Marvel's Spider-Man 2'de 26 dil bulunuyor ama Türkçe yok!

Spider-Man oyunlarında nedense yok geri kalan exc oyunlarda var Marvel izin vermiyor demişlerdi en son ne alakaysa.

Büyük olma ihtimali yüksek hocam biz mobil ve F2p oyun ülkesiyiz daha çok.

Aynen hocam Brawl Stars, Roblox, PUBG gibi vb oyunlar ülkemizde çok oynanıyor çoğunluğuda çocuk olduğu için genellikle PC veya konsol oynayanlar çoğu genç ondan dolayı mobil oyunlar ülkemizde daha çok oynanıyor.

Ya isteyen alır oynar isteyen almaz kazandırmaz niye uzuyor mesele alan yama yükler geçer yani :D bu kadar tartışmaya gerek yok ki hayat kısa.

Aynen öyle hocam hayat kısa.

Anlamadığının farkındayım. Anlatılanı anlamak için herhangi bir çaba göstermedin. Anlattığım şey basit eğer bir firma 26 dil ekliyor ve onların arasında o dillerden daha fazla sattığı kesin olan bir dili eklemedilerse o firmaya tepki gösterirsin. 2+2=4.

Komple gözden çıkarttığı filan yok. Bu ülkede hala ciddi seviyede PlayStation satışı var. Olayı hala Sony seviyesine indiriyorsun. Sony dediğin firma son senelerin en kötü yönetilen firmalarından biri. Senelerdir oyuncuların saygısını kazanmış bir firmayken bugün yapmadığı işler yüzünden çokça eleştiriliyor. Ve artık sadece Sony firmasını eleştirdiğimizden vazgeç. Rockstar'ı da eleştiriyorum bana 3 platformda GTA 5 sattılar. Rockstar'ın Türkçe dil koymaması satış az olduğundan mı sence? Nasıl olsa alıyorlar diye umursamıyorlar. Rockstar konusunda Türk oyuncu topluluğunun çabası olsa da başarılı olmaması muhtemel çünkü adamlar oyun dünyasının 1 numarası ve tekeli. Yaptıkları işler de sektöre yön veriyor. Bugün Spider-Man 2 oynamasın olur geçer ama GTA V'e RDR oynamazsan üzülürsün.

Ayrıca bir firma eğer salak değilse karlılık beklentileri farklı şeyler ama bir pazarı yoksayması para kazanmamayı umursamaması vs diye bir durum içinde olmaz. Kafanda bir senaryo kurmuşsun Sony Türkiye'nin Türkiye pazarından çekilmesi üzerine binlerce konsol satılan ve ciddi bir topluluğu olan bir ülkeyi yoksayıp duruyorsun. Bugün karlılık beklediği gibi olmaz ofis kapar, yarın açar. Daha önce açtığı gibi.

Yaşına baktım 18-19 yaşındasın o bunu çözmeyecek şu işe yaramayacak vs yazıp duruyorsun bu da canımı sıkmaya başladı. Ne tecrüben var ki bu kadar kesin konuşuyorsun? Hangi iş dallarında çalıştın? Sana bazı şeylerin evveliyatını anlatıyorum hala şu olmaz kabul edin gibi şeyler yazıyorsun.

Daha detaylı yanıt yazacağım ama bana zaman kaybından başka bir şey olmadığına dair işaretler veriyorsun. Anlamı olmaz şöyle olmaz kabul edin işe yaramaz vs vs. yazdığın yazılar bunlar. Benim sana ne anlatmamı bekliyorsun? Herhangi bir birikimin yok kafanda senaryolar kurmuşsun Sony CEO'su hayır biz öyle düşünüyoruz şu sebeplerden şöyle yaptık dese hayır öyle değil kabul edin işe yaramaz diyeceksin.

Bir başka senin minvalinde düşünen arkadaş eleştirenlerin firmanın batacağını düşündüğünü sandığını söylüyor. Şimdi bu saçmalığa ne yazayım?

Bu madalyonun bu yüzü. Bir başka yüzü de şuydu RDR1 14 sene sonra doğru düzgün bir ekleme olmadan 50 dolara satışa çıkıyor. Almayın tepki gösterin deyince ya adamlar seni mi umursar yazıları yazıldı. Tüm dünya oyuncuları eleştiriyor ama bazılarınızın tepkisi hiç değişmiyor. Sürekli bir ne başarabilirsin ki düşüncesi. Baştan kabullenicilik. Bugün RDR1 muhabbetinden beri dünya oyuncuları böyle bir oyunun 50 dolar olmasına karşılık tek vücut olup eleştiren biz Türkler yine aynı savunmayı yaptı. Almayın tepki gösterin diyenleri ben almazsam firma batacak mı sanki tepkisi verildi. Hayır batmayacak kardan zarar edecek.
Sorunun Sony ile alakalı olduğunu nereden biliyorsun da kendi çapında tepki gösteriyorsun? Ortada sorunun Marvel kaynaklı olduğunu söyleyen de çok fazla. İkinci satırda yazdığın kısım daha da ilginç oyunlar farklı olunca şirketler farklı olunca tepki verip vermemek de mi değişkenlik göstermeli yani? Hadi Rockstar dünya birincisi harikalar o yüzden onlara bu tepkiyi vermeyelim. Yarın RE9 çıktığında Elder Scrolls 6 çıktığında Türkçe yok diye satın almayacak mısın? Veya belki daha ilgi çekici ya da büyük bir marka. Hayır tüm bunları bir kenara koydum boykot etmek dediğin tek bir ürüne karşı olmaz firmaya karşı olur. O zaman PS Store'u da kullanmayın Sony marka hiçbir kulaklık ses sistemi vb şeyler almayın konsol almayın. Para aynı şirkete gidiyor farklı biryere değil. Sadece tepki çeken ürünü almayınca boykot yaptığınızı sanıyorsunuz. Yaş kısmına çok güldüm bu arada sanki birşeyi anlamak için illaha CEO olmak gerekiyor. Kendisi şirket yönetiyor ondan gelip forumda millete satır satır neden Spiderman almamamız gerektiğini anlatıyor. Ama sizi kırmayacağım alacağım varsa ben de almayacağım Spiderman'i. Alacak olanların da aklını çeleceğim. Bakalım küçük boykotumuz ne kadar etkili olacak. Ha bide şunu sormak istiyorum adamların umursamadığı bir pazarda (bunu inkar etmenin pek anlamı yok Sony burayı umursamadığını belli ediyor yeterince telefonlara bile çıkmıyorlar artık komple ofisleri herşeyi kapattılar ve PS Store fiyatlarını dahi umursamıyorlar) kardan zarar etseler ne olacak? 10 bin satıyorduk şimdi 7 bin satıyoruz dönüp ofis açmalıyız ya da Türkçe eklemeliyiz diyecekler mi? Hayır demeyecekler kendimizi kandırmaya gerek yok. Boykot denilen şeyler tek başına ya da küçük kitlelerle bir işe yarayamaz ortada fiziksel bir ürün bile yok ki tane başına zarar etsinler. Hayal dünyasından çıkın biraz adamlar tonla üründen para kazanıyorlar 100 200 bin dolar zarar ettiler diye geri gelip ofis falan açmayacaklar ya da Türkçeyi bu sebepten eklemeyecekler. Bu tarz firmalar yapmaz en azından normalde o bölgede karı azalan bir şirket o bölgeye yatırım yapar ama Rockstar Sony gibi firmalar bunu umursamıyor.

Sorunun Sony ile alakalı olduğunu nereden biliyorsun da kendi çapında tepki gösteriyorsun? Ortada sorunun Marvel kaynaklı olduğunu söyleyen de çok fazla. İkinci satırda yazdığın kısım daha da ilginç oyunlar farklı olunca şirketler farklı olunca tepki verip vermemek de mi değişkenlik göstermeli yani? Hadi Rockstar dünya birincisi harikalar o yüzden onlara bu tepkiyi vermeyelim. Yarın RE9 çıktığında Elder Scrolls 6 çıktığında Türkçe yok diye satın almayacak mısın? Veya belki daha ilgi çekici ya da büyük bir marka. Hayır tüm bunları bir kenara koydum boykot etmek dediğin tek bir ürüne karşı olmaz firmaya karşı olur. O zaman PS Store'u da kullanmayın Sony marka hiçbir kulaklık ses sistemi vb şeyler almayın konsol almayın. Para aynı şirkete gidiyor farklı biryere değil. Sadece tepki çeken ürünü almayınca boykot yaptığınızı sanıyorsunuz. Yaş kısmına çok güldüm bu arada sanki birşeyi anlamak için illaha CEO olmak gerekiyor. Kendisi şirket yönetiyor ondan gelip forumda millete satır satır neden Spiderman almamamız gerektiğini anlatıyor. Ama sizi kırmayacağım alacağım varsa ben de almayacağım Spiderman'i. Alacak olanların da aklını çeleceğim. Bakalım küçük boykotumuz ne kadar etkili olacak. Ha bide şunu sormak istiyorum adamların umursamadığı bir pazarda (bunu inkar etmenin pek anlamı yok Sony burayı umursamadığını belli ediyor yeterince telefonlara bile çıkmıyorlar artık komple ofisleri herşeyi kapattılar ve PS Store fiyatlarını dahi umursamıyorlar) kardan zarar etseler ne olacak? 10 bin satıyorduk şimdi 7 bin satıyoruz dönüp ofis açmalıyız ya da Türkçe eklemeliyiz diyecekler mi? Hayır demeyecekler kendimizi kandırmaya gerek yok. Boykot denilen şeyler tek başına ya da küçük kitlelerle bir işe yarayamaz ortada fiziksel bir ürün bile yok ki tane başına zarar etsinler. Hayal dünyasından çıkın biraz adamlar tonla üründen para kazanıyorlar 100 200 bin dolar zarar ettiler diye geri gelip ofis falan açmayacaklar ya da Türkçeyi bu sebepten eklemeyecekler. Bu tarz firmalar yapmaz en azından normalde o bölgede karı azalan bir şirket o bölgeye yatırım yapar ama Rockstar Sony gibi firmalar bunu umursamıyor.
Size yazacağım herhangi birşey yok. Boşuna cevap gelir diye beklemeyin diye belirtiyorum. Zaman kaybı. İster alın ister almayın bu düşünce yapısına birşey anlatamam. İyi geceler.

Hocam, bunların maksadı Türkçe oynamak değil, Türkçe dil görmek. Yobazlık diyebiliriz. Benim önerim daha fazla uzatmayalım zira anlamı yok uzatmanın. kapatalım konuyu.

Hocam, bunların maksadı Türkçe oynamak değil, Türkçe dil görmek. Yobazlık diyebiliriz. Benim önerim daha fazla uzatmayalım zira anlamı yok uzatmanın. kapatalım konuyu.
Tabii ki canım, 26 dil eklenmiş oyuna kendi dilinin de eklenmediğini gören insanın tepki vermesi yobazlık oluyor. Çok haklısınız.

Siz de umarım oyuna kendi dilleri eklenmiş diğer ülkedeki insanlarla aynı fiyata verip (tahminen 2800 TL veya buna yaklaşık bir şey) internetten bulduğunuz rastgele bir Türkçe yamayla güzel güzel oynarsınız artık çıkınca.

İyi forumlar.

Oyunu alacaklar sizleri niye geriyor?

Oyun alacaklar kimin umurunda olabilir? Lakin tepki gösterilmemesi daha doğrusu kollektif hareket edilmemesinden dolayı herhangi bir tepki veremeyiş bizlere yol su elektrik olarak geri dönüyor. İsteniyor ki tepki verilsin bir farkındalık oluşturulsun ama kime ne anlatıyorsun.

Lakin Türk oyun topluluğu bunu beceremez. Oyun almalarının insanlara battığını sanıyorlar. Gerçekten ilginç.

Bana ne arkadaşlar benim keyfim yerinde parasını verir alırım. İyi kötü İngilizce oynarım. Bana ne etrafta yama arayacak olan sizlersiniz. Yamasız oynamak için kendi istediğiniz için değil size dayatıldığı için bazılarınız İngilizce de öğrenecektir. Kendiniz için bile kılınızı kıpırdatmıyorsunuz. 50 dolara 14 senelik oyun çıkacak 29 Ekim'de. Mesela gidin onu da 50 dolar basarak alın. Bizden daha zengin dünya oyuncularının tepki verdiği bu duruma siz tepki vermeyin almazsak firma mı batacak sanki yahu diyerek basın parayı.

Geliri olmayan özellikle gençler böyle düşünüyorsa kendileri için kıllarını kıpırdatmıyorsa benim umurumda olmaz.

Twitter'da filan Rockstar GTA 6'yı Türkçe yap diye yazan çizen farkındalık oluşturmak isteyen insanlar var. Oralara gidip koskoca Rockstar yauw bizi mi umursayacak. Boş verin uğraşmayın vs yazabilirsiniz.

Ben Türkçe olmayan hiçbir oyunu satın almıyorum. Torrent'e düştüğü gibi oradan indirip oynuyorum. Korsan oynamayı tercih etmeyen kişilere de saygı duyarım. Yalnız bir oyunda Türkçe dil desteği varsa onu ya satın alıp oynuyorum ya da hiç oynamıyorum. Kısacası beni umursamayıp konuştuğum dili bile oyununa eklemeyen birinin zaten benim ülkemde bir satış beklentisi yoktur. Ben de böyle birine kendi emeğimle kazandığım parayı vermem.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı