Masrafsız bankalar hangileridir?

Makaleler
2
Bana lazim olan seyler; EFT, havale, Fast yaparken ucret almayacak. genellikle Fast cok lazim oluyor. yillik ucret kesmeyecek, faiz oranlari yuksek 2 tane banka buldum. Cepte TEB bir de Fibabanka. hangisi daha iyidir? Kuveyt Türk'de iyi ama faiz oranlari dusuk. Enpara sahibim şu anda.

Ben Garanti BBVA kullanıyorum. Normal EFT, havale işlemlerin de 0,81 kuruş kesiyor. Yıllık ücretini henüz bilmiyorum bu sene aldım.

Şimdi şöyle bir şey var: Hem hesap işletim ücreti almayacak hem para transfer işlemleri ücretsiz olacak hem de en yüksek faizi verecek... Böyle her şey ultimate paket gibi olmaz. Ya faiz oranı %1-2 düşük olur ya yapıyorsanız borsa işlemlerinde komisyon biraz yüksek olur ya faizi yüksek, borsa komisyonu düşük ama para transfer komisyonu olur. Yani birinden veya bazı işlemlerden (kullandığınız ya da kullanmadığınız) iyi kötü bir farklılık olur. Ama genel olarak standart bankacılık işlemleri yaptığınız için Enpara'dan fazlası pek işinizi görmez daha doğrusu daha fazla işinizi görmez (eşit görür) lakin para transfer, hesap işletim ücreti gibi işlemlerin yanı sıra mevduat faizi, (bu konuda da mevduatınızı değerlendirme biçiminize göre çok değişkendir. TL olarak KKMH başta olabileceği gibi sıradan vadeli veya günlük faiz işlemleri gibi bir çok seçenek var) borsa komisyonu vs. gibi işlemler için de ayrı bir banka (ya da borsa için aracı kurum) kullanabilirsiniz. Aksi takdirde "en"cilik genellikle brütte pozitif nette negatif etkili olur.

Şimdi şöyle bir şey var: Hem hesap işletim ücreti almayacak hem para transfer işlemleri ücretsiz olacak hem de en yüksek faizi verecek... Böyle her şey Ultimate paket gibi olmaz. Ya faiz oranı %1-2 düşük olur ya yapıyorsanız borsa işlemlerinde komisyon biraz yüksek olur ya faizi yüksek, borsa komisyonu düşük ama para transfer komisyonu olur. Yani birinden veya bazı işlemlerden (kullandığınız ya da kullanmadığınız) iyi kötü bir farklılık olur. Ama genel olarak standart bankacılık işlemleri yaptığınız için Enpara'dan fazlası pek işinizi görmez daha doğrusu daha fazla işinizi görmez (eşit görür) lakin para transfer, hesap işletim ücreti gibi işlemlerin yanı sıra mevduat faizi, (bu konuda da mevduatınızı değerlendirme biçiminize göre çok değişkendir. TL olarak kkmh başta olabileceği gibi sıradan vadeli veya günlük faiz işlemleri gibi birçok seçenek var) borsa komisyonu vs. gibi işlemler için de ayrı bir banka (ya da borsa için aracı kurum) kullanabilirsiniz. Aksi takdirde "en"cilik genellikle brütte pozitif nette negatif etkili olur.

Fibabanka hepsini iceriyor iste %20 faiz + aidat yok + para transferleri ücretsiz.

Enpara ve Papara ikisi şart. VakıfBank'i Online kayıtta ücretsiz EFT veriyor. Bu üçü varsa başın ağrımaz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı