Matematiği yapamamak

Hocam benim rasyonel sayılar 1.dereceden denklemler de falan sıkıntım yok oran orantı da yok.
Dört işlemde var.
Ama nasıl deyim basit eşitsizlikler mutlak değer iki bilinmiyenli denklemler yok bende kümeler falan da yok.

Acaba antrenmanlar yerine karekök 0 matematik çözeyim mi ne önerirsiniz acaba benim seviyeme uygun.

Antrenmanlarla Matematik 1'in dört işlem kısmını çöz. Gerisine göz atarsın, çözüp çözmemek sana kalmış.

Bu kadar zorlanmanın ana sebebi temelde sıkıntı olması. Matematik sürekli belli bir şeyin üzerine ekleyerek ilerlediğin bir ders. Bir konuyu kaçırırsın, ondan sonraki de kaçıyor, ondan ondan sonraki de.

Bu yüzden temelini geliştirmen, konulara en baştan başlaman lazım. Evet, biraz zor fakat kimse matematik kolay demiyor zaten. Temel matematik test kitaplarından beğendiklerini al çözmeye başla. Bu çok uzun bir yol gibi geliyor ama aşırı yararlı bir yol, netini arttırmaması gibi bir durum imkansız.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı