Markette yaşadığım üzücü olay

Ben marketlere pek sık gitmem, ama benim başıma da geldi.
Kasada önümdeki kadın, 1-2 parça bir şey almış. Şeker un falan filan işte, o zamanın parasıyla 13-14 lira civarı bir şey tutmuştu sanırım, kadın şekeri ya da unu bırakmıştı. Bende para vardı, ama bilerek yardım etmedim. Maalesef bazılarının böyle öğrenmesi lazım.

Çocuk halden anlamadığı sürece ailesi ne yapsın? Baba da haklı anne de...
Hocam yaşınız kaç Allah aşkına yurt dışında çocukların ailesi çocuğu istemeden ona hediye alıp sürpriz yapıyor çocuk ufacık bir şey istemiş PlayStation bile olsa bunlar çok büyük şeyler değil sizde 3 kuruş maaşa talip ömür boyu mesaim bitse de eve uyumaya gitsem diyenlerdensiniz sanırım. Yarın öbür gün çocuğunuz kalem istediğinde de döversiniz herhalde çünkü ekonomi oraya gidiyor.

Sizde 3 kuruş maaşa talip ömür boyu mesaim bitse de eve uyumaya gitsem diyenlerdensiniz sanırım.

Hayır değilim aksine ben, senin gibilerini ve ailelerini o üç kuruşa çalıştıran fabrikatörlerden biriyim :)

Hocam yaşınız kaç Allah aşkına yurt dışında çocukların ailesi çocuğu istemeden ona hediye alıp sürpriz yapıyor.

18 yaşında delikanlı olduğunu ve ülkemizin karşılaştırdığın Avrupa ülkelerine yetişmesi için yıllara ihtiyacı olduğunu bilmen gerektiğini varsayacaktım fakat okulda iskambil ile yakalanıp senelerce yanlış numara gözlük takan birini karşımda gördüğümde bunu normal karşılıyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hayır değilim aksine ben, senin gibilerini ve ailelerini o üç kuruşa çalıştıran fabrikatörlerden biriyim :)

18 yaşında delikanlı olduğunu ve ülkemizin karşılaştırdığın Avrupa ülkelerine yetişmesi için yıllara ihtiyacı olduğunu bilmen gerektiğini varsayacaktım fakat okulda iskambil ile yakalanıp senelerce yanlış numara gözlük takan birini karşımda gördüğümde bunu normal karşılıyorum.
Zengin olunca eleştirilemez mi oluyorsun dostum? Onun sana yazdığı üslup da senin ona yazdığın üslup da rahatsız edici.

Konuya gelecek okursak çocuk bu koşullar içinde çocuk olmayı seçmediyse ana babasının rızasıyla bu dünyadaysa çocuğu yük olarak görmesi hastalıklı bir durum.

Çocuk istiyorsa düzgünce şuan alamayacak kadar zor durumda olduğunu belirtip elinin bol olduğu bir zamanda alacağını söyleyerek gönlünü alabilir. Bu devirde çocuklar da alım gücü kavramının yeterince farkında zaten.

Son olarak ben babamın elinde yokken borca harca girip isteklerimi ihtiyaçlarımı elinden geldiğince almaya çalıştığına şahidim. Bu imkan meselesi de değil sürekli her istediği alınmalıdır demiyorum ama basit bir kalemlik için herkesin içinde çocuğa vurup bağırıp çağırmak da gerekmiyor

@aKuu,

Sen ise insanları zevklerine göre yargılamaya çalışıp asgari ücretle veya maksimum ayda 10 bin TL kazanmak için geceni gündüzüne katan klasik bir türkosun işte. Sen bir tarafta hayat mücadelesi verirken ben senin yıllık kazancını bir ayda toplayacak güçteyim ve bu da seni rahatsız etmiş anlaşılan. Devam et burada fakir edebiyatı yapmaya, hoşuma gitti.

Bu iletiden itibaren dediklerimi anlamayacak kapasitedeki arkadaşlara ithafen: Bu olayları yaşamamız mümkün, herkes stres içinde yaşıyor ve en ufacık bir etken tetikleyecek unsur olabiliyor.

Son düzenleme:
Tamam ekonomi kötü ama ilk olaydaki çocuğun babasının ekonomiden daha büyük problemleri olmalı. Düzgünce alamayacağını söyleyip ertelemeye çalışabilirdi gerek var mıydı yani o muameleye herkesin içinde... Çocuğun istediği şeyin alınmaması değil herkesin içinde gördüğü muamele zoruna gitmiştir.
Hepimiz dayak yemedik mi?

Technopat Haberler

Geri
Yukarı