Mars'ta oksijen üretildi

En sondaki yazınız haricinde mantıklı buluyorum. Uzay istasyonuna çıkmak için de araçlar gerekecek ve uzun vadede yine masraflı olacaktır. Sonuçta daha küçük araçlarla kalkış yapılacak ve insan gücü sınırlı olduğundan dolayı devamlı kalkıp inmesi gerekecektir diye düşünüyorum.
 
Roket teknolojisinin sürekli geliştiğini ve mailyet bakımından olumlu bir düşüş yaşandığını varsayarsak, 5-15 yıl sonraki projelerin maliyetlerini düşünürken bugünki maliyete göre düşünmesek daha doğru olabilir.
 
Zaten gelecek planlamalarından bazılarının içinde bunun gibi ara istasyonlar var ama bizim ömrümüz bunları görmeye yeter mi? Sanmıyorum. Kolonizasyon ve uzay madenciliği için daha çok uzun zaman lazım, toplamda trilyonlarca (onlarca) dolarlık kaynak lazım, yeni teknolojilerin icadı ve yeni enerji üretim sistemleri lazım.
 
Dünyayı savaş alanına çevirip uzaya, başka gezegenlere yöneliyorlar. Halen anlamadılar sadece burada hayat olduğunu. Sayısız hayvan, insan, bitki, denizler, dağlar, ormanlar daha neler neler burada fakat adamlar kuru, çorak bir gezegende yaşam bulma, yaşam kurma çabasına girmişler.

İnsan ırkı teknolojide ne kadar ilerlerse ilerlesin, dünya dışında bir yere göç edip oraya yerleşemez. Sadece geçici, minnoş habitatlar kurabilirler.
 
Zaten fazla seçenek yoktu. Bir an önce hızlandırmaları lazım. Oraya gitmezsek mecburen nüfus azaltımı yapmamız lazım yani kolonileşmeye mecburuz.
 
Dünyanın ilk okunmuş Mars oksijenini de biz üretiriz ne olmuş. Bizim ne eksiğimiz var yani?
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…