Matematik bilmeden yazılımcı olunur mu?

Aynen öyle. Millet iki üç bootcamp izleyip "matematik şart değilmiş" havalarına giriyor. Yahu bi' dur önce biraz ilerle şu yazılımda ondan sonra gör şart mıymış değil miymiş. Sanıyorlar ki izledikleri kurs videoları onlara iş buldurup para kazandırtacak. Uygulamalı mülakatlarda diğer adaylar tekme üstüne tekme vurur benden söylemesi.

Bunun en buyuk nedeni su an yazilimda inanilmaz gereksiz bir hype olmasi. Alakali alakasiz kim varsa yazilmici olmak istiyor, kolay para kaynagi olarak goruyor meslegi. Bilgisayara ilgisi oldugu icin yazilimi halledebilecegini dusunuyor mesela ama gercek hayatta oyle degil. Inanilmaz yorucu bir meslek, mesai kavrami yok surekli kendini guncellemek zorundasin, surekli guncel kalmanin getirdigi bir yuk var, biraz dinlenip kendine vakit ayirdigin zaman herkes kendini gelistiriyor ben yatiyorum psikolojisine giriyorsun, ayrica surekli oturmak zorunda kaldigin icin sporunu ihmal edersen ileri yaslarda buyuk saglik problemleri yasamak icten bile degil. O yuzden yurt disinda insanlar 40'ina gelince yazilimi birakiyor, ya kendi hobilerine yoneliyorlar ya da sirket acip daha casual takiliyorlar. Para veya populerlik icin yapilacak is degil.

Yazılım, yazılıma ilgisi olmayan insanlar için çekilecek çile değil. Umarım bahsettiğiniz bu hype yakın zamanda söner. Şirketlerin işçi çıkarma politikası sürerken aynı zamanda alttan gelen devasa bir yazılımcı enflasyonu var. Sadece en iyiler aradan sivrilecektir.

Daha 4 işlemi zor yapabilen çocuğa, yazılım ve borsa yaparsanız şu kadar para kazanırsınız diye shorts videoları izlerse normaldir hocam. Ayrıca yazılım öyle kolay bir meslekte değil, diğer mesleklere göre çok zor ve ağır bir meslek.

Yazılım cidden para için değil hobi için yapılabilecek bir bölüm, ayrıca bu bölüm fizik ve matematik bilgisini sonuna kadar istiyor.

Eğer şahıs çok istiyorsa Yazılım mühendisi olmayı şahsi görüşüm ilk başta Ortaokul ve Lise Matematik-Fizik temelini çok iyi atmak zorunda. Lise bitecek, üniversite başlayacak işte yazılıma tamamen girişme serüveni o zaman olmalı.

Yazılım mühendisliğine girişmek isteyen dostlara tek tavsiye;

Liseye gidiyorsan boş ver kardeşim yazılımı, git otur Matematik-Fizik çalış.

Instagram'daki etkileşim kaşarları yanlış etkiliyor çoluk çocuğu ne yazık ki.

Vallahi abi yazılımcı olmayı çok istiyorum yani para için yapmak değil iyi şeyler yapmak için olmak istiyorum insanlarin işine yarayacak şeyler yapmak istiyorum site program bunları yapmak istiyorum hayalimde bu var ama sanırım başaramayacagim ama neyse sağlık olsun yapacak bir şey yok.

Hocam daha 8.sınıfsın lise matematiğini görmedin bile. Liseye geç derslerine düzenli çalış başarırsın karamsar olmaya gerek yok, yolun çok başındasın.

İçinde yazılım hevesi varsa bunu biraz dindirmek zorundasın, Matematiğim kötü diyorsun ne duruyorsun burada?

"Sıfırdan Matematik" kitapları var, Karekök yayınları, Rehber Matematiğin ders videoları var. Matematikte kendini geliştir ve temelini at. Ne güzel 8.sınıfsın, ortaokul temelini sağlam at ve liseye sağlam geç. Sayısal derslerinin peşinden koş, üniversiteye başladığında kaplan gibi olmalısın.

Ondan sonra arkana yaslanıp yazılım öğrenebilirsin, Matematik zeka işi değildir, sabır işidir.

Dostum daha 8. sınıfsın. Ben senin yaşından yaklaşık 1 sene sonra programlamaya adam akıllı başladım. Benim de matematiğim o kadar iyi değildi. 10. Sınıfta aklım başıma geldi ve deli gibi çalışmaya başladım. Daha başaramayacağım demek için çok erken. Boş motivasyon vermeye çalışmıyorum sana doğruları söylüyorum.

Matematik kendini şartladığın kadar korkutucu bir şey değil. Birde matematik yapamıyorum diye bir şey yok, dünyanın en gerizekalı insanı bile çalışarak yapabilir. Sadece doğru şekilde çalışman gerek daha 4 işlemi doğru düzgün bilmeden ileri seviye konuları çalışırsan yapamazsın ve korkutucu gelir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…