Matematik mi YBS mi?

264523

Gigapat
İlk 5 Haneli Mesajınız!
Makaleler
4
İkisi de gitmek istediğim bölümler fakat matematiğin zor olması gözümü korkutuyor. YBS mi matematik mi?

Bana kalırsa YBS'yi iyi üniversitede okursan her türlü daha iyi tam bir "sektör" elemanı oluyorsun çok eğlenceli dersleri var sıkılmazsın pek. Matematik bildiğin matematik kalkülüs cebir falan matematiği seviyorsan oku yoksa bir anlamı olduğunu sanmıyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bana kalırsa YBS'yi iyi üniversite de okursan her türlü daha iyi tam bir "sektör" elemanı oluyorsun çok eğlenceli dersleri var sıkılmazsın pek. Matematik bildiğin matematik kalkülüs cebir falan matematiği seviyorsan oku yoksa bir anlamı olduğunu sanmıyorum.

YBS için iyi üniden kastın nedir?

Puan sıralaması + üniversite saygınlığı olarak bakıyorum ben. Atıyorum Dokuz Eylül Üniversitesi güzel bir üniversitedir saygındır kampüsü hoştur (gerçi son zamanlarda yabancı öğrenci dolmuş diyorlar tam bilmiyorum) ve sıralaması YBS için 100k. Benim için iyi üniversite klasmanına girer. Bu tip bir üniversiteye girebilirsen okey ama ayakaltı boş üniversitelerde var nasıl bir eğitim verdikleri meçhul olanlardan bahsediyorum onları boş ver.

Puan sıralaması + üniversite saygınlığı olarak bakıyorum ben. Atıyorum Dokuz Eylül Üniversitesi güzel bir üniversitedir saygındır kampüsü hoştur (gerçi son zamanlarda yabancı öğrenci dolmuş diyorlar tam bilmiyorum) ve sıralaması YBS için 100k. Benim için iyi üniversite klasmanına girer. Bu tip bir üniversiteye girebilirsen okey ama ayakaltı boş üniversitelerde var nasıl bir eğitim verdikleri meçhul olanlardan bahsediyorum onları boş ver.

Deü hocalarının çoğu işletmeden, bilgisayar mühendisliğinden ve yazılımdan 1-2 tane hoca var. YBS için bu eksi değil mi?

Aldığın dersler çok da bilgisayarla iç içe olmuyor (yarı yarıya gibi) genel olarak veri ile ilgileniyorsun biraz işletme ve biraz ekonometri tarafları var ama biraz haklısın aynı hoca birden fazla ders verince biraz üzücü oluyor ama çok sorun değil. Daha detaylı incelemek istersen ders kataloglarını biraz incelemeni tavsiye ederim Boğaziçi YBS ile karşılaştırabilirsin.
Bir de hocanın sayısı çok mühim değil prof olması falanda çok bir şey göstermiyor ben ne Dr. Öğrt. Görevlisi gördüm o profları yok eder. Yeteri kadar donanımlıysa (mezun olduğu üniversite yüksek lisansı nerede yaptı vs.) Okeydir.

İkisi de gitmek istediğim bölümler fakat matematiğin zor olması gözümü korkutuyor. YBS mi matematik mi?
Hocam öncelikle eğri oturup doğru konuşmak lazım iyi üniversitede değilse ikisi de iş bulma oranı biraz düşük ama matematik biraz daha önde. Ben Boun YBS girişli sonrada Ankara Hukuk'a geçen biriyim. Ben daha hazırlıktayken arkadaşlarımın Siemens, Bosch gibi yerlerde staj ve part time işe girdiğini gördüm. YBS bu ülkede sadece boun ve özyeğinde okunur ''eğer yüksek maaşlı iş garantisi olsun dersen.''

Hocam öncelikle eğri oturup doğru konuşmak lazım iyi üniversitede değilse ikisi de iş bulma oranı biraz düşük ama matematik biraz daha önde. Ben Boun YBS girişli sonrada Ankara Hukuk'a geçen biriyim. Ben daha hazırlıktayken arkadaşlarımın Siemens, Bosch gibi yerlerde staj ve part time işe girdiğini gördüm. YBS bu ülkede sadece boun ve özyeğinde okunur "eğer yüksek maaşlı iş garantisi olsun dersen."

Neden Boğaziçi'ni bıraktınız?

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı