Meslek lisesi pişmanlık mı?

Eğer üniversitede mesleğinizle ilgili bir bölüm seçmeyecekseniz okuduğunuz alanın hiçbir faydası olmayacak zaten. O da alanınla ilgili 2 yıllık TYT bölümüne gidersen ekstra puan veriyor, başka bir artısı zaten bulunmuyor. Kaldı ki 2 yıllık kazanmakta da bir şey yok zaten.

Eğer üniversitede mesleğinizle ilgili bir bölüm seçmeyecekseniz okuduğunuz alanın hiçbir faydası olmayacak zaten. O da alanınla ilgili 2 yıllık TYT bölümüne gidersen ekstra puan veriyor, başka bir artısı zaten bulunmuyor. Kaldı ki 2 yıllık kazanmakta da bir şey yok zaten.

Ben şu an boş yere okuyorum o zaman bu bölümde devam etmicem ve üniversite hayalim var ortada kaldım.

Hocam meslek lisesi ne yapmak istediğini bilen için TR şartlarında bulunmaz nimet. Ama öylesine oraya gitmiş olanlar için ne yapacağını bilmeyenler içinde çok kötü. ben şu an 12'yim bilgisayar bölümü mezunu olacağım aynı zamanda üniversite sınavlarınada sene başından beri hazırlanıyorum mtok avantajıyla yazılım ya da bilgisayar mühendisliği okumayı düşünüyorum. Sizin yerinizde olsaydım ne yapardım onu söyleyeyim. Açığa geçmek fikrini aklımdan çıkarırdım çünkü kaybedecek bir vaktim yok okul dersleri her ne kadar çok olmasa da 2 gün okulun 1 günü kültür dersi oluyor Full onları kaçırmazdım hedefim ne olursa olsun 2 yıllıkta olsa şimdiden 0 mış gibi YKS çalışmaya başlardım. Stajdan korkulacak bir şey yok hocam daha önce bir yerde çalişmadıysanız onu deneyimlemiş olacaksınız kötü bir yere giderseniz buraya düşmemek için daha çok çalışmalıyım dersiniz iyi bir yere düşerseniz nasıl buradakiler gibi bu iş sahibi olurum diye düşünürsünüz evet staj vakit kaybı oluyor o yorgunluğun üstüne bir de ders çalışmak çok zor oluyor ama deyiyor.😉

Son düzenleme:
Hocam meslek lisesi ne yapmak istediğini bilen için TR şartlarında bulunmaz nimet. Ama öylesine oraya gitmiş olanlar için ne yapacağını bilmeyenler içinde çok kötü. Ben şu an 12'yim bilgisayar bölümü mezunu olacağım aynı zamanda üniversite sınavlarınada sene başından beri hazırlanıyorum mtok avantajıyla yazılım ya da bilgisayar mühendisliği okumayı düşünüyorum. Sizin yerinizde olsaydım ne yapardım onu söyleyeyim. Açığa geçmek fikrini aklımdan çıkarırdım çünkü kaybedecek bir vaktim yok okul dersleri her ne kadar çok olmasa da 2 gün okulun 1 günü kültür dersi oluyor Full onları kaçırmazdım hedefim ne olursa olsun 2 yıllıkta olsa şimdiden 0 mış gibi YKS çalışmaya başlardım. Stajdan korkulacak bir şey yok hocam daha önce bir yerde çalişmadıysanız onu deneyimlemiş olacaksınız kötü bir yere giderseniz buraya düşmemek için daha çok çalışmalıyım dersiniz iyi bir yere düşerseniz nasıl buradakiler gibi bu iş sahibi olurum diye düşünürsünüz evet staj vakit kaybı oluyor o yorgunluğun üstüne bir de ders çalışmak çok zor oluyor ama deyiyor.😉

Şu an hiç temelim yok
Antrenmanlarla matematik çözüyorum paragraf da başladım eğer yazın TYT halledersem staj zamanı AYT çalışırım ne yapacağımı bilmiyorum seneye AYT de görmeyeceğiz üniversite sınavı açıklandıktan sonra buradan sonucunu paylaşacağım
Şu an meslek lisesi bilgiseyarından boş dersden yazıyorum pişmanlıktır ama başladıysan bitir dönüşü daha da hasarlı olur.

Sevmediğin bir iş için gitmek zaten o yoruyor

Şu an hiç temelim yok.
Antrenmanlarla matematik çözüyorum paragraf da başladım eğer yazın TYT halledersem staj zamanı AYT çalışırım ne yapacağımı bilmiyorum seneye AYT de görmeyeceğiz üniversite sınavı açıklandıktan sonra buradan sonucunu paylaşacağım.

Hocam TYT'de 0 değil -1 bile olsanız düzgün ve verimli bir çalışma ile 4 5 ayda TYT'nin kökünü kazırsınız devamındada AYT'ye yüklenin zamanınız bol boşa harcamayın.

11.sınıf motor bölümü öğrencisiyim seneye staj var. Üniversiteye hazırlanmam gerekiyor ama ne yapacağımı bilmiyorum mezuna da kalmak istemiyorum düz açığa geçsem o kadar okudum meslekten olmak istemiyorum.
Birşey söyleyeyim mi ? Okuduğun lisenin senin ileride ne olmak istemenle alakası zerre yok. Istediğine gerçekten ulaşmak istiyorsan normalden biraz daha fazla zaman alabilir ama bir ömür boyu pişmanlığın olmaz hayalin varsa peşinden gideceksin. Ben de meslek çıkışlıydım hocalar o zamanlar biz bölüm hocalarına yani atölye hocalarına özenirdik ama onu istemediğimi bitirdikten sonra anladım. Birilerinin etkisinde muhakkak kalırsın. Işsiz biri olmaktansa hayalinin peşinden git.

Bir şey söyleyeyim mi? Okuduğun lisenin senin ileride ne olmak istemenle alakası zerre yok. Istediğine gerçekten ulaşmak istiyorsan normalden biraz daha fazla zaman alabilir ama bir ömür boyu pişmanlığın olmaz hayalin varsa peşinden gideceksin. Ben de meslek çıkışlıydım hocalar o zamanlar biz bölüm hocalarına yani atölye hocalarına özenirdik ama onu istemediğimi bitirdikten sonra anladım. Birilerinin etkisinde muhakkak kalırsın. Işsiz biri olmaktansa hayalinin peşinden git.

Sen üniversitede ne yaptın peki?

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı