Mekanik Klavye İzolasyon ve Yağlama

Klavye nasil kullanilmaz hale getirilir adli calismayi okudunuz.

Uzun vadede nasil sonuc verecegini yada klavyedeki plastik ile nasil tepki verecegini bilmediginiz kimyasali kullanmayin bence kesinlikle.

Ayrica clicky switchler icin lube onerilmez, igrenc hale geliyor lube sonrasi. Tactile switchler icin de stem leglere uygulanmiyor lube, tactile ozelligini kaybeder yoksa switch.
klavyenin alt bölümündeki plastik abs plastik ve abs plastik herhangi bir şekilde sprey boya ile kimyasal tepkimeye girmiyor üst bölümdeki metal yüzey ise aynı şekilde sprey boya önce 400 lük ve 800 lük zımpara ile zımparalandığı için hiçbir problem çıkarmadı (ki zaten olacağını biliyordum atolye derslerimde oldukça fazla işledim bu konuyu) switch için bir laf gelmiş sanırsam uzun vadede klavyeye bir şey olur mu diye bende merak ettiğimden yanında verilen yedek switchi lube işlemi sonrası en çok kullandığım ''w'' tuşuna takıp 1 ay kadar kullandım kullanımda problem yaratacak mı diye ve düşündüğüm gibi yaratmadı çünkü optik bir switch ve mantığı 2 tane lazer sensörün ortasındaki bölmeye switchin altında bulunan yer geliyor orayı kuru bıraktığın takdirde hiçbirşey olmuyor bunu da böyle açıklamış olayım artıdan clicky switch için lube önerilmediğini biliyorum deneme amacıyla yapmak istedim sesi oldukça hoş geliyor kulağa elimdeki mikrofonların diyaframları genel olarak tiz olduklarından ''thock'' sesini duymuyorsunuz ama dediğim gibi oldukça memnun etti.
eklemek isterim kimyasal etkileşimler konusunu tekrardan gözden geçirin :)
 
Switch ve stabilizerler icin genel olarak petrol bazli lubricant onerilmiyor cunku plastige zarar verebiliyor uzun vadede. Switchler icin zaten oldukca yogun kalacaktir, o acidan zaten uygun degil viscosity olarak.
 
a
Switch ve stabilizerler icin genel olarak petrol bazli lubricant onerilmiyor cunku plastige zarar verebiliyor uzun vadede. Switchler icin zaten oldukca yogun kalacaktir, o acidan zaten uygun degil viscosity olarak.
Aslına bakarsanız vazelin plastik aksama iyice ilediğinde parçalarda esneme yapabiliyor çatlama veyahut kırılma tarzı olayları engelliyor. Ayrıca Krytox gibi Lube işleminde çokça kullanılan gres yağlar da petrol bazlı mineralli yağlardır.
 
Konuyu büyük bir şaşkınlıkla okudum ve olayın ne olduğunu bile tam anlamadım. Mekanik klavye yağlanıyor muymuş yahu.:)

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
 
merhabalar super lube ile switchleri sökmeden direkt klavyeye monteliylek şırınga veya ince bir fırça ile , swicthe bastırıp iç tarafına iyice yaysam işle yarar mı? super lube bu iş için uygun mudur?
 
@Auburntusk Bu iş için özel yağın yoksa ve switchler sökülmüyorsa bence hiç bu işe girme. Benim gibi bir hevesle yağlayıp çok pahalı bir klavyeyi çöp edebilirsin. Benim klavyede de switchler sökülmüyor üstten yağlayarak senin söylediğin tarz çok amaçlı bir gresle yağladım şu an klavyenin ayarı kaçtı ama iş işten geçti. Her tuşun basma kuvveti değişti bazen çift basıyor bazen basmyor bazen takılı kalıyor saçma sapan bir şey oldu. Swichler lehimli olmasa söküp alkolün içinde çalkalardım ama lehimli olduğu için sökülmüyor. Uğraşsam sökerim ama geri toplaması var lehim yapma konusunda o kadar iyi değilim. 2000 Liralık klavye çöp şu an kenarda duruyor.
 

Geri
Yukarı