Marmara Almanca YBS mi İÜ YBS mi?

Merhaba.

EA alanında yerleştirmede 6813. oldum.
İstediğim tek bölüm olan YBS adına tercih yapacağım.

Şu an en büyük iki tercih opsiyonum Marmara ve İÜ.

Marmara; YBS'nin ülkemizde kurulduğu ilk yer. Boğaziçi ve Marmara YBS için en önde gelen devlet üniversiteleri.

Ancak İÜ de öne çıkan bir seçenek. 2022 yılında açılan bir yer sanırım. Bu nedenle Erasmus gibi imkanlar şu an için yok.

Marmara ise birçok ülkeyle Erasmus anlaşması olan ve kadrosu gördüğüm kadarıyla iyi olan bir yer.

Yurt imkanları da mevcut.

Şu an için çok kararsızım.
Sizce hangisini ilk sıraya yazmak daha mantıklı olacaktır?
Bölüm güzel ama Marmara badem bıyıklı mekanı gibi geliyor bana. Akademisyenlerine baktım neredeyse hepsi Marmara mezunu, bilemiyorum 😑

Bölüm güzel ama Marmara badem bıyıklı mekanı gibi geliyor bana. Akademisyenlerine baktım neredeyse hepsi Marmara mezunu, bilemiyorum 😑
Hocam valla ne desem bilemiyorum.
Almanca şu an için kendi adıma en avantajlı bölüm olacak.

Bölüm işletme enformatiğiyken Almancaymış sanırım, Almancası daha iyi gibi duruyor ama millet dil öğrenemem diye İngilizce yazıyor herhalde.
Aynen hocam. Almancanın tercih edilmemesinin en büyük nedeni bu.

Merhaba şuan Marmara Üniversitesine gittiğinizi varsayarak soruyorum Almanca yazdığınıza pişman oldunuz mu?

Merhaba şuan Marmara Üniversitesine gittiğinizi varsayarak soruyorum Almanca yazdığınıza pişman oldunuz mu?
Merhaba hocam.
Şahsen pişman değilim yazdığıma.

Ancak başlıktaki iki üniversiteyi de tutturamadım :)

Merhaba hocam.
Şahsen pişman değilim yazdığıma.

Ancak başlıktaki iki üniversiteyi de tutturamadım :)
Benim son tercihimdi YBS Almanca, son gün çıkardım içime sinmedi. Zaten gelmez, bir sürü bölüm var üstünde deyip bırakmak istemedim ve iyi ki de istememişim. Çünkü açıkta kaldım, silmesem gelecekmiş 😄 Şimdi ya zırlaya zırlaya kırıkla çalışıyor olacaktım ya da okulu sevmeye çalışacaktım. Sen ikisi de gelmedi deyince yazayım dedim. Bu sene ilk 10k çok değişik oldu, TAU iktisat bile 5k'ya çekti 😆 Sana neresi geldi bu arada?

Hayırlı olsun, umarım mutlusundur gerisi çok önemli değil.
Teşekkürler hocam. İstediğim bölüm olduğu için mutluyum.
Okul da hoşuma gitti gibi, tabi bunu zaman gösterecek. Alışma sürecindeyiz en nihayetinde.

Sana neresi geldi bu arada?

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı