Mavi Ekran, Ekran Gitmesi ve Aniden Kapanma Sorunu

Baran Boyraz

Kilopat
Daha fazla  
Blgisayar Windows 7. Bir akrabamdan elime geçti eski bir bilgisayar. Neredeyse her açtığımda Hoş Geldiniz yazısı yerine mavi ekranla karşılaşıyorum ve ben RAM'leri kurcalayana kadar düzelmiyor. Bir defasında BIOS pilini çıkartıp 10 dakika bekleyip taktığımda bilgisayar açılmıştı ama nafile, yine de mavi ekran vermeye devam ediyordu. Sorun sadece mavi ekranla da kalmıyor bir anda ekran gidiyor, restart işe yaramıyor ve kapatma tuşuna basar basmaz kapanıyor bilgisayar. Bilgisayarın aniden kapandığı da oluyor.

Karşılaştığım mavi ekran hatası şöyle;

Adsız.png

Sistem özellikleri şu şekilde;
  • Anakart: ASUS P8P67-M
  • İşlemci: Intel Core i5 2400
  • Ekran Kartı:AMD Radeon HD 6950 2GB
  • RAM: Kingston Hyperx 6GB ( 1 tanesi diğerlerinden farklı olarak 1333MHz fakat sorunun bundan kaynaklandığını düşünmüyorum çıkardığım zaman da aynı hatayla karşılaşıyorum)
  • Harddisk: ST500DM002-1BC142 500GB

Bilgisayarın içinde 10 adet fan bulunmakta toplamda ayrıyeten RAM'lerin kendi soğutucuları var fakat ekran kartının sıcaklığı hiçbir programda doğru gözükmüyor, bozuk gözüküyor.

msi afterburner.png

gpuz.png

Tüm bu sorunların sebebi sizce ne olabilir? RAM ya da RAM slotlarından kaynaklandığını düşünüyorum, kurcalayınca açılmasından mütevellit. Yardımlarınızı bekliyorum, şimdiden teşekkür ediyorum :)

@Recep Baltaş @Ali Güngör @JaroxJamaica @Jira @Neko @ShadYaqz @Neurevt @BERWAR
@Barış Tolon @Asım Demir

İşlemci bacaklarını kontrol et ram den olsa hiç açılmaz işlemciden başıma geldi bilgisayara en hafif bir sarsıntıda kapanıyordu windows kendi kendine kapatıyor, donuyor, mavi ekran hatası veriyordu benim tavsiyem bi kontrol et.:like:

C:\Windows\Minidump hedefindeki en güncel tarihli dosyayı paylaş bizlerle, bir bakalım.
Belleklerle alakalı olabileceği gibi genelde yazılımsal tarafta oluyor bu tip sorunlar.
Yüklenen bir program veya sürücü donanımları kitliyor, düzgün çalışmasına engel olabiliyor.

Sorun yazılımsal tarafta ise ve önemli dosyaların yoksa Windows10 format yoluna gidebilirsin direkt olarak. Sorun devam ederse bir takım donanımsal testler yaptıracağım.

Kısıltamam olduğu için yanıtlara cevap veremedim özür dilerim.
C:\Windows\Minidump hedefindeki en güncel tarihli dosyayı paylaş bizlerle, bir bakalım.
Belleklerle alakalı olabileceği gibi genelde yazılımsal tarafta oluyor bu tip sorunlar.
Yüklenen bir program veya sürücü donanımları kitliyor, düzgün çalışmasına engel olabiliyor.

Sorun yazılımsal tarafta ise ve önemli dosyaların yoksa Windows10 format yoluna gidebilirsin direkt olarak. Sorun devam ederse bir takım donanımsal testler yaptıracağım.
Sorunun yazılımsal olduğunu düşünmüyorum, elime geçmeden önce Windows 10 kurulumu vardı fakat yine aynı hatayı alıyordu sürekli. Bunun üzerine elimde Orjinal Windows 7 Home Basic olduğu için format atıp denemek istedim ve sorun hala devam etmekte. Minidump dosyasını paylaşacağım sizinle umarım işinize yarar. Bilgisayarı zor açtım, açılmışken bahsettiğiniz testlere hemen geçelim :)
Download 112417-27456-01.dmp

Hard diski başka bilgisayarda deneyebilirsin.
Harddiske Bad Sector taraması yaptırdım bir hata çıkmadı. Maalesef yurtta kalıyorum imkanlar biraz kısıtlı burada, başka bilgisayarda deniyemiyorum :)

Önce BIOS pilini çıkarmak işe yaramıştı, daha sonra yaramamaya başladı. Şimdi de RAM yerlerini değiştirmek işe yaramama başladı. Geçici çözümler sadece sorunu ertelemekten başka bir işe yaramıyor.

Edit: Anakartı nasıl test edebiliriz ? Sorunun anakartta olduğunu da düşünmeye başladım :hasta:

Microsoft Desteği şöyle bir çözüm yolunda bulunmuş ; https://support.microsoft.com/tr-tr...1a-fatal-system-error-the-session-manager-ini öncelikle sizin fikirlerinizi denemek istiyorum. Bu çözüm hakkında ne düşünüyorsunuz ?

Kısıltamam olduğu için yanıtlara cevap veremedim özür dilerim.

Sorunun yazılımsal olduğunu düşünmüyorum, elime geçmeden önce Windows 10 kurulumu vardı fakat yine aynı hatayı alıyordu sürekli. Bunun üzerine elimde Orjinal Windows 7 Home Basic olduğu için format atıp denemek istedim ve sorun hala devam etmekte. Minidump dosyasını paylaşacağım sizinle umarım işinize yarar. Bilgisayarı zor açtım, açılmışken bahsettiğiniz testlere hemen geçelim :)
Download 112417-27456-01.dmp

Harddiske Bad Sector taraması yaptırdım bir hata çıkmadı. Maalesef yurtta kalıyorum imkanlar biraz kısıtlı burada, başka bilgisayarda deniyemiyorum :)

Önce BIOS pilini çıkarmak işe yaramıştı, daha sonra yaramamaya başladı. Şimdi de RAM yerlerini değiştirmek işe yaramama başladı. Geçici çözümler sadece sorunu ertelemekten başka bir işe yaramıyor.

Edit: Anakartı nasıl test edebiliriz ? Sorunun anakartta olduğunu da düşünmeye başladım :hasta:

Microsoft Desteği şöyle bir çözüm yolunda bulunmuş ; https://support.microsoft.com/tr-tr...1a-fatal-system-error-the-session-manager-ini öncelikle sizin fikirlerinizi denemek istiyorum. Bu çözüm hakkında ne düşünüyorsunuz ?
AIDA64 ile kullandığın BIOS sürümüne bakar mısın? 3703 sürüm BIOS mu kullanıyorsun bir görelim.
Rapor yollarsan oradan kendim de bakabilirim : AIDA64 HTML Raporu Oluşturma Rehberi
Bu hata kodu kernel kayıtlarına da işaret ediyor bildiğim kadarıyla, BIOS'una bir bakalım, çözüm olmazsa bir program ile dosya dizinlerini taratacağız. Bozulma olabilir kayıt defterlerinde.
Eğer öyle ise sonradan yüklediğin bir sürücü - program da buna sebep oluyor olabilir. Her iki işletim sisteminde de bunu yaşama sebebin de o tahminen.

Format attıktan sonra önceden kurduğun şeyleri kurmasan sıkıntı olmaz yani. BIOS olayı netleşsin, kernele yöneliriz.

AIDA64 ile kullandığın BIOS sürümüne bakar mısın? 3703 sürüm BIOS mu kullanıyorsun bir görelim.
Rapor yollarsan oradan kendim de bakabilirim : AIDA64 HTML Raporu Oluşturma Rehberi
Bu hata kodu kernel kayıtlarına da işaret ediyor bildiğim kadarıyla, BIOS'una bir bakalım, çözüm olmazsa bir program ile dosya dizinlerini taratacağız. Bozulma olabilir kayıt defterlerinde.
Eğer öyle ise sonradan yüklediğin bir sürücü - program da buna sebep oluyor olabilir. Her iki işletim sisteminde de bunu yaşama sebebin de o tahminen.

Format attıktan sonra önceden kurduğun şeyleri kurmasan sıkıntı olmaz yani. BIOS olayı netleşsin, kernele yöneliriz.
Tabi ki, umarım bu şekilde sorunu çözebiliriz :) İstediğiniz gibi raporu hazırladım. Söyleyeceğiniz her şeyi yapmaya hazırım :D
Download Report.htm
Download Report

Tahmin ettiğim gibi, minidump klasörünün de kopya verdiği gibi 2011 tarihli 0702 BIOS kullanmaktasın.
Anakart üreticin arada geçen süreçte birçok kez BIOS güncellemesi paylaşmış ancak faydalanmamışsın.

Technopat'ın güzel bir rehber videosu var ASUS yeni nesil anakartlar için ; Ayarlamalar - BIOS ekranı bire bir aynı, kolayca yapabilirsin.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

BIOS yükleme esnasında elektrik kesilmesi olursa sıkıntı yaşarsın. Dual Bıos var mı yok mu tam bakmadım ancak yok diye biliyorum o anakartta.
Düzgün BIOS dosyasını düzgün bir USB 2.0 portuna tak. EZ Flash ekranından dosyanı seçip yükleme işlemini başlat. Çok kısa bir sürede yüklenecektir zaten, tahmini 40 saniye.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı