İnceleme Maxtor CTG8 4 gr Termal Macun

siparişi birkaç dakika önce vermiş bulundum siparişi geri çekerim mühim değil fakat sizce ikisi arasında performansı çok fark eder mi? GT 635M ve i7-3632QM'li Lenovo Z580 kullanıyorum. Geçenlerde kalitesine bakmadan bir macun aldım CPU ve GPU macunlarını yeniledim fakat pek fark etmedi. GPU Crysis 2'de düşük ayarlarda 90 dereceleri görüyordu, hâlâ görüyor.
Bu arada link için teşekkür ederim
 
Laptoplarda sıcaklığı düşürmenin tek yolu macun değişimi değil. Eğer soğutma sistemi zaten yeterli değilse macunun çok bir etkisi olmayabiliyor. Ama tabii ki ucuz ve kalitesiz macun kullandığınız için de böyle olmuş olabilir. Kullandığınız macunun marka modeli nedir? Bunun dışında bilgisayar düz bir zeminde kullanıyorsanız hava sirkülasyonu bundan olumsuz etkilenecektir. Mümkün mertebe soğutuculu bir laptop standı kullanmak hava sirkülasyonunu iyileştirir. Siparişi yeni verdiyseniz iptal edebiliyorsunuz zaten. Bu linkini paylaştığım model bu markanın en iyi macunu. Bendeki CTG8 modeli MX4'ten daha iyi CTG9 ise CTG8'den daha iyi.
 
HT-WT 160. İlk kez laptop temizliği ve macun değişimi yapacak olmanın verdiği bir heyecanla umursamadan almıştım. Isı iletkenliğinin 0.6, ısı direncinin ise 0,258 °C olduğu yazıyor
 
HT-WT 160. İlk kez laptop temizliği ve macun değişimi yapacak olmanın verdiği bir heyecanla umursamadan almıştım. Isı iletkenliğinin 0.6, ısı direncinin ise 0,258 °C olduğu yazıyor
Bu bizim mahalledeki bilgisayardan hiç anlamayıp bilgisayarcı olan adamın sattığı piyasada bulabileceğiniz en adi macun.
 
Bu bizim mahalledeki bilgisayardan hiç anlamayıp bilgisayarcı olan adamın sattığı piyasada bulabileceğiniz en adi macun.
öyleymiş. Opera'da aynı sayfada yalnızca yazı okumama rağmen fan sesinin beklenmedik şekilde yükselmesi ve ardından açıp baktığımda CPU'nun 58 derecelerde dolaştığını görmek beni çözüm aramaya yöneltti. 18 civarı sekme açıktı belki bu yüzdendir bilmiyorum fakat iyi ki olmuş, bu sayede adi bir macundan kurtulucam
Desteğiniz ve vakit ayırdığınız için teşekkürler, iyi akşamlar dilerim.
 
Konuyu hortlatayım madem son durum nedir alınır mı? Önerir misiniz?
Kesinlikle alınır. Anlık olarak CTG9 modelinin fiyatı 75 TL'ye düşmüş. Ben bile alabilirim hatta bunun da incelemesini yapmak isterim. Link: https://www.hepsiburada.com/maxtor-...ent=c&utm_term=k&wt_pc=akakce.c.k.pc&v=1.67.4

Fakat bu 2 Gr olan model. 8 TL daha vererek 4 Gr olanını almanızı tavsiye ederim. Link: Maxtor CTG9E 13.5 W/mk Yüksek Performans Termal Macun (4gr) : Amazon.com.tr: Bilgisayar
 

5 aylık kullanımınız sonucunda güncel sıcaklık değerleriniz nedir?
 
5 aylık kullanımınız sonucunda güncel sıcaklık değerleriniz nedir?
An itibarıyla Ryzen 5 5600 kullanıyorum. Yani macunu incelemeyi yaptığım zamandan beridir kullanmıyorum yaklaşık 4 aydır kullanıyorum fakat bu zaten gayet iyi bir süre. Kaliteli bir macun bu kadar zaman içinde performansından bir şey kaybetmiyorsa uzun vadede de sıkıntı çıkarmaz.

Şu an PBO+CO ile 4650 MHz frekansta çalışıyor işlemci ve CO ayarında All Core -15 negative undervoltage ayarı yaptım. İncelemede sadece çarpan ve voltaj ayarı ile statik OC yapmıştım. Aradaki farkı göz önünde bulundurmanızı tavsiye ederim.

PUBG oyununda ortalama 55-56 derece arasında gidip geldi. OCCT 10 dakikalık standart CPU stres testinde ise maksimum 72,5 dereceyi gördü. Bu esnada throttle olacak mı diye takip ettim. Yok denecek kadar az miktarda anlık olarak 4500 küsur MHz değerine indi ama buna throttle denmez. Boştaki sıcaklık OCCT'ye göre 33 derece. Son olarak soğutucum Cooler Master ML120L modeli. Kesinlikle ben performansından en ufak bir kayıp göremiyorum. Daha önce Cinebench R23 çoklu çekirdek testi yapmıştım orada 78 derece ve statik OC'a göre 11400 küsur puan ile 400 puan daha düşük vermişti. Fakat çoklu çekirdek performansı için statik OC daha iyi olur. Şu anki ayarlarımı bozmak istemedim.
 
Son düzenleme:

80 TL için gayet iyi bir performans alıp deneyeceğim teşekkürler.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…