Memtest86 "MEMORY_MANAGEMENT" hatası

Ceza510856

Hectopat
Daha fazla  
Öncelikle herkese merhaba. Yaklaşık 5 ay önce yeni bir sistem topladım ve çok nadir mavi ekran hataları alıyordum ama dikkate almamıştım. Dün Chrome üzerinde gezerken durduk yere mavi ekran yedim ve MEMORY_MANAGEMENT hatası aldım. Anladığım kadarıyla RAM'lerle ilgili bir problem var yardımcı olur musunuz?

Sistem özelliklerim;

Ekran kartı: Aorus RTX 3090 Master.
İşlemci: AMD R9 5900X.
Anakart: ASUS X570-E GAMING.
RAM: G.Skill 16x2 32 GB 3600MHz.
Sıvı soğutucu: ASUS lc 360 RGB.
Kasa: ASUS ROG STRIX Helios.
PSU: ASUS ROG STRIX 1000W.

RAM: F4-3600C16D-32gtzn

Denediğim şeyler;

Memtest86 D.O.C.p açık Pass 1 / 4 bitmeden 500 tane hata ( %50 de )

Memtest86 D.O.C.p kapalı 1 / 4 %75'te 2 tane hata.

Memtest86 tek RAM takılı ilk etapı sorunsuz atlattım ( d.o.c.p kapalı )

Memtest86 diğer RAM'i taktım ilk etapı sorunsuz atlattım ( d.o.c.p kapalı )

Windows son sürüm kullanıyorum.

Driverler güncel.

BIOS güncel ( 2 gün önce geldi ve güncelledim )
@Recep Baltaş

CPU-Z kaldır.
NVIDIA ekran kartı sürücüsü hata vermiş, 466.47 sürümüne geri indir.
HWInfo kaldır.

Ve evet, bariz şekilde bir RAM arızası. MemTest ile XMP kapalı olacak şekilde test yapın.

CPU-Z kaldır.
NVIDIA ekran kartı sürücüsü hata vermiş, 466.47 sürümüne geri indir.
HWInfo kaldır.

Ve evet, bariz şekilde bir RAM arızası. MemTest ile XMP kapalı olacak şekilde test yapın.
Az önce bir daha yaptım 2 ve 4 slotlarında takılı. Biosu sıfırlayıp xmp kapatıp teste soktum ve görüntüsü

Dosya Ekleri

• 20210621_195157.jpg
    20210621_195157.jpg
    181,4 KB · Görüntüleme: 73
RAM belleklerde arıza var, ama test tamamen bir bitsin.
Az önceki yaptığım ikili ram testini bitirdim çünkü zaten hata alıyorum. Bu akşam bir tane ram i söküp teste sokucam hangisi arızalı öğreniriz
RAM belleklerde arıza var, ama test tamamen bir bitsin.
Bir sorum olcak ram'leri Vatan Bilgisiyardan aldım gidip kendim faturasıyla aldığım mağazaya mı teslim edeyim ?

Son düzenleme:
Fatura ve garanti belgesi olmadan işlem yapacaklarını zannetmiyorum.
Evet dediğim gibi ramleri gece boyunca test ettim. Bir tane ram i seçip başlattım testi. Testin zaten ilk %85 lik etapında hata verdi bende direk çıkardım o ram i bir kenara koydum. Diğer ram i alıp başlattım 3 saat 54 DK sürdü ve 1 tane bile hata yok yani buda demek oluyorki kenara koyduğum ram bozuk.

Dosya Ekleri

• WhatsApp Image 2021-06-22 at 08.11.30.jpeg
    WhatsApp Image 2021-06-22 at 08.11.30.jpeg
    138,1 KB · Görüntüleme: 50
  • WhatsApp Image 2021-06-22 at 08.11.30 (1).jpeg
    WhatsApp Image 2021-06-22 at 08.11.30 (1).jpeg
    54,5 KB · Görüntüleme: 47
Evet dediğim gibi RAM'leri gece boyunca test ettim. Bir tane RAM'i seçip başlattım testi. Testin zaten ilk %85'lik etapında hata verdi bende direk çıkardım o RAM'i bir kenara koydum. Diğer RAM'i alıp başlattım 3 saat 54 DK sürdü ve 1 tane bile hata yok yani bu da demek oluyor ki kenara koyduğum RAM bozuk.

Dediğim gibi aynı marka RAM ile bende aynı hatayı alıyordum. Benim de 1 RAM bozuk çıkmıştık İade etmiştim. G.Skill RAM ile aynı sorunu yaşayan birkaç arkadaş da vardı forumda G.Skill'e güvenim yok artık.

Dediğim gibi aynı marka RAM ile bende aynı hatayı alıyordum. Benim de 1 RAM bozuk çıkmıştık İade etmiştim. G.Skill RAM ile aynı sorunu yaşayan birkaç arkadaş da vardı forumda G.Skill'e güvenim yok artık.
Haklısınız.
Bugün garantiden bilgi geldi Ram'in içindeki direnç kırılmış dediler ilk defa böyle bir durumla karşılaştıklarını söylediler ve doğrulamak için Yurt Dışına sorunun fotoğraflarını çekip göndermişler ve garanti dışı olduğu söylemiş Gskill. Diyecek birşey bulamıyorum
Haklısınız.

Bugün garantiden bilgi geldi Ram'in içindeki direnç kırılmış dediler ilk defa böyle bir durumla karşılaştıklarını söylediler ve doğrulamak için Yurt Dışına sorunun fotoğraflarını çekip göndermişler ve garanti dışı olduğu söylemiş Gskill. Diyecek birşey bulamıyorum
@KojiroHyuga04

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı