RX 6700XT R5 5600 Sistem Nasıldır?

Mantis'i halihazırda kullanan biri olarak 2 önemli önerim var:

-Kule tipi bir CPU soğutucusunu en başından alın bence, işlemci 80 üstünü çok rahat görüyor yükte,

-GPU PCI slotunu kapattığı için Wi-Fi kartını sonradan takamıyorsunuz. Ben şu an tekrar alacak olsam, kendinden Wi-Fi özellikli bir anakartla alırdım. Zaten takılabiliyor olsa da sonradan Wi-Fi kartı alsanız 700-800 vereceksiniz. Bu sorunu baştan halletmek anlamında anakart yükseltmek bence mantıklı,

Nasıl sistemden memnun musunuz ve değiştirdiğiniz veya değişen parçalar var mı

Ekran kartı aynı marka modelse WattMan sorunu yaşadınız mı?

Soğutucu merkeze gittiğim zaman alacağım aklımda o

Wi-Fi ile kullanmayı pek düşünmüyorum biraz kablolu internet taraftarıyım.

Umarım karşılaşmam peki sen ne yaptın hocam garanti vb bir şey yaptın mı çözüm için.

Harçlıktan yana sıkıntı yok harçlık yaşlarını aştık :) ekran kartıyla ilgili sorun yaşamam umarım.

Garantisi yok AMD ekran kartı alırsan boynun kıldan ince. Hata için sebepler gerekmiyor durduk yere geliyor ama umarım olmaz

Nasıl sistemden memnun musunuz ve değiştirdiğiniz veya değişen parçalar var mı

Ekran kartı aynı marka modelse WattMan sorunu yaşadınız mı?

Soğutucu merkeze gittiğim zaman alacağım aklımda o

Wi-Fi ile kullanmayı pek düşünmüyorum biraz kablolu internet taraftarıyım.
Ben memnunum herhangi bir sorun yaşamadım.
Değişimler:
-Anakartı b550m-k yaptım 4 ram slotu olsun diye,
-RAM XPG 3600 MHZ
-SSD adata 1tb
-Kasa Corsait icue 220T

Bu değişimlerle aldım, memnunum. Sonradan cpu soğutucu aldım, ID-Cooling SE-214XT, yaklaşık 20-25 derecelik bir düşme oldu :) daha pahalı bir soğutucuya gerek yok bence bu işlemci için, 214XT gayet yeterli.

Ben memnunum herhangi bir sorun yaşamadım.
Değişimler:
-Anakartı B550M-K yaptım 4 RAM slotu olsun diye,
-RAM XPG 3600 MHz.
-SSD Adata 1TB.
-Kasa corsait iCUE 220t.

Bu değişimlerle aldım, memnunum. Sonradan CPU soğutucu aldım, ID-Cooling SE-214XT, yaklaşık 20-25 derecelik bir düşme oldu :) daha pahalı bir soğutucuya gerek yok bence bu işlemci için, 214XT gayet yeterli.

Sağ olun hocam teşekkür ederim.

Mantis'i halihazırda kullanan biri olarak 2 önemli önerim var:

-Kule tipi bir CPU soğutucusunu en başından alın bence, işlemci 80 üstünü çok rahat görüyor yükte,

-GPU PCI slotunu kapattığı için Wi-Fi kartını sonradan takamıyorsunuz. Ben şu an tekrar alacak olsam, kendinden Wi-Fi özellikli bir anakartla alırdım. Zaten takılabiliyor olsa da sonradan Wi-Fi kartı alsanız 700-800 vereceksiniz. Bu sorunu baştan halletmek anlamında anakart yükseltmek bence mantıklı,

Wi-Fi kart kadar iyi performans veren USB Wi-Fi adaptörler var bakmanızı öneririm istemezsenizde, Intel Wi-Fi kit diye bir şey var Amazon'da şu an 700 TL civarı çip gibi bir şey olduğu için onu kullanmaya yetecek yeriniz kalacaktır M.2 slotuna takılıyor diye biliyorum siz yine de bir kontrol edin fakat bu kiti kullanabilmek için anakartın arkasında anten girişinizin olması lazım Wi-Fi olmayan anakartlarda olabiliyor örnek MSI B550-A Pro, sadece çip olarak da satılıyor dikkat ederek alın alacağınız paketin içerisinde hem çip hem de anten olması lazım mavi bir kutusu var Intel Wi-Fi 6 kit yazıyor.

Son düzenleme:
Wi-Fi kart kadar iyi performans veren USB Wi-Fi adaptörler var bakmanızı öneririm istemezsenizde, Intel Wi-Fi kit diye bir şey var Amazon'da şu an 700 TL civarı çip gibi bir şey olduğu için onu kullanmaya yetecek yeriniz kalacaktır M.2 slotuna takılıyor diye biliyorum siz yine de bir kontrol edin fakat bu kiti kullanabilmek için anakartın arkasında anten girişinizin olması lazım Wi-Fi olmayan anakartlarda olabiliyor örnek MSI B550-A Pro, sadece çip olarak da satılıyor dikkat ederek alın alacağınız paketin içerisinde hem çip hem de anten olması lazım mavi bir kutusu var Intel Wi-Fi 6 kit yazıyor.
Merhaba. Araştırdığım kadarıyla bu m2 wifi kartlar her m2 slotuna uyumlu olmuyor, wifi takılabilir m2 slotlar farklı ve her anakart böyle değil. Benimki öyle değil gibi örneğin.

Merhaba. Araştırdığım kadarıyla bu M.2 Wi-Fi kartlar her M.2 slotuna uyumlu olmuyor, Wi-Fi takılabilir M.2 slotlar farklı ve her anakart böyle değil. Benimki öyle değil gibi örneğin.

Intel'in kendi sitesinden.

paket teknik özellikleri​

Anakart form faktörü.
M.2 2230.
Sistem türü.
Wi-Fi(PCI-e), BT(USB)
Yazıyor.
M.2 slotunuza bakarsanız her boyut için vida yeri var boyuttan dolayı uyumsuzluk çıkaracağını düşündüysen merak etmeyin.
2230 yazısı boyutunu belli ediyor internete.
What is M.2 2230? Yazarak bakabilirsiniz, ayrıyeten kitin içeriğinede baktım çipe bağlı anten slotu ile geliyor düşünmeden alabilirsiniz.
15 gün iade hakkınızda var unutmayın.

İnşallah hocam bakalım bir de internet yok tam test edemedim de test için önereceğiniz program varsa önerir misiniz?
İşte programda yok aniden olabilir hiçbir sebep yokken ama stabil sürüm kullanıp ekran kartı ayarları ile oynamazsan alma ihtimalin düşük

Technopat Haberler

Geri
Yukarı