Matematiği yapamıyorum

Merhaba, 8. sınıf öğrencisiyim ve bugün matematik ve seçmeli matematik uygulamaları yazılısı olduk ve Matemaik'ten 40 matematik uygulamalarından 35 aldım sınava bir hafta önceden çalışmaya başladım ama yine de olmadı. Malum bu yıl LGS'de var birkaç hafta önce girmiş olduğum LGS denemesinden Matematik'ten 4 doğru yapıp 14 yanlış yapmışım ama diğer derslerim cidden iyi fen bilimleri 75 seçmeli bilim uygulamları 99 İngilizce 80 inkılap 75 Türkçe 82 ama bir tek matematikten, bu kadar düşük not alıyorum. Acaba ne yapmalıyım? Eğer yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.
Dostum matematikte temelin sağlam değilse yapamazsın. Matematik temelini geliştirirsen yapacağını düşünüyorum. Herkesin ön yargıyla yaklaştığı kadar zor değil. Hele de ortaokul matematiği çok basit. 19 yaşındayım, matematik ile aram lise dahil çok kötüydü. Temelden öğrenmeye başladım tekrardan, okuldaki öğretmenlerin ne kadar saçma anlattığını anladım. O zamanlar karmaşık gelen şeyler aslında çok basitmiş.

Sözele yönelebilirsiniz.

Evet katılıyorum. Benim bir arkadaşımda matematik yapamıyor lise sondayız yani ama adam yapamıyor. Sözele yönelim iyi olacaktır ya da bir meslek öğrenmek istersen meslek lisesinde oku.

Merhaba, 8. sınıf öğrencisiyim ve bugün matematik ve seçmeli matematik uygulamaları yazılısı olduk ve Matemaik'ten 40 matematik uygulamalarından 35 aldım sınava bir hafta önceden çalışmaya başladım ama yine de olmadı. Malum bu yıl LGS'de var birkaç hafta önce girmiş olduğum LGS denemesinden Matematik'ten 4 doğru yapıp 14 yanlış yapmışım ama diğer derslerim cidden iyi fen bilimleri 75 seçmeli bilim uygulamları 99 İngilizce 80 inkılap 75 Türkçe 82 ama bir tek matematikten, bu kadar düşük not alıyorum. Acaba ne yapmalıyım? Eğer yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.

Kötü olduğun bir dersi yapamıyorsan zorlama iyi olduğun konuda uzmanlaş daha iyi.

Evet katılıyorum. Benim bir arkadaşımda matematik yapamıyor lise sondayız yani ama adam yapamıyor.
Aslında yapamama sebepleri önceki yıllarda matematikle ilgilenmemeleri hocam. Matematik temeli olmazsa matematik zaten yapamazsın, hele de lise matematiğini. AYT tarafındaki konuları falan imkanı yok anlayamaz, TYT dahil. İnsanların sözelciyim kafasına girme sebepleri küçüklükten matematikle küs başlamaları. Bende aynı şekildeydim. Okul sınavına 1 ay önceden de çalışmaya başlasan yine yapamıyorsun çünkü temelin yok. Temelini bilmediğin şeylerin ilerisini bilemezsin zaten.

Dostum matematikte temelin sağlam değilse yapamazsın. Matematik temelini geliştirirsen yapacağını düşünüyorum. Herkesin ön yargıyla yaklaştığı kadar zor değil. Hele de ortaokul matematiği çok basit. 19 yaşındayım, matematik ile aram lise dahil çok kötüydü. Temelden öğrenmeye başladım tekrardan, okuldaki öğretmenlerin ne kadar saçma anlattığını anladım. O zamanlar karmaşık gelen şeyler aslında çok basitmiş.

Aslında şöyle ki okulda bir sene sonradan açıp o işlediğin konulara bakınca ne de basitmiş diyosun. Ben yapamamışım diyosun.

Tüm matematik sorularını çözmek yerine kesin yapabileceğin konuların sorularını çözersin buradan kalan zamanını en iyi olduğun sözel de kullanırsın çözemediğin için matematikte zaman kaybetmemelisin. Genel de ilk 5- 10 soru kolay bir de açılar vardır onlardan çözersin o kadar en azından yanlışın olmaz netin yüksek olur.

Aslında şöyle ki okulda bir sene sonradan açıp o işlediğin konulara bakınca ne de basitmiş diyosun. Ben yapamamışım diyosun.
Doğrudur hocam, konunun ilerisini öğrenince öyle oluyor. Benim temelim falan hiç bir şey yoktu. Ortaokulda salmıştım ben dersleri, 10.sınıfta 07 falan aldığımı hatırlıyorum matematikten. :D Hiç uğraşmıyordum derslerle ilgimi çekmiyordu çünkü. Algoritma öğrenmem gerektiği için matematik lazım, dolayısıyla temelden başladım. Gayet iyi gidiyor bir problem yok şuan. Temel olmadığı zaman yapılmaz, yapılamaz.

Doğrudur hocam, konunun ilerisini öğrenince öyle oluyor. Benim temelim falan hiçbir şey yoktu. Ortaokulda salmıştım ben dersleri, 10.sınıfta 07 falan aldığımı hatırlıyorum matematikten. :D hiç uğraşmıyordum derslerle ilgimi çekmiyordu çünkü. Algoritma öğrenmem gerektiği için matematik lazım, dolayısıyla temelden başladım. Gayet iyi gidiyor bir problem yok şu an. Temel olmadığı zaman yapılmaz, yapılamaz.

Bu ülkece bir sorun şu an meslek liselerinde temel matematik işleniyor mesela ben 12.sınıfım ve temel matematik görüyorum. Anlıyorum mantıklı geliyor çözümler ama pratik yapmayınca unutuyor insan.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı