Mekanik klavye vs Membran klavye

Bütçe
2000 TL

fiwhs

Hectopat
Daha fazla  
Çok fazla Online oyun oynamam sadece LoL oynuyorum Online tarafta, genelde klavyeyi oyunlar için bile tercih etmem gamepad kullanırım. Yine de hissiyat ve dayanıklılık açısından mekanik tercih edilmeli mi sizce? Gelecekte zaman zaman kod yazma girişimlerinde de bulunacağım günlük yaşantımda metin de yazarım sık sık.

Çok fazla Online oyun oynamam sadece LoL oynuyorum Online tarafta, genelde klavyeyi oyunlar için bile tercih etmem gamepad kullanırım. Yine de hissiyat ve dayanıklılık açısından mekanik tercih edilmeli mi sizce? Gelecekte zaman zaman kod yazma girişimlerinde de bulunacağım günlük yaşantımda metin de yazarım sık sık.

Mekanik dayanıklı eğer kaliteli alırsan. Ucuz mekanik klavyeler switchleri de değişmiyorsa çift tıklama vs gibi durumlarda pişman ediyor. Ucuz markalar.

Ancak daha önce hiç öyle bozulan bir membran klavyem de olmadı kronik sorunlu G213 hariç.

Tercih senin tabii ama ben olsam mekanik hot swap ı olan bir klavye alırdım. Yazma açısından ve oyun tercihine göre mekanik brown switch bir klavye tam sana göre olur. Biraz hissiyatı olan ama çok sesli de olmayan.

Geçmişte ben de bu bütçeyle ikilemde kalmıştım. Bu bütçe iyi bir mekanik klavye için yetersiz ama kötü de olsa mekanik klavye alınabiliyor. Vaktinde "iyi bir membran klavye kötü bir mekanik klavyeden daha iyidir" tarzı yazılar görüyordum. Mekanik daha iyidir dedim ve mekanik klavye aldım sonraki klavyemi de kaliteli membran aldım. Kaliteli membran o kadar güzeldi ki şu an bir süredir mekanik klavye kullanmama rağmen hala membran klavyemi özlüyorum.
Kısaca, ben kalitesiz mekanik yerine membran klavyeyi tercih ederim.
Ayrıca eklemek isterim ki, kod-metin yazacaksan ve mekanik klavye alacaksan blue switch alınmalı bence. Yanlış biliyor olabilirim de genelde bu fiyatlara red switch mekanik klavye görüyorum. Red switch gibi linear switchlerde yazı yazmak zevk vermiyor. Blue switch alacaksan da zaten membran'a benzer bir şey olacak ikisinde de basma hissiyatı olacak.

Geçmişte ben de bu bütçeyle ikilemde kalmıştım. Bu bütçe iyi bir mekanik klavye için yetersiz ama kötü de olsa mekanik klavye alınabiliyor. Vaktinde "iyi bir membran klavye kötü bir mekanik klavyeden daha iyidir" tarzı yazılar görüyordum. Mekanik daha iyidir dedim ve mekanik klavye aldım sonraki klavyemi de kaliteli membran aldım. Kaliteli membran o kadar güzeldi ki şu an bir süredir mekanik klavye kullanmama rağmen hala membran klavyemi özlüyorum.
Kısaca, ben kalitesiz mekanik yerine membran klavyeyi tercih ederim.
Ayrıca eklemek isterim ki, kod-metin yazacaksan ve mekanik klavye alacaksan blue switch alınmalı bence. Yanlış biliyor olabilirim de genelde bu fiyatlara red switch mekanik klavye görüyorum. Red switch gibi linear switchlerde yazı yazmak zevk vermiyor. Blue switch alacaksan da zaten Membran'a benzer bir şey olacak ikisinde de basma hissiyatı olacak.

Brown daha iyi olur yazı yazan için. Ne çok sesli ve güzel bir geri bildirimi var. Ama blue aşırı sesli ortamda başkaları varsa rahatsız eder gece falan yazarsa komşuyu uyutmaz.

Dediğinizde haklısınız çok uygun fiyatlı mekanikler daha dayanıksız oluyor.

Brown daha iyi olur yazı yazan için. Ne çok sesli ve güzel bir geri bildirimi var. Ama blue aşırı sesli ortamda başkaları varsa rahatsız eder gece falan yazarsa komşuyu uyutmaz.

Dediğinizde haklısınız çok uygun fiyatlı mekanikler daha dayanıksız oluyor.

Hocam peki öneriniz var mı?

Bütçe dahili tam boy brown switch hot swap

Bu da %75 Wireless Bluetooth ister kablolu Black switch redden biraz daha ağır yazı yazmak için çok rahat. Hot swaplı ben bunun red switch ini kullandım güzel klavye.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı