Masadan düşen bilgisayara ne yapılmalı?

guuu-1.jpg

Bilgisayarcıya götürmeyin aman şimdi 8 GB bozuk RAM alıp 2 GB sağlam RAM koymasın.

Arkadaşlar, dün kasam masadan yere düştü, 3'lü prize ayağım takıldı ve maalesef yere düştü. :( açılmasında vs hiçbir sorun yok, oyunlarda da sorun yok. Sadece kasanın ayağı kırıldı ve ön panel yerinden çıktı. Ön paneli yerine oturttum, ayağı da yapıştırdım. Bakmam gereken bir şey var mı? Moralim çok bozuk. :( HDD sallanmıştır ama yine de kullanımda hiç sorun çıkarmadı. Bir de kasa yere düşerken klavyenin USB girişini eğmiş. Onu penseyle düzeltebilir miyim? Hiç hevesim kalmadı. :(

Geçmiş olsun kardeşim.

Şaka mı yapıyorsunuz? Bu devirde bilgisayarcıya götürmenin mantığı mı kaldı? Bu forumda yardım bölümleri niçin var o zaman? Bilgisayar tamircisine götürseniz, hiç sorun olmasa bile sorun çıkaracak sizden para talep edecektir. Sarsıntıya uğrayan HDD'nin test edilmesiyle belli bir sonuç alınabilir. Ekran kartının yuvasını, bir eğrilik olup olmadığını kontrol edin. Yamulan USB için penseyle düzeltebilirsiniz. Eğer ucu kullanılmayacak duruma gelmişse bir USB kablo alarak ek yapabilirsiniz. Onun dışında parçalar sabit olduğu için bir sorun oluşmayacaktır. En kötü senaryoda ekran kartı fanları bozulur ve onları değiştirmek zorunda kalırsın o kadar.

Öncelikle geçmiş olsun. Bilgisayarınızda bir problem yoksa bilgisayarcıya götürmenizi önermem. USB portunu kendiniz düzeltmeyi deneyin. Eğer çalışmazsa o zaman götürürsünüz yenisi takılır. HD Tune ile HDD'ye bakmayı unutmayın.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı