Mars'ta oksijen üretildi

"Amerikan Uzay ve Havacılık İdaresi (NASA), Perseverance gezginini tıpkı Dünya'daki ağaçların yaptığı gibi, karbondioksiti oksijene dönüştürebilen bir cihazla Mars'a gönderdi. Mars Oksijen Yerinde Kaynak Kullanımı Deneyi (MOXIE) adı verilen cihaz, ilk oksijenini üretmek için Mars atmosferinden karbondioksiti çekti. Araç, bir astronotu 10 dakika sağlıklı tutmaya yetecek kadar 5,4 gram oksijen üretti ve teknolojinin Kızıl Gezegen'de çalıştığı kanıtlandı. "

Haberin devamı (Kaynakça):

Bundan asırlar önce Avrupalılar, coğrafi keşiflere başladı. Yeni kıta bulundu, dengeler büyük ölçüde değişti. Tarihi açıdan kırılma noktalarından biriydi diyebiliriz. Şimdi de benzer şeyler oluyor. Bu sefer rotamız uzay. Eğer bu fırsatı da kaçırırsak başka bir şansımız olduğunu sanmıyorum.
 
2. paragrafta dedikleriniz güzel ama 3. cümleniz bozuyor işte. Ya biz niye bu kadar üredik? 😀

Bazen diyorum "Elon, neden Ay'da uzay madenciliği yapmak yerine Mars fantezine girdin? " Gerçi Ay'da kayda değer madde var mı bilmiyorum ama varsa Elon neden bunu yaptı merak ediyorum.
Astronotları nasıl 20-22 ay bir koltukta oturmaya ikna edebilirsiniz? İnsan biyolojisine aykırı bir durum. Ayılar bile kış uykusunda en fazla 3-5 ay uyuyor. Milyonlarca kilometre vakumda yolculuk etmek izmirden istanbula gitmeye benzemez😁
 
İnsanlı Mars yolculuğu için daha çok çalışmak lazım, kısa zamanda olacak iş değil bu. Öncelikle çözülmesi gereken sorunların yanında bu o kadar büyük bir problem değil.
Onlarca rover yollayalım bizim için yerleşim yerleri inşaa etsinler bize sadece gidip geri gelmek kalsın.
 
Onlarca rover yollayalım bizim için yerleşim yerleri inşaa etsinler bize sadece gidip geri gelmek kalsın.
Bence de o işi bir kâr payı çıkarmadan yapmazlar, sonuçta o kadar para harcanıyor ve bu Amerika, kâr dışında bir şey düşünmüyor.
 
Ben paylaşaydım linçlerlerdi.

Bu arada haber doğru.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
 

Geri
Yukarı