Çözüldü Mavi Ekran Hataları ve Sistemsel Bozukluklar

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Katılım
3 Mart 2013
Mesajlar
125
Beyler şimdi benim bilgisayarda arada olan bir sorun vardı, şuan iyice sıklaştı.
Önceden mavi ekran hatası veriyordu ve kapanıyor bilgisayar. Birden oluyordu bu, hiç belli etmeden. Şuan ise birden ekran kararıyor ve mouse ile klavyenin elektriği gidiyor. Ben biraz araştırma yaptım ve Wise Registery Cleaner programıyla defteri temizlemem gerektiğini öğrendim. Bunu yaptım ancak sorun devam ediyor.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Güzel, dikkatsizce yüklenen uygulamalar yüzünden bu tür sorunlarla karşılaşmışsın. Umarım ileride daha dikkatli olursun :)

1) Emsisoft Free Emergency Kit: portable malware scanner | Free removal of Viruses,Bots, Spyware, Keyloggers and Trojans buradaki araçla "Deep Scan" yaparak tarama sonucu bulunan zararları silip buraya ilgili logu veya ekran görüntüsünü ekleyin.

2) Downloads - SurfRight Hitman Pro indirip, uygulamayı çalıştırın. Taratmadan önce options(settings) dan, lisans kısmına girip 30 günlük deneme sürümünü aktif edin.
Ardından tarama yapıp bulduklarını silin. Hitman Pro çok kısa sürede tarama yapar.

3) http://raproducts.org/PureRa.zip bu adresten PureRa yazılımını indirin, rardan çıkartıp masaüstüne atın. Sağ tıklayıp yönetici olarak çalıştırın. Next dedikten sonra Check All’ı seçip tüm kutucukları işaretleyin. Ardından clean tuşuna basıp temizleyin.

4) Temp File Cleaner Portable indir incele buradan Temp File Cleaner’i indirin. Tüm sekmeler işaretli olsun, ardından temizleme işlevini gerçekleştirin.

5) Komut istemini yönetici olarak açıp sfc /scannow komutu ile Windows onarımı yapın.

6) CCleaner - PC Optimization and Cleaning - Free Download Buradan CCleaner’ı indirip, dosya süprüntüsü ve kayıt defteri temizliği yapın.

7) Yeniden bir hijackthis uygulayıp, raporu ekleyin. Ayrıca bu işlemlerden sonra mavi ekran hatası almakta mısınız, onu da belirtin.
 
Bu hale getirmeniz aylar almış, yaptığımız şu işlemleri mi çok diyorsunuz :)

Duruma göre bakmak gerekir. Avast!'ı alttaki yöntemle kaldırmanız lazım. MalwareBytes aktif korumasını açmayın. Temel görevi Antivirus değil. Bütün işlemlerin ardından aktif koruma sağlayan başka bir güvenlik yazılımı yükleyebilirsiniz (tavsiyem Avira Free).


Avast!'ı avastclear'i kullanarak nasıl kaldırabilirsiniz:


  • http://files.avast.com/iavs9x/avastclear.exe dosyasını masaüstünüze indirin.
  • Windows'u Güvenli Mod'da başlatın.
  • Kaldırma yardımcı programını açın (yürütün).
  • avast!'ı varsayılandan farklı bir klasöre yüklediyseniz gözatarak dosyayı bulun. (Not: Dikkatli olun! Seçtiğiniz klasörün içeriği silinecektir!)
  • KALDIR'ı tıklatın.
  • Bilgisayarınızı yeniden başlatın.
 
Efendim Emsisoft Emergency Kit'in logunu bulamadım ancak yüksek riskli 5-6 dosya buldu onarı sildim.

- - - Güncellendi - - -

En son yaptığım Hijack logu.


http://yadi.sk/d/1IwlEsfzDBHV7
 
CodePaste.NET - e verdiğim satırları fixleyin.

Ayrıca Malwarebytes ve Hitman Pro'nun aktif ve zamanlı koruma özelliğini açmışsınız. Sistemi yorabilir, o özelliklerini kapatabilir veya kaldırabilirsiniz.

Aktif koruma sağlam bir antivirus yazılımı da kurabilirsiniz.

Mavi ekran sorunu devam etmekte mi ? Başka sorunlar da var mı ?
 
Hitman'i ve Malware'i kaldıracağım zaten. Şimdilik bir sorun yok gibi gözüküyor. Sizce sorunlar çözüldümü? Ayrıca çok çok teşekkür ederim tabii. :D

- - - Güncellendi - - -

Fixleme yaparken bu hatayla karşılaştım bir sorun yaratır mı ?


http://yadi.sk/d/qF_RxZMKDBQuk
 
Yok, Spybot Spybot - Search & Destroy from Safer-Networking Ltd. ile tarama yapmanı öneriyor. Windows live bileşenini inaktif edemedği için. Windows live ile ilgili uygulamaları program ekle kaldırdan kaldırman lazım, Skype'a geçiş olduğu için boşuna yer bulmasın hizmette kendine.

BIOS'un güncel değilse onu da güncellemeni öneririm. Bilginiz yok ise anakart modelinizi buraya yazarsanız yardımcı oluruz. Onun dışında bir sorun yoksa sisteminiz düzelmiştir.
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı