Meslek lisesinden üniversiteye geçerken 2 yıllık mı, 4 yıllık mı tercih edilmeli?

gergerli

Decapat
Daha fazla  
Herkese iyi sosyaller, ben meslek lisesinde bilişim bölümünde okuyorum (yazılım geliştirme dalı). Okul belli bir yere kadar öğretiyor ama ben kendimi bağımsız olarak geliştiriyorum. Swift ile iOS uygulamalar yapıyorum, proje çıkarıyorum.
Seneye 12. sınıfa geçiyorum ve stajım olacak. Açıkçası staj + projeler derken AYT'ye ciddi zaman ayırabileceğimi sanmıyorum. O yüzden şöyle bir planım var: TYT çalışıp iyi bir üniversitede 2 yıllık kazanmak, çünkü TYT bana kolay geliyor. Böylece hem okurken çalışırım hem de projelerime devam ederim diye düşünüyorum.
Burada kafamı karıştıran şey şu: 2 yıllık okumak sektörde iş bulma ve maaş konusunda bana sıkıntı yaratır mı? Yoksa uzun vadede illa 4 yıllık mı okumak lazım?
Bu konuda tecrübeli abilerimin/arkadaşlarımın fikirlerini bekliyorum.

İki yıllık bölümlerin çoğu dandik bölümler. İş bulamazsın demiyorum ama asgari ücretle çalışırsın. Genelde kaliteli bölümler 4 yıllıktır. 2 Yıllık Otobüs Kaptanlığı diye bir üniversite bölümü var bu ülkede.

Okuduğun bölüm bilişim. Eğer bu bölümü severek okuduysan ve bu daldan devam etmek istiyor isen, 2 yıllık okumak senin için çok zor olacaktır. Tabii sınav puanına göre gitmek isteyeceğin yerler değişiklik gösterebilir.

İki yıllık bölümlerin çoğu dandik bölümler. İş bulamazsın demiyorum ama asgari ücretle çalışırsın. Genelde kaliteli bölümler 4 yıllıktır. 2 Yıllık Otobüs Kaptanlığı diye bir üniversite bölümü var bu ülkede.
Mezun bir arkadaşım var üniye gitmedi ve stajdan sonra 65le başladı staj yaptığı yerde kendini geliştirmeye bakıyor olay benim gözlemlediğim
Okuduğun bölüm bilişim. Eğer bu bölümü severek okuduysan ve bu daldan devam etmek istiyor isen, 2 yıllık okumak senin için çok zor olacaktır. Tabii sınav puanına göre gitmek isteyeceğin yerler değişiklik gösterebilir.
Marmara veya İstanbul Üniversitesi hedefim Bilgisayar Programcılığı neye göre zor olur onu anlayamadım hocam

Mezun bir arkadaşım var üniversiteye gitmedi ve stajdan sonra 65le başladı staj yaptığı yerde kendini geliştirmeye bakıyor olay benim gözlemlediğim

Marmara veya İstanbul Üniversitesi hedefim bilgisayar Programcılığı neye göre zor olur onu anlayamadım hocam

Staj yerleri güzel bir fırsat olabilir ve Ne yazık ki üniversiteye gitmeden önce, ne kadar iyi bir yazılımcı olduğuna değil; ne kadar yüksek sınav puanı aldığına bakıyorlar.

Herkese iyi sosyaller, ben meslek lisesinde bilişim bölümünde okuyorum (yazılım geliştirme dalı). Okul belli bir yere kadar öğretiyor ama ben kendimi bağımsız olarak geliştiriyorum. Swift ile iOS uygulamalar yapıyorum, proje çıkarıyorum.
Seneye 12. sınıfa geçiyorum ve stajım olacak. Açıkçası staj + projeler derken AYT'ye ciddi zaman ayırabileceğimi sanmıyorum. O yüzden şöyle bir planım var: TYT çalışıp iyi bir üniversitede 2 yıllık kazanmak, çünkü TYT bana kolay geliyor. Böylece hem okurken çalışırım hem de projelerime devam ederim diye düşünüyorum.
Burada kafamı karıştıran şey şu: 2 yıllık okumak sektörde iş bulma ve maaş konusunda bana sıkıntı yaratır mı? Yoksa uzun vadede illa 4 yıllık mı okumak lazım?
Bu konuda tecrübeli abilerimin/arkadaşlarımın fikirlerini bekliyorum.
100K altı üstü isen lisans bölümü tercih etmeni pek önermem. Tabii ki kendini geliştirmene bağlı, senin yolun Bilgisayar Programcılığı fakat artık iyi bir bölüm değil. Sen Yazılım veya PC Müh. için çalış.

Ön lisans okuyup, devlete atanmak istiyorsan, 2 yıl daha mantıklı. Anladığım kadarıyla yükselmenin ve proje üretmenin peşindesin. İş konusunda kendini geliştirmene bakar ama sağlam bir kariyer inşa etmek istiyorsan mühendislik oku ama çok geliştirmen lazım orada da rakip çok.

Genelde PC Prog. mezunları tekniker olurlar, devlete atanırlar. Onu da herkes okuyor pekte mantıklı değil AÖF daha mantıklı. Ama sen kendini geliştirmekle beraber mühendislik için çalış. Alaylı da olabilirsin ama ülke de hala bir çok şirket diploma istiyor. Hakkında hayırlısı ❤

100k altı üstü isen lisans bölümü tercih etmeni pek önermem. Tabii ki kendini geliştirmene bağlı, senin yolun bilgisayar programcılığı fakat artık iyi bir bölüm değil. Sen yazılım veya PC müh. İçin çalış.

Ön lisans okuyup, devlete atanmak istiyorsan, 2 yıl daha mantıklı. Anladığım kadarıyla yükselmenin ve proje üretmenin peşindesin. İş konusunda kendini geliştirmene bakar ama sağlam bir kariyer inşa etmek istiyorsan mühendislik oku ama çok geliştirmen lazım orada da rakip çok.

Genelde PC prog. Mezunları tekniker olurlar, devlete atanırlar. Onu da herkes okuyor pek de mantıklı değil AÖF daha mantıklı. Ama sen kendini geliştirmekle beraber mühendislik için çalış. Alaylı da olabilirsin ama ülke de hala birçok şirket diploma istiyor. Hakkında hayırlısı ❤

Herkes 4 yıllık dedi ama ben şu an kendimi geliştirme odaklı bakıyorum peki ön lisans okuduktan sonra DGS'ye girerek mühendislik diploması almak mantıklı mıdır?

100k altı üstü isen lisans bölümü tercih etmeni pek önermem. Tabii ki kendini geliştirmene bağlı, senin yolun bilgisayar programcılığı fakat artık iyi bir bölüm değil. Sen yazılım veya PC müh. İçin çalış.

Genelde PC prog. Mezunları tekniker olurlar, devlete atanırlar. Onu da herkes okuyor pek de mantıklı değil AÖF daha mantıklı. Ama sen kendini geliştirmekle beraber mühendislik için çalış. Alaylı da olabilirsin ama ülke de hala birçok şirket diploma istiyor. Hakkında hayırlısı ❤

Hocam bana da bu sene bilgisayar programcılığı çıktı bir sorum olacaktı, ben okurken bir yandan KPSS çalışmayı düşünüyorum ama ortaöğretim KPSS mi ön lisans KPSS mi girsem karar veremedim, ön lisansa girersem mezun olana kadar puanımı kullanamayacağım,sizce hangisi daha mantıklı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı