Matimatik için çalışma programı

Ekrem Solak

Centipat
Daha fazla  
Matematik çalışıyordum, ortalama 4 saat. Ona rağmen 24 aldım. Bunu detaylıca anlattığım bir konu; merak edenler profilimden bulabilir. Bana 8. sınıf için matematik kitabı önerir misiniz? Orta seviye olsun. Bir de bana program söyleyin; mesela günde 2 saat çalış, 10 dk mola, 50 dk ders gibi.

Son düzenleyen: Moderatör:
Her gün 1 saat olsa da Matematiğe vakit ayırın ve yatmadan önce hocanızın gösterdiği problemleri tekrar edin. Problemi ChatGPT'ye yazın ve sayıları değiştirerek problem oluşturmasını isteyin aynı problemi. Her problem türünden çözmeye çalışın. Her gün yapın bunu, değişime kendiniz de şaşıracaksınız. :)

Biraz geç olacak ama başka ihtiyacı olan/olabilecek kişiler için kendi deneyimlerimden yola çıkarak birkaç tane naçizane öneride bulunacağım.
Önemli olan çok çalışmak değil düzenli ve verimli çalışmak. 4 saat çalıştınız ama bunun kaç saati tam anlamıyla verimli geçti? Çok çalışıp verimsiz çalıştıktan sonra hem vaktiniz boşa gider hem de kafanız karışır, ayrıca moraliniz bozulur.

Kişinin zeka seviyesine, hedeflerine ve kendisine bağlı olarak çalışma süresi ayarlanmalı, kendini en iyi sen tanırsın. Şuan mesela yarım saat odağını kaybetmeden çalışırsın, sonra odağın dağılır, o halde 30dk ders 10dk ara gibi bir şey yapabilirsin.

Yanlış yaptığın konulara bak, çok düşük alıyorsan muhtemelen konu eksiklerin vardır. Eksikleri gider ve kolaydan zora doğru soru çöz diyebilirim. Kitap önerisi hakkında da nitelikli hocalarınıza danışın bence.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı