Matematik anlamıyorum ne yapmalıyım?

Konuyu anlamadan test çözemezsin, konu çalış ama nasıl çalıştığın önemli, kişiden kişiye değişiyor. Mesela ben konu anlatım kitaplarının o açıklamalarından vs hiç anlamazdım, direkt soru üzerinden konuları anlatan kaynaklardan çalışırdım. Matrmatiğe çalışırken çalıştığın konunun günlük hayatta ne gibi problemleri düşünerek bir mantığa oturtabilirsin.

Matematikten ve diğer derslerden hiçbir zaman umudunu kesme, nefret etme veya küçümseme her biri ileride işine yarayacak.
Ne konusundan bahsediyoruz? Matematik bu. Bunun konu anlatımı olmaz ki. Soru çözüp beceri kazanması lazım. Konu anlatımı denen şey 10 dakikalık bir şey. Sözel bir ders değil bu.

Ne konusundan bahsediyoruz? Matematik bu. Bunun konu anlatımı olmaz ki. Soru çözüp beceri kazanması lazım. Konu anlatımı denen şey 10 dakikalık bir şey. Sözel bir ders değil bu.
Zaten oturup kitap gibi konuları okusun demiyorum zaten dediğim gibi soru üzerinden konu anlatan kaynaklar var ama neyi neden yaptığını bilmez ise olayı mantığına oturtmazsa sadece sınav için çalışmış olur, 9. Sınıfa geldiğinde sil baştan.

Son düzenleme:
Merhaba arkadaşlar ben 8.sınıfa gidiyorum ve LGS'ye gireceğim matematik ile ilgili çok sıkıntım var ne yapsam ne etsem anlayamiyorum aşamalı test çözüyorum yine anlamiyorum ne yapmalıyım?
Bol bol soru çöz. Soruları aklına yatana kadar sesli çözebilirsiniz kendi kendinize konuşarak mesela. Bir de soruyu çözemiyorsanız cevap anahtarına bakmak yerine ya hocanıza sorun ya da video çözümünü izleyin. Kendim çok zaman kaybettim bu hatam yüzünden.

Öncelikle anne veya babanız öğretmen değil muhtemelen. İyi bir işte çalışıyor ise annenizden özel ders aldırmasını ısrar edin. Temel yapmazsanız diğer sınıflarda "Jenga" gibi olacaksınız. Her sınıfta daha da kötüye gidecek durumunuz. Eğer ders alamıyorsanız önce bazı kanallar var onlardan dersinizi dinleyip sonra soruya kafa yorun. Anlamadıysanız öğretmene mesaj çekin. Test çöz bol bol ama anlamıyorsan birinden neden cevap öyle öğrenmen gerekiyor. Bu arada sadece konu ile ilgili testlerden çok mantık gerektiren sorulara bakmanız daha iyi olur.

@MilesEdgeworth

Hocam, şu anki durum "yapamıyorum, anlamıyorum" lafını dinlemiyor. İyi bir yer istiyorsa yapmak zorunda. 50 kere de izlese izlesin, yeter ki anlasın. Tonlarca test çözsün, kendine göre yapsın bir şeyler. Ancak "anlayamıyorum" lafı maalesef geçerli değil, keşke olsaydı. :)

@Salih METİN
Kızgın atıp, kaçıp gitmeyin hocam. Açıklamanızı da bekliyorum. :)

Gerçekten çalıştığını düşünüyorsan ve bu konuya gerçek anlamda yüklenip hala olmadığını düşünüyorsan başka dallara yönelmelisin. Sayısal zeka herkeste yoktur. Kendini keşfetmeye çalışıp hangi konuya daha yatkın olduğunu bulman lazım.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı