MERNİS SP nedir?

Bir çocuk bana WhatsApp'tan telefonumu hacklediğini yazdı ve ona inanmadım tabii. Sonra bana T.C. Kimlik no'mu yazdı ve bunun suç olduğunu söyledim. O da "MERNİS sp her yerde var" dedi. MERNİS sp nedir ve benim bu çocuğu şikayet falan etme hakkım var mıdır?
Korkmayın çünkü Türkiye vatandaşı olan herkesin o sitelerde bilgileri var. Panel dediğimiz sitelerde genelde telefon numarası ve TC kimlik no'ları olur.
 
Başından savmıştır çoğusu, ailesinin uğraşması yeterli değil.
Öyle oluyor genelde haklısın ama bazı aileler öyle değil. Bazıları ekranda yazı görüyor ne yapıyorsun diye sorduğunda ödev yapıyorum diyor onlar da bilmediğinden inanıyor.

Birine yardım ettim bu konuda yapılması gerekeni söyledim (yazılımla uğraşıyorum diye hemen bana geldi). Suç duyurusunda bulunduk. Çocuk küçüktü. Ailesi biz bilgisayardan falan anlamayız. Gidip baktığımızda ödev yaptığını söylüyordu biz de rahat çalışsın diye ses etmiyorduk, demek böyle işler yapıyormuş, bilgimiz olsa izin vermeyiz, cezasını biz verelim siz de gözünüzü seveyim suçunuzu geri çekin dediler.

Öğrendiğim kadarıyla şimdi o çocuğun ailesi bilgisayarını satmış, zaten okumuyor diye sanayiye yollamış. Ustasına da her hatasında dayak atmak hakkındır demişler. Ama ne kadar doğru bilmiyorum.
 
Tiktok'ta İnstagram'da bunlarla dolu. Bir yere bağlansa ilk oraya bağlanır.

Savcı olsanız Instagram'daki tonla 15 yaşındaki çocukla mı, yoksa milyonlarca lira dolandırıcılık yapan kişilerle mi uğraşırsınız? Sonuca bağlanmıyor çünkü devlet uğraşmak istemiyor, hangi birine yetişecek? Sizin şikayette bulunmanız lazım ilk önce. Kağıt üstünde şikayete tabi suç değil bu ama pratikte pek öyle olmuyor.

Dilekçeyi eksiksiz, apaçık doldurup gerçekten üstüne giderseniz davayı kaybetme olasılığınız pek yok. Uzun sürse de bir şekilde sonuçlanıyor gerçekten haklı gerekçeleriniz varsa.
 

Geri
Yukarı