MERNİS SP nedir?

YAspectY

Picopat
Katılım
21 Temmuz 2023
Mesajlar
158
Çözümler
1
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Bir çocuk bana WhatsApp'tan telefonumu hacklediğini yazdı ve ona inanmadım tabii. Sonra bana T.C. Kimlik no'mu yazdı ve bunun suç olduğunu söyledim. O da "MERNİS sp her yerde var" dedi. MERNİS sp nedir ve benim bu çocuğu şikayet falan etme hakkım var mıdır?
 
Var. Gerekli tüm ekran görüntülerini alıp baskısını çıkartın, dilekçeye ekleyerek ilinizdeki savcılığa başvurun. Kişisel verileri hukuka aykırı olarak ele geçirmek veya yaymak suçundan hakkında soruşturma açılır.
 
Kaç tane gördüm salınan, maalesef uğraşmak değmiyor. Salıyorlar zaten çoğusu çocuk.

Dilekçe yarım yamalak hazırlanırsa tabii KYOK verilir. Doğru düzgün biçimde yazılıp savcılığa teslim edilmesi gerek. Genelde ya kanıt yetersizliğinden ya da doğru düzgün hazırlanmamış dilekçelerden dolayı KYOK veriliyor.
 
Tahminimce ergen ve mernis datası ile kendisini havalı zannediyor. Yeterince anonim olduğunu ve bu sayede yakalanmayacağını düşünüyor.

Mesajları silmediysen ekran görüntüsü alıp çıktısını alıp savcılığa suç duyurusunda bulunabilirsin. Herkeste olduğunu söylemiş. Herkeste olması yaptığının suç olmadığını göstermez. Bu arada mahkemeye falan çıkarsanız o kişiyle, sana ne derlerse desinler sakın şikayetini çekme. Gözünün yaşına bakma.
 
Son düzenleme:
Telefonunu falan hacklediği yok aslında ve doğru söylüyor zamanında olan bir açıktan faydalanarak çalınan ve bu bilgileri avukatlara dava dosyalarını kolayca sonuçlandırmasında yardımcı olması için bu bilgileri avukatlara para karşılığında sattılar bir süre fakat artık çok kolay bir şekilde bu bilgilere herkes erişmeye başladı.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı