Memur olmak mantıklı mı?

• Konuyu başlatan sofcik
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 31
  • Görüntüleme 357

sofcik

Decapat
Daha fazla  
Merhaba. Biyoloji bölümünü kazandım bilinmeyen bir üniversite olduğu için mezun olunca işsiz kalacağımı biliyorum. Bir de ders çalışma hevesim kalmadı, memurluk bana çok cazip geliyor en azından çalıştığım yer belli aldığım maaş belli, garanti yerdeyim. Sizce üniversiteyi bırakıp memur olmak mantıklı mı? 2026'daki ortaöğretim KPSS'ye gireceğim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Evet mantıklı. Biyoloji ile iş bulmak epey zor bulsanız da alacağınız maaş muhtemelen memurdan düşük olacaktır. En azından memur olunca hafta sonu tatil yaparsın pasaportun normalden çok daha iyi olur maaşın da bireysel olarak yüksek olur.

Evet mantıklı. Biyoloji ile iş bulmak epey zor bulsanız da alacağınız maaş muhtemelen memurdan düşük olacaktır. En azından memur olunca hafta sonu tatil yaparsın pasaportun normalden çok daha iyi olur maaşın da bireysel olarak yüksek olur.

Evet bu fırsatlar bana da cazip geliyor bir de tahmini üç yıl bekar olarak yaşamayı düşünüyorum benim için iyi bir hayat olacak

Üniversiteyi bırakma, Kpss ye hazırlan üni derslerine daha az zaman ayır. Hayatın ne getireceğini bilemezsiniz. Keşke bırakmasaydım deme ihtimaliniz de var eğer kazanamaz iseniz.

Merhaba. Öğrenciysen ve KYK'da kalıyorsan ben bizzat KYK'da Yurt Yönetim Memuru olarak çalışıyorum genel idari hizmetlerde. Halk tabiriyle büroda. Şimdi memuriyetin cazibeli tarafları olduğu doğrudur. Sana sayabilirim mesela rapor aldığın vakit kimse sana "neden?" diye sormaz. En azından şu güne kadar kimse bana sormadı. 30 gün yıllık iznin var kafana göre kullan. Asagari ücretin iki katının biraz fazlası bir maaşın olur. İdare edebilirsen hoş. Saat sabah 08:30'da işe gider 17:00'da evine gidersin. Hafta sonları olağanüstü bir durum yoksa kimse sana dokunmaz daha doğrusu dokunamaz. Resmi tatillerde (bazıları dışında mesela ben GSB'de çalıştığım için 19 Mayıs'da görev yapıyorum. Ama tabii bunun iznini sonradan yine kullanıyoruz.) Evinde yatarsın. Kurban ve Ramazan bayramları hele hele. Kısaca evet özel sektörde çalışan olmaktansa devlette çalışan olmayı tercih edebilirsin. Ben ettim. Ama bu sadece "çalışan" sıfatında biriysen geçerli. Kendi işini yapabileceğin bir alan varsa kesinlikle oraya yönelmeni öneririm. Çünkü para oralarda.

Üniversiteyi bırakma, KPSS'ye hazırlan üniversite derslerine daha az zaman ayır. Hayatın ne getireceğini bilemezsiniz. Keşke bırakmasaydım deme ihtimaliniz de var eğer kazanamaz iseniz.

Maalesef okuduğum bölümün açık öğretimi bulunmuyor eğer memur olursam açık öğretimden bir bölüm okumak istiyorum kolay bir bölüm

Merhaba. Öğrenciysen ve KYK'da kalıyorsan ben bizzat KYK'da Yurt Yönetim Memuru olarak çalışıyorum genel idari hizmetlerde. Halk tabiriyle büroda. Şimdi memuriyetin cazibeli tarafları olduğu doğrudur. Sana sayabilirim mesela rapor aldığın vakit kimse sana "neden?" diye sormaz. En azından şu güne kadar kimse bana sormadı. 30 gün yıllık iznin var kafana göre kullan. Asagari ücretin iki katının biraz fazlası bir maaşın olur. İdare edebilirsen hoş. Saat sabah 08:30'da işe gider 17:00'da evine gidersin. Hafta sonları olağanüstü bir durum yoksa kimse sana dokunmaz daha doğrusu dokunamaz. Resmi tatillerde (bazıları dışında mesela ben GSB'de çalıştığım için 19 Mayıs'da görev yapıyorum. Ama tabii bunun iznini sonradan yine kullanıyoruz.) Evinde yatarsın. Kurban ve Ramazan bayramları hele hele. Kısaca evet özel sektörde çalışan olmaktansa devlette çalışan olmayı tercih edebilirsin. Ben ettim. Ama bu sadece "çalışan" sıfatında biriysen geçerli. Kendi işini yapabileceğin bir alan varsa kesinlikle oraya yönelmeni öneririm. Çünkü para oralarda.

Eğer memur olursam e-ticaret ile uğraşmak istiyorum ilgimi çeken bir bölüm bunun için işletme de okuyabilirim

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı