Matematiği yapamıyorum

Benim zamanım da teog vardı adını yanlış hatırlamış olabilirim. Emin ol bir sınav ne kadar zorsa çalışan öğrenci için o kadar iyidir. Mesela geçen yıl YKS'ye girdim sınav çok kolaydı ama ben en zor denemede ne yapıyorsam onun 3-5 yukarısı net yaptım ama normalde benden az net yapan kesimler sınavda benim önüme geçti bu yüzden zor olması bence daha iyi, ayrıca şu LGS'yi de çok takmayın fenmiş anadoluymus meslekmiş, siz başkalarına uymayıp derslerinize bakarsanzi her yerde başarılı olursunuz. Anadolu lisesi mezunuyum ama keşke meslek lisesi okusaymışım dediğim zamanlarda oldu.

Teşekkürler hocam ailemin baskısıda var biraz ondanda korkuyorum biraz.
 
8. sınıfın matematiği her ne kadar zor gelse de soru çözdükçe anlıyorsunuz. Düzenli çalışırsanız üstesinden gelemeyeceğiniz şey değil.

Motivasyon için teşekkür ederim hocam test çözmeye başlıyacağım günlük hedefler belirliyeceğim iyi bir lise için dişimi sıkmam lazım.
 
Üzücü gerçekten bence de. Herkes sayısala yönlendiriliyor. Diğerlerine ise aptal muamelesi yapılıyor. Okuldaki arkadaşım oldukça iyi futbol oynar mesela. Ama notları çok iyi olmadığından hor görülüyor. Belki de o çocuğu alıp yetiştirseler bir futbolcu kazandırılacak. Ama yok. Okuyup adam olacak. Sürünecek. Yapacak bir şey yok hocam. İş, güç, enerji. No pain no gain. Çalışmaya devam.
Üzücü...
Devlet ne zaman test kitabı verdi?

Belirli kişilere verildi galiba bir fikrim yok bana verildi.
 
Devlet ne ara test kitabı verdi? Benim neden haberim yok? Varsa linkini atar mısın?

İnternette var mı PDF hali?

Hocam PDF hali yok Pro testleri verdiler bir de galiba kendilerinin yaptığı sözel, sayısal.

EK YAZI;

Yardım eden herkese teşekkür ediyorum. Dişimi sıkıp 5 ay çalışıp LGS'den güzel bir puan alacağım. Motivasyonum şu an çok yüksek etrafı düzenleyip tüm teknolojik aletlerden ulaşıp ders çalışmaya başlıyacağım hepinize birer birer teşekkür ediyorum. ❤️
 
Matematiği yapabilmen için; temelinin iyi olması lazım. Geçmiş senelerdeki eksiğini kapat ve bol bol çalışırsan ne kadar zevkli bir ders olduğunu anlarsın. Hele karışık bir soruyu çözdüğünde gelen o his çok güzel oluyor.
 
Neyin ne olduğunu tamamen anlayıp kavraman gerek, gerekirse en baştan başla. Geometride (varsa tabii) görmek çok önemli, hiçbir formülü ezberlemene gerek yok. Alıştırma yaparak geliştirebilirsin kendini, yalan yok biraz da yetenek işi. Bunun yanında verimli çalış yeter. Günde yüzlerce soru çözmene gerek yok. Mantığını kavrarsan gerisi kolay. Bildiklerini kullanabilirsen ne ala. Hatta bildiğin şey üzerinde vakit öldürmek dezavantajına olacaktır. Onun yerine zorlandığın konulara daha fazla vakit ayırabilirsin. Hepsini biliyorsan orası ayrı, farklı tipleri tanıyarak kolaylık sağlayabilirsin kendine.

Matematikte iyi olamamak yetersiz biri olduğun anlamına gelmiyor elbette. Yeteneğe göre ayrım yapılmadığından herkes aynı kulvarda, hızlı koşan at kazanıyor :) Haksız rekabet biraz da.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı