MEMORY_MANAGEMENT mavi ekran hatası

İşletim sistemi
Windows 10

Cropix

Centipat
Katılım
27 Mayıs 2020
Mesajlar
62
Sistem açılışında zaman zaman mavi ekran hataları ile karşılaşıyorum. Minidump dosyalarını yüklüyorum. Hataların çözümü için yardımcı olursanız memnun olurum.



Teşekkür ederim.

Sistem bileşenleri
AMD Ryzen 3800X işlemci.
ASUS ROG STRIX B550F anakart.
Corsair Vengeance 2*8 3200 MHz RAM.
Gigabyte 2080 Super Windforce OC ekran kartı.
Kingston A2000 m2NVMe.
WD 1TB Blue HDD.
Corsair RM750 PSU.
 
Konuyu okuyun sonra cevap yazsanız daha iyi olur.

Memtest86 testi hata yok. HDD/SSD bir problem yok. Memtest86 testi birçok kez yapıldı.

MEMORY_MANAGEMENT mavi ekran hatası​

Başlıkta başka bir şey mi yazıyor? Windows'un kendi forumlarında da bu sorun hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz. Sorun neredeyse %100 RAM veya RAM slotu kaynaklı veya işlemcinin RAM desteğiyle alakalı. Çok çektim çok araştırdım ve çözdüm. Fazla söze gerek yok. Yine de bildiğinizi yapmakta kimseye karışamam buyurun bulun da çözün hadi.
 
@NITRO

Şimdi seninle kavga etmek için yazmıyorum. Ben bu konuyu 2 haftadır takip ediyorum ve yazıyorum.
Farkıdaysan 1 aydan beri çoğu mavi ekran konularında beni görürsün.

Evet başlık RAM ile ilgili diyor ama başka hata kodlarını almış. "MEMORY_MANAGEMENT" hatasını ara sıra almış.

Ben zaten RAM'lerin modellerini, XMP özelliğini, slota nasıl takıldığını, Memtest86 testini yaptırdım.
 
Hızlı başlatmayı kapatmayı dener misiniz? Belki işe yarar.
Hızlı başlatmayı da kapattım.
Dostum 5 sayfa içerik girilmiş hiçbirini okumadım. Sorunun RAM kaynaklı. Ben bu hatayı çok aldım laptopda arızalı RAM'ı tespit ettim ve çıkardım aylardır almıyorum bu haytayı.
Memtest86 ile XMP açık ve kapalı şekilde test gerçekleştirdim herhangi bir error vermedi ondan dolayı sorunu tam olarak tespit edemedik malesef. Sadece Memory Management Hatası almıyorum farklı hata türleri de var o yüzden en son mavi ekran minidumpına göre hdd ve ssd test ettik. Sağolsun Ban 1s Cming hocam elinden geldiğince ilgilenip yardımcı olmaya çalışıyor.

Şu an için yapmam gereken başka öneriniz var mıdır?
İyi günler Caine Hocam, 31 Aralık 2020 tarihinden beri mavi ekran almıyorum diye seviniyordum ama c de gezinirken LOCALAPPDATA Klasörü altında CrashDump isimli klasörde 10 tane dmp dosyası ile karşılaştım. Minidump klasöründe birşey yok bunları da mı minidump olarak değerlendirmemiz gerekecek. Herhangi bir mavi ekran hatası verip dmp dosyası oluşturmadı pc açılırken ama burayı incelediğimde ocak ayı başından itibaren farklı günlerde dmp dosyası oluşturulmuş.
Dosyaları da buradan tekrar paylaşayım neler yapmam gerekiyor acaba?
 
Son düzenleme:
Caine hocam yeni bir konu açtım yine memory menegament verdi 20 gün sonra fln hızlı başlatmayı kapatmamı önermiştiniz o şekilde hata vermedi onu açtım tekrar ondan kaynaklı bir hata olabilir mi? Durumu gözlemleyerek tekrar hatalar ortaya çıkmaya başlarsa yine o ayarı kapatmayı mı önerirsiniz? XMP sonuçlarına göre Ramlerde Error yok. Konuştuğumuz dönem de birden fazla kez test etmiştim zaten. Birde XMP kapalı şekilde kullanıyorum ramleri XMP açayım mı? Son sorum da BIOS 1401 versiyon yüklü şuan ama sitesinde kaldırılmış downgrade edip 1202 ye de düşemiyorum bu şekilde mi kullanayım yoksa BETA üst sürümleri mi kullanayım?
Yardımlarınız için teşekkür ederim.
 
Hızlı başlatma olayını tekrar deneyebilirsin.

BIOS sürümün beta versiyon olmasın. Bunu diyorum. Çünkü beta versiyonlarda küçük bir ihtimal olsa da sorun çıkartabilir.

XMP kapalı kalsın bir süre daha.
 
Tamam duruma göre hızlı başlatma olayını göz önünde bulundurayım.
BIOS Resmi beta olmayan sürümdü ama sitesinden bu sürümü kaldırmışlar. ASUS ile iletişime geçtim dönüş yapmalarını bekliyorum. Şuan yükseltebileceğim BETA sürümler var sadece 1202 ye inemiyorum ne yazıkki.

Size zahmet son mesaj bırakır mısınız? Problem durumunda yazdığımda bildirim almanız açısından.
Tekrardan teşekkür ederim.
 
Hızlı başlatmayı açtıktan sonra 1 er gün arayla 2 tane mavi ekran yedim. Birisi memory managament diğeri ise unexpected store exception sorun tam olarak neden kaynaklanıyor hala çözebilmiş değilim. Sorunlu parçayı tam olarak kestirsem garantiye göndercem ama nerede problem bulamadım. Caine hocam tavsiyeniz nedir? Hızlı başlatma kapalı mı kullanayım? Donanımsal olduğuna inandığım problem var diye düşünüyorum ayarı açtığımda 1 ay önceki benzer minidump hataları vermeye başladığı için.

 

Yeni konular

Geri
Yukarı