Merhaba. Öğrenciysen ve KYK'da kalıyorsan ben bizzat KYK'da Yurt Yönetim Memuru olarak çalışıyorum genel idari hizmetlerde. Halk tabiriyle büroda. Şimdi memuriyetin cazibeli tarafları olduğu doğrudur. Sana sayabilirim mesela rapor aldığın vakit kimse sana "neden?" diye sormaz. En azından şu güne kadar kimse bana sormadı. 30 gün yıllık iznin var kafana göre kullan. Asagari ücretin iki katının biraz fazlası bir maaşın olur. İdare edebilirsen hoş. Saat sabah 08:30'da işe gider 17:00'da evine gidersin. Hafta sonları olağanüstü bir durum yoksa kimse sana dokunmaz daha doğrusu dokunamaz. Resmi tatillerde (bazıları dışında mesela ben GSB'de çalıştığım için 19 Mayıs'da görev yapıyorum. Ama tabii bunun iznini sonradan yine kullanıyoruz.) Evinde yatarsın. Kurban ve Ramazan bayramları hele hele. Kısaca evet özel sektörde çalışan olmaktansa devlette çalışan olmayı tercih edebilirsin. Ben ettim. Ama bu sadece "çalışan" sıfatında biriysen geçerli. Kendi işini yapabileceğin bir alan varsa kesinlikle oraya yönelmeni öneririm. Çünkü para oralarda.