Mavi lens kontakt lensle aynı işlevde mi?

burasıbabooo

Picopat
Katılım
9 Nisan 2021
Mesajlar
371
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Merhaba, uzağı göremiyorum bundan dolayı doktora gideceğim. Gözlük takmak istemiyorum çünkü gözlük gerçekten bana ağırlık gibi geliyor. Lens takmayı düşünüyorum. Ama şöyle bir şey var, bazı arkadaşlarım renkli lens ve kontakt lens aynı işlevi görüyor falan diyorlar. Ben atıyorum mavi bir lens aldığımda kontakt lens ile aynı işlevi falan mı gösterecek? Bundan başka bir sorum daha var; ben atıyorum lens takmak istiyorum ama doktor gözlük al derse ben lens alabiliyor muyum? Yani gözlük alıp almamamı doktor mu belirliyor?
 
"Kontakt lens" ve "renkli lens" tabirinin farkını anlayamadım, renkli lens de zaten kontakt lens değil midir?

Bildiğim kadarıyla lenslerin renkleri sadece kozmetik amaçlı oluyor. Lensini yine numaralı veya numarasız alabilirsin. Ben renksiz kullanıyorum ve hiç renkli kullanmayı düşünmedim, çevrede bulabileceğin renkli lens markaları çok kaliteli olmayabilir.

Doktorun lens takma imkanın varken durduk yere gözlük takmaya zorlayacağını zannetmiyorum, her ikisi için de reçete isteyebilirsin. Benim gittiğim göz doktoru lens takıyordu mesela. Ancak kullandığın ilaçlar, sahip olabileceğin hastalıkların vs. lens takıp takamama durumunu etkileyebilir. Özellikle lensin temizliğine dikkat etmen gerekli. Temizliğe dikkat etmeyip gözü kızaran sıkıntı yaşayan arkadaşlarım oldu ancak ben iki senedir kullanıyorum ve hiçbir sıkıntı yaşamadım.
 

Geri
Yukarı