McDonald's gibi yerlerde çalışmak nasıl?

Dostum, genelde 10 saat çalışma saati olur bu 10 saatin 2 saati mola olur. 1 saat öğle arası ve 2 30'SAR dakikalık molalar şekilde yaparsınız genelde. Molalar çalışma saatinden sayılmaz yani kağıt üstünde 8 saat çalışıyor sayılırsın. Mesai dediğin günlük çalışma saatinden (molalar dahil) fazlası içindir. Yani sen günde 10 saat çalışıp 2 saat mola yapıyorsan, bir gün 11 saat çalıştığında 1 saati mesai sayılır. Anlatabilmişimdir umarım.

2 saat mola bile değil hocam 20dk yapıyorum 30dk mola iznimiz var.

2 saat mola bile değil hocam 20dk yapıyorum 30dk mola iznimiz var.
Dostum örnek verdim. Genelde böyle yerlerde 8,5 saat çalıştırırlar yani 10 saat çalışıyorsan, 1,5 saat mola yapmalısın.

Ya hocam 17 yaşında kendi parasını kazanmak isteyen bir çocuğun neden parasına yatmak istiyorlar ki.

Bende tam 17 yaşımda girmiştim. Cidden çok caniler.

Dostum örnek verdim. Genelde böyle yerlerde 8,5 saat çalıştırırlar yani 10 saat çalışıyorsan, 1,5 saat mola yapmalısın.

Vardiyan 12-8 ise 12-10 çalıştırıyorlar 30 dk molan var toplam 9.30 saat çalıştırmış oluyorlar. 1.30 saatin parasını yatırmıyorlar. Benim arkadaşımın 22 saat mesaisini yemişlerdi. En azından benim çalıştığım yer öyleydi MC nasıl olur bilemem.

Vardiyan 12-8 ise 12-10 çalıştırıyorlar 30 dk molan var toplam 9.30 saat çalıştırmış oluyorlar. 1.30 saatin parasını yatırmıyorlar. Benim arkadaşımın 22 saat mesaisini yemişlerdi. En azından benim çalıştığım yer öyleydi MC nasıl olur bilemem.
Böyle yerler kurumsal yerler. Paran içerde kalmaz yani. Hakkını aramazsan tüm müdürler senin hakkına çöker. Devlete başvurup, sendikalara başvurup hakkını arayacaksın. Gerçi böyle yapınca seni istifaya zorluyorlar ama. Böyle yerlerde çalışılmaz hocam maalesef hepsi birbirinin benzeri.

Ayrıca parmak izi veya qr kod ile giriş, çıkış yapmıyor musunuz? Nasıl mesaini ödemezler ki?

Böyle yerler kurumsal yerler. Paran içerde kalmaz yani. Hakkını aramazsan tüm müdürler senin hakkına çöker. Devlete başvurup, sendikalara başvurup hakkını arayacaksın. Gerçi böyle yapınca seni istifaya zorluyorlar ama. Böyle yerlerde çalışılmaz hocam maalesef hepsi birbirinin benzeri.

Haklısın hocam. İnsan kaynakları falan her yeri aradım 2 hafta boyunca peşinden koştum en son müdürlen birbirimize girdik müşterilerin önünde biraz dövdüm kendimi öyle teselli ettim daha da uğraşmadım.

Ayrıca parmak izi veya QR kod ile giriş, çıkış yapmıyor musunuz? Nasıl mesaini ödemezler ki?

Ofiste sistem var parmak bastığında saatler oraya işleniyor ve müdür onlarlan oynayabiliyordu.

Haklısın hocam. İnsan kaynakları falan her yeri aradım 2 hafta boyunca peşinden koştum en son müdürlen birbirimize girdik müşterilerin önünde biraz dövdüm kendimi öyle teselli ettim daha da uğraşmadım.

Ofiste sistem var parmak bastığında saatler oraya işleniyor ve müdür onlarlan oynayabiliyordu.
Siz nerede çalıştınız hocam?

Vay be popeyes. Hiç anlamam yaptıkları işlerden ama sürekli çıkmak isterler işten.

Normalde beyaz eşya teknisyeniyim o dönem mecburiyetten girmiştim. İşten korkan biri değilim ama rezalet bir yer. Tavukları alıyorduk unluyorduk sosluyorduk rezalet kokan virüslü yağa atıyorduk. Unu elerken zaten bel fıtığı olma garantisi var. Çok yoğun oluyorduk eleman eksikliği sürekli var zaten hemen hemen her şubede gelen 1 günde kaçıyor. 2 kişilik işi tek yapıyorsun yine de yavaşsın diye kızıyorlardı. Cidden rezil bir yerdi.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı