İstatistik mi YBS mi?

Müfredata baktım da seçemedim.

Sıralamamız aşağı yukarı yakın ve ben de YBS istiyorum zaten daha önce de "bölüm tavsiyesi" başlıklı konumda bana yardımcı olmuştun, belki hatırlarsın oradaki konuşmamızdan sonra ve biraz araştırmamın ardından YBS istediğimi fark ettim. Son bir haftadır sürekli üniversite bakıyorum ancak sıralamam nedeniyle olduğum yerde sayıyorum hep aynı üniversiteler karşıma çıkıyor. İstanbul için birçok mantıklı ve farklı tercih var aslında ancak çok İstanbul istediğim söylenemez o yüzden okul listem çok azalıyor. Yani kısaca istediğimiz bölüm ve puanların birbirine yakın olması sebebiyle fikirlerini ve önerilerini önemsiyorum. Bana önerebileceğin nereler var ayrıca sen ne karar verdin?

Sıralamamız aşağı yukarı yakın ve ben de YBS istiyorum zaten daha önce de "bölüm tavsiyesi" başlıklı konumda bana yardımcı olmuştun, belki hatırlarsın oradaki konuşmamızdan sonra ve biraz araştırmamın ardından YBS istediğimi fark ettim. Son bir haftadır sürekli üniversite bakıyorum ancak sıralamam nedeniyle olduğum yerde sayıyorum hep aynı üniversiteler karşıma çıkıyor. İstanbul için birçok mantıklı ve farklı tercih var aslında ancak çok İstanbul istediğim söylenemez o yüzden okul listem çok azalıyor. Yani kısaca istediğimiz bölüm ve puanların birbirine yakın olması sebebiyle fikirlerini ve önerilerini önemsiyorum. Bana önerebileceğin nereler var ayrıca sen ne karar verdin?
Hocam Bilecik dışındaki yerler çok kötü bence orayı yaz derim ben.

Hocam Bilecik dışındaki yerler çok kötü bence orayı yaz derim ben.
Biraz baktım ama küçük yer olduğu için içim çok ısınmıyor ayrıca bildiğim kadarıyla bu bölümün iş imkanları için sağlam network büyük bir artı oluyor bunun için de ne kadar uygun bilemiyorum. Yukarıda belirtmedim ancak özel üniversiteler de önerebilirsin çünkü bir tık daha büyük şehir olsun kafasındayım. Bu aralar Ankara'daki özel üniversitelere bakıyorum mesela orası hakkında da fikirlerin varsa paylaşmanı isterim. Bilecik için de çok derin bir araştırma yapamadım gündüz daha derinlemesine bakacağım.

EA kısmında ben de aynı sıra aralığında olduğum için bu bölümün sıralamalarına baktığımda bu puan aralığında yazılabilecek bana göre "en mantıklı" yerlerin aşağıdaki liste olduğunu gördüm. Ancak bana kalırsa ilk üçünün gelme ihtimali çok düşük zira bölüm her sene 100-50bin arası ileri atmış. Bir ihtimal 4. seçenek gelebilir ikinci öğretim de olsa. Ayrıca Trabzon Üniversitesi ve Fırat Üniversitesine bu bölüm bu sene yeni açılıyor sıralaması henüz yok değerlendirilebilir.

101411116ATATÜRK ÜNİVERSİTESİYönetim Bilişim Sistemleri (Fakülte)EAERZURUMDevlet318,64201302188
100810374AKSARAY ÜNİVERSİTESİYönetim Bilişim Sistemleri (Fakülte)EAAKSARAYDevlet313,22915330326
101930083BİLECİK ŞEYH EDEBALİ ÜNİVERSİTESİYönetim Bilişim Sistemleri (Fakülte) (İÖ)EABİLECİKDevlet313,21975330386
101430555ATATÜRK ÜNİVERSİTESİYönetim Bilişim Sistemleri (Fakülte) (İÖ)EAERZURUMDevlet305,35358375772

Ya gerçekten şu bir haftada o kadar fazla bakıyorum ki bıktım mezuna bırakmayı düşünüyorum ancak bir senemi heba etmek istemiyorum bie
EA kısmında ben de aynı sıra aralığında olduğum için bu bölümün sıralamalarına baktığımda bu puan aralığında yazılabilecek bana göre "en mantıklı" yerlerin aşağıdaki liste olduğunu gördüm. Ancak bana kalırsa ilk üçünün gelme ihtimali çok düşük zira bölüm her sene 100-50bin arası ileri atmış. Bir ihtimal 4. seçenek gelebilir ikinci öğretim de olsa. Ayrıca Trabzon Üniversitesi ve Fırat Üniversitesine bu bölüm bu sene yeni açılıyor sıralaması henüz yok değerlendirilebilir.

101411116ATATÜRK ÜNİVERSİTESİYönetim Bilişim Sistemleri (Fakülte)EAERZURUMDevlet318,64201302188
100810374AKSARAY ÜNİVERSİTESİYönetim Bilişim Sistemleri (Fakülte)EAAKSARAYDevlet313,22915330326
101930083BİLECİK ŞEYH EDEBALİ ÜNİVERSİTESİYönetim Bilişim Sistemleri (Fakülte) (İÖ)EABİLECİKDevlet313,21975330386
101430555ATATÜRK ÜNİVERSİTESİYönetim Bilişim Sistemleri (Fakülte) (İÖ)EAERZURUMDevlet305,35358375772
Hepsi şehir olarak uzak bana maalesef. Büyük şehir istiyorum ve puanıma göre zor farkındayım.

Eskişehir falan da olabilir bu arada

Ya gerçekten şu bir haftada o kadar fazla bakıyorum ki bıktım mezuna bırakmayı düşünüyorum ancak bir senemi heba etmek istemiyorum bie

Hepsi şehir olarak uzak bana maalesef. Büyük şehir istiyorum ve puanıma göre zor farkındayım.

Eskişehir falan da olabilir bu arada
Hocam bence gerçekten çalışacaksan bırak. İleride çok rahat edersin,pişman olacağın bir hamle yapma.

Hocam bence gerçekten çalışacaksan bırak. İleride çok rahat edersin, pişman olacağın bir hamle yapma.

Hocam çalışırım diye düşünüyorum çünkü bu senenin başında da aynı şekilde düşünüyordum. Mezuna bırakırsam odak arttırıcı ilaçlardan kullanmayı düşünüyorum ancak dert bu değil dediğim gibi bir senemi heba etmek istemiyorum eğer kafi bir üniversite bulursam okumayı tercih ederim. Bu puanlarda çok kafi üniversiteler olmadığı için forumlarda geziyorum belki mantıklı bir üniversite bulurum diye.

Dostlar herkesin hayatına kimse karışamaz da mezuna kalmak çok çok zor bi şey yükselişte olan bi bölüm atıyorum bu sene girmediniz aksaray'a mezuna kalıp 100k çektiniz bölüm de talep yüksek olduğu için seneye 100k çekecek mantıklı karar verin buradan mezuna bırakıp 50k ya falan çekmeyecekseniz gerek yok bence bir an önce başlayın bölüme

KIRŞEHİR AHİ EVRAN ÜNİVERSİTESİ
Burası Kaman adı verilen bir ilçede ana kampüste değil bu yüzden yazmadım.

OSMANİYE KORKUT ATA ÜNİVERSİTESİ
Deprem bölgesi ve küçük şehir olduğu için yazmadım.

GÜMÜŞHANE ÜNİVERSİTESİ - Küçük şehir
BAYBURT ÜNİVERSİTESİ - Küçük şehir

Bunlar yukardaki 4'ü haricinde bu sıralama aralığına neredeyse garanti gelecek üniler. Ekleyeyim de sonra yanlış yönlendirme olmasın.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı