Meslek lisesi mi? Anadolu mu?

LuenS

Decapat
Arkadaşlar ben 10. sınıf meslek lisesi uçak bakım alanı öğrencisiyim ve yurtta kalıyorum. Yurdu sevmediğimden dolayı ve evde daha iyi ders çalışabildiğimi düşündüğüm için kendi memleketimde anadolu lisesine gitmek istiyorum ama bir yandan burada kalmayı istiyorum çünkü tai ile protokolu var ama mezunlardan falan her sene 1 kişi gidebildi tai'ye. Şimdi buradan mezun olursam bana üniversitede ek puan geliri avantajları ne, bu konu hakkında ve sizce ne yapmalıyım onun hakkında bir fikrinizi istiyorum. Şimdiden teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Öncelikle anadolu lisesi için akademik başarınızın yüksek olması gerekir bende 10.sınıf öğrencisiyim ve yiyecek içecek hizmetleri bölümü okuyorum ve hedefim aşçı olmak akademik başarım kötü değil çok iyi de değil ama iyi kendimden düşünürsem ben asla anadolu lisesine gitmem çünkü orada başaramazsam (ÜNİVERSİTE YE GİDEMEZSEM) elimde bir şey olmayacak ama eğer meslek lisesine gidersem istediğim üniversiteyi kazanırsam bilgili bir şekilde oraya gitmiş olurum aşçı olunca işe girmek çok daha kolay olur lisede yemek yarışmaları var ve bu yarışmalara gidip derece yapmak çok da zor değil yalnızca kuralları bilmek gerekiyor ben olsam meslek lisesinde kalırdım

Meslek lisesinin alan dersleri çok bel büker.
Eğer şansın varsa anadolu ya geçmeye çalış.

Meslek lisesinin alan dersleri çok bel büker.
Eğer şansın varsa anadolu ya geçmeye çalış.
Eğer sevdiğin bir mesleği okuyorsan bu alana ilgin varsa ve o kanıyla alakalı bir meslek sahibi olmak istiyorsan alan derslerinin çok fazla yoracağını düşünmüyorum

Anadoluya geç derim kuzenim Ankarada okuyordu senin gibi uçak bakımdaydı, sınava girdi çok düşük puan aldı çünkü üniversite sınavına dair hiçbir konu anlatılmamıştı ona.

Meslek lisesinin pek bir avantajı olduğu söylenemez maalesef...
Ama avantajı da var tabii seçtiğin bölüme ÜNİ sınavından sonra ek puan verilmesi, dezavantaj olarak ise bence sürekli meslek derslerinin olup diğer üniversite sınavında çıkan derslerin işlenmemesi bu sebepten anadoluyu tercih ederdim ki şuan bir meslek lisesi öğrencisiyim

Lisedeki kültür derslerinde iyiyseniz ve çalışırım derseniz geçin fakat meslek lisesinde üniversite kazanmasan bile bildiğin bir iş olur elinde.

Gitmek için bence yüksek olması gerekmiyor şuan birçok anadolu lisesinin eski eğitimi kalmadı kötü eğitim veriyor. Okulun teknik lisemi yoksa meslek lisesimi o da önemli.

Ben meslek lisesinde yiyecek içecek hizmetleri okuyorum haftada 10 ders alan dersi kalan diğer saatlerde de diğer dersleri görüyoruz o da sadece pazartesi 10 saat ders var geriye 4 gün kaldı bu 4 günde diğer dersler bana kalırsa yetecektir

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…