Meslek Lisesinden üniversite kazanmak

sinanmsi

Hectopat
Merhaba arkadaşlar lise 3 bilişim bölümü veritabanı Programcılığı bölümünü okuyorum. Ama meslek lisesi olduğu için haliyle fizik , Biyoloji ve Kimya yok. Dershanede gitmiyorum. Üniversiteyide istanbulda istiyorum ama nasıl kazanacağım hiçbir fikrim yok. Eşit ağırlık yada sözelden girsem bilgisayar mühendisliği kazanabilirmiyim. Teşekkürler.

Meslek Lisesi'ne gidiyorsan ve dershane de yoksan istediğin bölüm biraz zor gibi çünkü, Anadolu Lisesi'ne giden bir öğrenci bile o bölümü zor kazanıyor ama yine de çalışırsan yapamıyacağın bir şey yok keşke Anadolu Lisesi'ne gitseydin, artık yapacak bir şey yok elinden geleni yap.

Son düzenleme:
Kazanılmayacak bir şey değil. Dershane ile full derse verirsen kendini kazanırsın. Olmadı 2 senelik okuyup dgs ile şansını denersin. Dgs fizik, kimya, biyoloj gibi fen dersleri yok. 60 Türkçe ve 60 matemetik var. Şansını daha sonra onla deneyebilirsin.

Neden kazanmayasın ki? Bende meslek lisesi mezunuyum BİLKENT üniversitesini kazandık ama üçretli bölümünü ama gitmedim üçretli oldugu için.

Birde ben 3d modelleme ve grafik tasarım bölümu istiyorum bide reklamcılık. Bu bilgisayar mühendisliğinin içinde olan bir dal mı ?

Mühendislikler içim MF4 puan türü lazım. Bu puan türünü de YGS, LYS1 ve LYS2 etkiler. Bunlara gireceksin. Son sorunu anlamadım açıkcası.

Şuan senin bir sene sonraki evreni yaşamaktayım. Staj + okul + deshane + kurslar derken afedersin ancak kafan s*k*liyor.
1 sene vaktin varken kesinlikle değerlendir, lise4'de rahat rahat çalışarak geçirirsin, 2 senede kazanma şansın olur.

Ben şuan 4 senelik bir üniversiteye atmayı planlıyorum kendimi. Çünkü gerçekten zor, 4 sene sonra bu kadar kavramı kafaya sokmak çok zor.
Bak, bilgisayarın harbiden kurdu olduk, çok şey öğrendik, çevremizdeki en bilgili kişilerden biri olduk, büyük şirketlerde çalışabilecek kapasiteye geldik ancak ne oldu? Adam bize -2'nin mutlak değer dışına +2 olarak çıkacağını öğretmeye çalışıyor :)

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı