C sorusu işaretleri + - işaretlerini neye göre dağıtacağımı bilmiyorum.
Parantezler arasındaki -'yi sağdaki paranteze dağıtman gerekiyor. Bunun için de -'yi sağ parantezin içindeki elemanlarla tek tek çarpman gerekiyor.
Ortadaki -'yi sağdaki paranteze dağıtacaksın, gerisi gelir. Paydaları eşitledikten sonrası temel 4 işlem zaten.
Parantezler arasındaki -'yi sağdaki paranteze dağıtman gerekiyor. Bunun için de -'yi sağ parantezin içindeki elemanlarla tek tek çarpman gerekiyor.
Eksiyi dağıttıktan sonra payda eşitlemesine gerek yok ki paydası aynı olan sayıları toplayacak sadece.
Hocam valla demek istediğinizi anlamadım o eksiyi dağıtmakta mı sıkıntı yaşıyorsunuz ? Eğer öyleyse bakın 7 bölü 8 pozitif verilmiş - ile çarparsan o sayı negatif olur, aynı şekilde 8 bölü 9 negatif verilmiş - ile çarparsan (-) x (-) pozitif olacağından dolayı o sayı pozitife dönüşür aynı şekilde öbür sayı da negatif, - çarpı - den o da artı olur sonra paydaları aynı olanları kendi arasında toplarsanız cevap 1 gelir. Eğer ki bir hatam yoksa.Eki Görüntüle 2368664
Evet hocam öyle olacak da ben işte oy paydası aynı olan sayılar var ya onların aralarına neye göre + - koyacağım bilmiyorum.
eksi çarpı eksi eşittir artı - *- = +Eki Görüntüle 2368664
Evet hocam öyle olacak da ben işte oy paydası aynı olan sayılar var ya onların aralarına neye göre + - koyacağım bilmiyorum.
Eksi çarpı eksi eşittir artı - *- = +
Yıldız çarpı demek.
-*+ = -
+*+ = +
Hocam paydaları 7 olanları yazıyor ya mesela onların arasında ki - + neye göre geliyor en son bölündükten sonra topluyoruz o toplama nasıl toplama olmasına karar veriyoruz?Hocam valla demek istediğinizi anlamadım o eksiyi dağıtmakta mı sıkıntı yaşıyorsunuz ? Eğer öyleyse bakın 7 bölü 8 pozitif verilmiş - ile çarparsan o sayı negatif olur, aynı şekilde 8 bölü 9 negatif verilmiş - ile çarparsan (-) x (-) pozitif olacağından dolayı o sayı pozitife dönüşür aynı şekilde öbür sayı da negatif, - çarpı - den o da artı olur sonra paydaları aynı olanları kendi arasında toplarsanız cevap 1 gelir. Eğer ki bir hatam yoksa.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.