Meslek lisesi okuyan üniversite kazanabilir mi?

mehmet0654

Centipat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar, meslek lisesi okuyorum. Başarım yüksek bölümüm Full sayısal notlarım sınıf ortalamasının çok üstünde, üniversiteye şimdiden çalışmak istiyorum nasıl yapmalıyım? Nasıl saglam güzel bir üniversite kazanabilirim?

8. Sınıfta özel okulda okudum. Okulun sahibi meslek lisesindeyken ODTÜ'yü kazanan bir matematik öğretmeniydi. Evde düzenli çalışarak okula gitmeden bile kazanman mümkün.

Üniversite kazanmak günümüzde çok uğraş gerektiren bir şey değil. Ortalamanın biraz üstünde olmanız yeter iyi bir üniversiteye kapak atabilmek için. Yapmanız gereken şey de konuları takip edip soru çözmek. Açıköğretim'de okuyup üniversite kazananlar var, merak etmeyin.

Yapmanız gereken en önemli şey -rastgele bir üniversite kazanmak istemediğinizi varsayarsak- bir hedef belirleyip o doğrultuda çalışmak. Mesela İTÜ Bilgisayar Müh. istiyorum derseniz eşek gibi çalışıp üniversite sınavında neredeyse full çekmelisiniz (bu kolay değil tabii).

Ben meslek lisesi bilişim bölümü okuyorum. 3 yıldır. <Html> aşağı. <Table> yukarı. Bir de uzaktan çöpü girdi işin içine. Ben direkt mezun bıraktım. Önümüzdeki yıl dershaneye gideceğim, direkt. Keşke meslek lisesi gitmese idim.

Ben meslek lisesi bilişim bölümü okuyorum. 3 yıldır. <Html> aşağı. <Table> yukarı. Bir de uzaktan çöpü girdi işin içine. Ben direkt mezun bıraktım. Önümüzdeki yıl dershaneye gideceğim, direkt. Keşke meslek lisesi gitmese idim.

Bende keşke seçmeseydim diyorum bölüm seçtikten sonra her şeyi gördüm ilk anadoludaydım okul aşırı kötüydü güzel bir meslek lisesine geçtim bölüm seçtikten sonra her şey gözüktü hocalar detaya girmiyor fazla detaya girse iyi olur.

Bende keşke seçmeseydim diyorum bölüm seçtikten sonra her şeyi gördüm ilk anadoludaydım okul aşırı kötüydü güzel bir meslek lisesine geçtim bölüm seçtikten sonra her şey gözüktü hocalar detaya girmiyor fazla detaya girse iyi olur.

YKS'de olan hiçbir dersi görmedim ben. 4 yıl boyunca. Var ise, yok ise. Full meslek dersleri gördüm.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı