Şimdi hocam kendi masamın 3D tasarımını yapıp CNC olan bir marangozda yaptırmış biri olarakdan. Kesinlikle marangoza gittiğinde işi bilmeyen biri olduğunu çaktırma mümkünse ticaret olarak yapacağını daha önceden toplu şekilde raf yaptırdığını ama farklı ilçeden oraya taşındığını söyle, tutulması halinde orada seri üretim yaptıracağını filan söyleyebilirsin daha uyguna bırakacağından emin olabilirsin. Pazarlık yapmaktan çekinme tepkilere sinirlenme dik dur ki kolay lokma olma. Beni sakın yanlış anlama deneyimlerimden yola çıkarak söylüyorum. Uzun süre kullanmalı düşünüyor isen kesinlikle mdf tercih etmeni öneririm Suntalam'a göre biraz daha pahalıdır ama seni uzun yıllar götürür. Geçen sene 1.400 TL gibi bir fiyata yaptırdım. Masa ölçülerini büyük istiyorsun sanırım bende öyle düşündüm çizimimi yaptım tasarladım ve yaptırdım benim masamın ölçüleri 180x80 yani seninki ile aynı sayılır böyle bir masada bir süre sonra ortadan çökmeye başlıyor sünüyor mesafe 180cm olduğu için, arka tarafı yere destek olarak mdf ile uzattırırsan sana 2 katı maliyete çıkar o yüzden fotoğrafta paylaştığım gibi yaptır ve masanın tam altından sağ ve soldan destek alacak şekilde ince ölçülerde bir demir kestir 1 ay önce 70 TL verdim ve boya veya vernik at ki paslanmasın 20 TL'ye vernik atıyorlarda, sonra masanın karşıdan karşıya ister el testeresi ve eğe ile istersen marangozda masa tamamlandığında yanında götürerek fotoğraftaki şekilde monte ettir. Bu uzunlukta bir masa için demir destek çok önemli ve bence şık duruyor. Ve kesinlikle odanı ölç çünkü sayılar hesaplandığı gibi olmayabiliyor ben şaşırmıştım büyüklüğüne. Benim masamı beğenirsen tasarımımı senin ile paylaşabilirim beğenirsen ne mutlu bana. Şimdiden hayırlı olsun.