Meslek Lisesi İçin YGS Çalışma

Ragnar0007

Megapat
Daha fazla  
Bizim lisede fizik, biyoloji, coğrafya dersleri yok. Diğer kültür dersleri de çok az. Haftanın 4 günü bölüm dersleri var. Haftanın 1 günü kültür dersleri var. Şimdi hafta sonu kurslarına gidiyorum ama hem bölüm derslerine çalışmak hem kültür derslerine çalışmak çok zor. Bide seneye staj var. Artık YGS de 3 fazlı asenkron motorun hem ileri hem geri çalışmasını da sormazlar ise ne yapacağım bilmiyorum. Şuan diğer liseler YGS ye çalışırken biz atölyede çalışıyoruz ve aynı sınava gireceğiz. Durumun adaletsizliği ve eşitsizliği içerisinde yeni aklım başıma gelmiş olsada hâlâ geç değil diyerek YGS ye çalışmaya çalışıyorum. Hedef 300-350 puan acaba daha önce meslek lisesi çıkışlı olup bunu yapan var mı ? (Tabi vardır ama bu forumda) Yapan var ise nasıl çalışmalıyım ? Şöyle ki sayısalım çok kötü bende sözel derslere ağırlık vererek puan almayı düşünüyorum. Bide bende altyapıda yok sınava çalışacağım ama daha hiç bir bilgi yok sıfırdan başlayacağım. Dedim gibi kafa yeni yerine geldi.:ROFL:

Hocam bende meslek liseliyim ben sadece bilgisayara fazla tutkum olduğu bilişim bölümüne gittim ortam beni acayip değiştirdi öncelikle çevrendeki haylaz arkadaşlarından kurtul ve sıfırdan başla bende öyle yapıyorum olmazsa sağlık olsun diğer seneye diye düşünüyorum sonuçta bizim zamanımızda sbs vardı tek seferlik giriliyordu ama ygs lys öyle değil fakat şöyle düşün 1 sene erken olup tüm hayatını zulüm edip işe istemeyerek gidip o işten zevk almadıktan sonra sana hayat çok zor gelir 1 sene çalışıp istediğin bölümü kazanıp işe severek gidip gelmek var bunları hesapla unutma imkansız veya zor gibi bir şey yok düzenli programlı çalışınca yapabilirsin. Ben hem okul hem dershane diye düşündüm fakat çok ağır geleceği için uygulamadım onun yerine evde kitaplarımla çözüyorum ve kendime konuyu anlatıyorum öyle çalıştığım zaman daha iyi anladığımı düşünüyorum sende kendine bir çalışma şekli belirle başarısız olursan dirayetini hiç bozma diğer sınava daha sıkı çalış emin ol istediğin yeri kazanacaksın

Hocam bende meslek liseliyim ben sadece bilgisayara fazla tutkum olduğu bilişim bölümüne gittim ortam beni acayip değiştirdi öncelikle çevrendeki haylaz arkadaşlarından kurtul ve sıfırdan başla bende öyle yapıyorum olmazsa sağlık olsun diğer seneye diye düşünüyorum sonuçta bizim zamanımızda sbs vardı tek seferlik giriliyordu ama ygs lys öyle değil fakat şöyle düşün 1 sene erken olup tüm hayatını zulüm edip işe istemeyerek gidip o işten zevk almadıktan sonra sana hayat çok zor gelir 1 sene çalışıp istediğin bölümü kazanıp işe severek gidip gelmek var bunları hesapla unutma imkansız veya zor gibi bir şey yok düzenli programlı çalışınca yapabilirsin. Ben hem okul hem dershane diye düşündüm fakat çok ağır geleceği için uygulamadım onun yerine evde kitaplarımla çözüyorum ve kendime konuyu anlatıyorum öyle çalıştığım zaman daha iyi anladığımı düşünüyorum sende kendine bir çalışma şekli belirle başarısız olursan dirayetini hiç bozma diğer sınava daha sıkı çalış emin ol istediğin yeri kazanacaksın
Bir sene bırakma gibi lüksüm yok çünkü 9. Sınıfı 2 kere okudum.

Meslek lisesi öğretmeniyim ve senin gibi öğrencilerim var. Senin gibiden kastım meslek dersleri yerine kültür dersleri görüp ygs-lys için hazırlanmak amacında olan öğrencilerdir. Tavsiye olarak mümkünse okul değiştirmeni söyleyebilirim. Tabi bunu yapman bazı şartlara bağlı. Bunlardan biri tabiki teog puanın. Nakil isteme şu şekilde olur: kendi okulunun idaresine velinle beraber gider ve nakil olmak istediğinle ilgili bir dilekçe yazarsın. Eğer nakil istediğin okul kabul ederse nakil ay başında onaylanır ve gidersin.
İkinci yolun ise açık lise. Düz açık liseye kayıt yaptırıp devam edebilirsin. Açık liselerin işleme şekilleri değişiklik gösterir. Onun için biraz araştırman gerekebilir.

Meslek lisesi öğretmeniyim ve senin gibi öğrencilerim var. Senin gibiden kastım meslek dersleri yerine kültür dersleri görüp ygs-lys için hazırlanmak amacında olan öğrencilerdir. Tavsiye olarak mümkünse okul değiştirmeni söyleyebilirim. Tabi bunu yapman bazı şartlara bağlı. Bunlardan biri tabiki teog puanın. Nakil isteme şu şekilde olur: kendi okulunun idaresine velinle beraber gider ve nakil olmak istediğinle ilgili bir dilekçe yazarsın. Eğer nakil istediğin okul kabul ederse nakil ay başında onaylanır ve gidersin.
İkinci yolun ise açık lise. Düz açık liseye kayıt yaptırıp devam edebilirsin. Açık liselerin işleme şekilleri değişiklik gösterir. Onun için biraz araştırman gerekebilir.

hocam bende meslek liseliyim fakat 2 ders meslek dersi görüyorum gerisi sözel ve sayısal

Hocam artık 11. sınıfa geldim ve buraya kadar gelmişken bu işi öğreneyim diyorum. En azından teknik itfaiye veya teknik asker, polis olabilirim. Ama bunlar için bile en az 300 puan alman lazım. Sizin hiç 350-400 puan öğrenciniz oldu mu ?
hocam bende meslek liseliyim fakat 2 ders meslek dersi görüyorum gerisi sözel ve sayısal
Çok ilginç hangi lise ve hangi bölüm ?
Bizim haftada 1,5 gün yani 14 saat kültür dersi var gerisi tamamen bölüm dersi.

Bilişim - Veri Tabanı diye geçiyor 2 gün boyunca okuldayız 1.30 dan 8 e kadar 4 saat dil ve anlatım 2 saat edebiyat 2 saat matematik 4 saat ingilizce önemli olanlar diğerleri trafik din rehberlik birde 2 saat gelişmiş internet uygulamaları dersimiz var

Hocam artık 11. sınıfa geldim ve buraya kadar gelmişken bu işi öğreneyim diyorum. En azından teknik itfaiye veya teknik asker, polis olabilirim. Ama bunlar için bile en az 300 puan alman lazım. Sizin hiç 350-400 puan öğrenciniz oldu mu ?

Çok ilginç hangi lise ve hangi bölüm ?
Bizim haftada 1,5 gün yani 14 saat kültür dersi var gerisi tamamen bölüm dersi.

Evet meslek lisesi öğrencisi için 350-400 puan arası almak zor çünkü kültür dersleri az ve liseye kadarki öğrenim geçmişiniz de anadolu lisesi öğrencilerine göre biraz eksik diyebiliriz. Ama bu puanlar hayal değil. Yani yeterli çalışmayla iyi puanlar alabilirsin. 350'ye yaklaşan öğrencilerimiz oldu önceki yıllarda. Bu tamamen senin çalışma şekline, yoğunluğuna bağlı.

Matematik dersi konusunda ise o sene hangi derslerin hangi kademelerde okutulacağına okul idaresi karar verir. Mesela bu sene bizim okulda 11. sınıflar matematik görmüyor. Sene başında öğretmen eksiği vardı ve idare bu yönde karar aldı. Yani dersler farklılık gösterir, normaldir.

Meslek lisesine giden arkadaşları anlamıyorum, tek tapman gereken kpss orta öğtetime çalışmak 80 üstü puan almak okadar TCDD , THY, Komutanlıklar, Tersaneler , Uçak Bakım , Tank vs.. Yerler adam alıyor... Sen sadece kendi bülümündeki adamlarla yarışcaksın , onlarda senin gibi meslek mezunu , buralarda çalışan adam üniv. mezunu kadar para alıyor. Üstüne 3 ay yarım , 6 ay tam ikramiye... İlla üniv mezunu olcam diyosan Marmara , Ankara, Dumlupınar gibi üniversteler de M.T.O.K diye sadece meslek lisesi mezunu alan , sonunda mühendis olduğun okullara bak Anadolu liselinin aldığı puandan 100-150 aşağı alıp aynı bölümü okuyosun

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı