Marketteki çocuğun yaptığı hareketler

28'imiş.
Ufacık çocuk hayal dünyasında yaşıyor. Nasıl seni taciz etmiş olabilir ki? Mantıklı ol biraz ve bu konu dalga geçilecek konulardan başka birşey olamaz. 28 yaşındasın yanına seninle aynı yaşta biri gelip kavga etmek istese elin armut mu toplayacak veya dayak yiyip kendini öldürecek misin?
28 yaşındaki birisine göre bu konuyu açmak bilmiyorum... Çocuk zaten küçük bir şey gül geç, değil mi?
 
Burda yapılması gereken tek şey psikiyatri servisine gitmek :)
Buraya böyle bir konu açarak kendini zaten dalga geçilebilecek konuma getiriyorsun. Burada bulunan insanların çoğu birçok konuda bilgisiz, anonim oldukları için de sürekli aşağılayan, dalga geçen tipler. Senin sorununun çözümü burada yazılan hiçbir yazıya bakmadan yaşadıklarını, hissettiklerini; yaşın küçükse ailene, değilse de bir uzmana anlatman gerekiyor.
Ben bu mesajı yazdıktan sonra gördüğüm mesajlar gerçekten beni yanıltmadı tebrik ederim arkadaşlar. Gerçekten mesajlarınızla bir vasfınız olmadığı konusundaki düşüncelerim daha da kuvvetlendi.
Duyar kasan arkadaş gelmiş. Hani Cem Yılmaz derdi ya bi bitmediniz...
Bu adama laf atanların %99.9 kısmı eminim o kişiden beter durumdadır. Lanet olsun sizin gibi insanlara. Bizim millet bayılır zorbalığa. Kendileri 7/24 alfa sanki popüler çocuk. Seni çok iyi anlıyorum kardeşim ama insanların çoğu aklını kullanmaz. İnsanların çoğu yaşamayı bile kazanmamalı. Oyüzden atılan 10 yorumun 8 tanesi geri kafalıca.
Bi bitmediniz...
 
Dostum çocuk seninle oyun oynamak istemiş sadece. Seni eğlenceli bulmuş demek ki. Neden kötü tarafından bakıyorsun ki işe? Biz hayatı nasıl algılarsak, etrafımızdaki dünya da bize öyle görünür ve şekillenir.
 
Küçük çocuk kendi halinde oyun oynamış ya, bunun nesine takıldınız cidden?
Böyle çocuklar var cidden ailesinde kavga gürültü olanların da daha çok. Ben de takmam çocuklara, çok can acıtacak ve dinlemeyecek hareket yaparlarsa ailesine çaktırmadan kızarım veya hafif canını acıtırım bak büyüğüm canını acıtırım şeklinde uyarı yaparım :)

Benim yeğenim yaşımda kuzenler var şöyle ufak, ya pantalonu indirmeye çalışır ya da dövüş hareketlerle kafana kadar çıkarlar. Sonra uyarınca ailesiyle kötü oluyorsun ya da küçük ya kafana çıkar, kafanı da kırar gibi :D
 
Anladığım kadarıyla bu konu hakkında sizde birikim olmuş, aksi halde bu olay sonrası intiharı düşünmeniz pek mümkün değil sanırsam. Anladığım kadarıyla bir olay yaşadığınızda içinizden geldiği gibi rahat tepki veremiyorsunuz. Aradan bir süre geçince de pişmanlık duyuyorsunuz "keşke şöyle yapsaydım" diye.
Öncelikle canınızı sıkmayın, bu tür problemler olağan şeyler. İnsanın içine atmaktan kaynaklanan ve kendisini güçsüz hissetmesine sebep olan bir problem. İlk başta söyle düşünün "Olması gereken diye bir şey yok, nasıl istiyorsam öyle tepki verebilirim." Sonra " insanların yanında kendimi rahat hissedip rahat rahat kendimi ifade edebilirim." Ardından; "Bugün hoşuma gitmeyen olaylar yaşayabilirim, bunlar karşısında içimden geleni yapacağım ve ardından bu yaşadıklarımı kafaya takip hayatımı kötü etkilemesine izin vermeyeceğim. Geçmiş geçmişte kaldı " şeklinde düşünebilirsiniz. Eğer bir şekilde verdiğiniz tepkiden yine memnun olmadıysanız; "Şöyle yapsam daha iyi olabilirdi, ama tecrübe oldu. Bir dahakine şöyle yaparım" diye kendinizi telkin edebilirsiniz.
Özgüven problemine gelecek olursak, bu çoğu insanın en azından bir dönem yaşadığı bir problem. İnsanların içine atmasına, dolayısıyla sıkıntılı ruh haline sahip olmasını süregetirir. Bu özgüveni kazanmak zamanla olacaktır. Daha çok sosyalleşerek, daha fazla aktivite yaparak, kısacası topluma daha çok katılarak bu özgüveni zamanla kazanmanız mümkün. Spor bu konuda çok yardımcıdır, sevdiğiniz bir spora düzenli giderek daha zinde ve daha rahat hissedebilirsiniz. Yine bu işin altından kalkamıyor, obsesif düşüncelerden kurtulamıyorsanız bir psikologdan yardım almanızı şiddetle tavsiye ederim. Her halükarda kendinizi üzmeyin, halledilemeyecek bir şey değil. Bu sıkıntınızı halledip rahata kavuşmanız dileğiyle.
 
Herkese merhabalar,

Az önce markete gittim, yaklaşık olarak 3-4 yaşında olan bir erkek çocuğu annesiyle beraber alışveriş yapmış.

Beni görünce dövüş hareketleri yaptı, ayağını kaldırdı ve eliyle garip hareketler yaptı. Uzaktaydik aramızda yaklaşık 3-4 metre mesafe vardı. Annesi de daha da ileride idi sonra çocuğu çağırdı zaten o da gitti.

Ben hiçbir şey diyemedim dalga geçilmiş aşağılanmış hissediyorum ve su an ağlamak üzereyim gerçekten. Zaten özgüvenim de yok orada çocuğu tokatlamam istedim ama yapamadım.

Yapamadığım için de özgürlüğümü kaybetmiş ve dalga geçilmesine maruz kalmışım gibi hissettim. İçten içe ölüyorum.

Başka insanlar da vardı neden ben hep neden bütün belalar beni buluyor. Artik intihar noktasına geldim gerçekten. Yaşamdan 1 gram zevk almıyorum.

Ya küçücük çocuk beni taciz ediyor, benimle dalga geçiyor alaya aliyor ben ise hiçbir şey yapamıyorum.

Boyle bir olay sizin basiniza geldi mi ya şimdi ben cidden nasıl yaşayacağım ya bu ezilmişlik ile nasıl dışarı çıkacağım nasıl ayni markete gideceğim, bu nasıl adalet ya?

Çocuk bana her şeyi yapacak, ben ise bir şey yaptığım an suçlu olacağım.

Basiniza geldi mi siz nasıl davrandınız da kurtuldunuz ya da ne yapmam gerekiyor.

Not: Anlattıklarım çok ciddi arkadaşlar ne olur dalgaya almayın size yalvarıyorum.

Kanka bende kiloluyum herkes bana nasıl bakıyor diye düşünmekten kafayı yiyordum artık büyüdüm 15 yaşındayım ve insanların ne düşündüğü umurumda bile değil sende kendini savun annesine deseydin bir şey olursa kaçarsın ya da oradakilere sığınırsın aslında sende haklısın bu devirde birine bir şey desek öldürüyorlar daha dikkatli ol kafana takma bu tür şeyleri annesinin cahilliği umursamazlığı içinede atma ailene söyle vedeki Allah'a havale ediyorum annesini bu devirde hep kendini kötü gibi hissedenler ezik gibi düşünenler kaybeder isterse nusret gelsin ya da daha önemli biri senle dalga geçsin takma onlar kim de ben daha iyiyim de herkesein her dediğini her yaptığını takarsak zevk alamayız :) intehar günahtır bu hayattan zevk almıyorum diye intehar edersiz öteki dünyada zevk neydi unutursun en büyük mutluluk dine yönelmektir ilahi dinle iyi olursun ya da sevdiğin bişe yani kısacası demek istediğim ( insanlar sana çok zarar vermeyeceği sürece görmezden gel takma ) :D.
 
Acaba daha önce de mi böyle bir olay yaşadınız da travmatik bir şey mi oluştu? Çocuğa chidori kullanın ve olacakları görün, bakın bir daha yapabiliyor mu öyle şeyler.

Hocam Chidori biraz ağır kaçmadı mı sizce? Bence Talk no Jutsu gayet yeterli olacaktır.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı